Diqqət: Kartofdan zəhərlənə bilərsiniz (VİDEO) » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:19 Polşa Rusiyaya nota verdi  |     14:18 Şəkidə avtomobil qəzası: Ürəktutması sürücünü həyatından etdi  |     14:13 Türkiyədə üç bələdiyyə başçısı SAXLANILDI  |     14:11 “Face studio” rəhbəri Rüfət Bədirovun adı daha bir qalmaqalda – Bu dəfə “sağ əli”ndən şikayət edib  |     14:08 Ermənistanda müxalif hərəkat lideri iki ay müddətinə həbs edilib  |     14:05 Şəmkirdə mindən çox abonentin qaz təchizatında fasilə yaranacaq  |     13:30 Səfərovlar işi: İstintaq birbaşa Moskvanın nəzarətindədir  |     13:26 QMİ: Şamaxı Rəsədxanasının təqviminə əsasən Aşura bu gündür  |     13:03 Rusiyada daha iki azərbaycanlı haqda qərar verilib  |     23:04 Cəlilabadda yol qəzasında xəsarət alanların vəziyyəti açıqlandı  |     22:31 Məhkəmədə Kəlbəcərin işğalı zamanı ermənilərin mülki əhalini atəşə tutması ilə bağlı ifadə verilib  |     22:22 Boşanmadan sonra kredit borcunu kim ödəməlidir?  |     22:17 Magistraturanın SABAH qrupları ləğv olunur  |     22:09 9 uşaq bağçası açılacaq  |     22:03 13 yaşlı "ağ" haker "Microsoft"a necə kömək edir?  |     21:57 Ermənistan Rusiyaya nota verdi  |     21:52 Müəllim olmaq istədi, 5000 manat pulu ələ keçirildi  |     21:45 "Range Rover"i içkili idarə etdi, məhkəməyə gəlmədi - Cəza verildi  |     21:39 Pulsuz dərman 80 manata... - TƏBİB Əməkdar artistə cavab verdi  |     21:31 Süni intellekt 18 il övlad sahibi ola bilməyən qadının hamilə qalmasına kömək etdi  |    

Diqqət: Kartofdan zəhərlənə bilərsiniz (VİDEO)

Faydalı elemenlərlə zəngin olan kartof gündəlik qida rasionumuzda xüsusi yer tutur. Lakin kartof faydalı olduğu qədər də, bəzi hallarda təhlükəli də ola bilir. Söhbət ondan gedir ki, kartofun qabığında əmələ gələn yaşıl təbəqə zəhərlənməyə gətirib çıxara bilir. Bununla bağlı əməkdaşlarımız qida mütəxəssisləri ilə danışıblar. Mütəxəssisin tövsiyyə və xəbərdarlıqlarını siz də dinləyin.

Bəzi vətəndaşlar özləri də bilmədən kartofdan zəhərlənə bilərlər. Söhbət ondan gedir ki, qabığında yaşıl rəng və cücərmə əmələ gələn kartof insan orqanizmində ciddi problemlər yarada bilər...

Nəinki istehlakçılar, kartof satışı ilə məşğul olanlar da məsələnin ciddiliyinin fərqində deyillər. Onlar bu yaşıllığın təbii hal olduğunu və günəş şüalarından yarandığını deyirlər.

Qida mütəxəssisləri deyirlər ki, günəş şüaları kartofun qabığını yaşıllaşdırır və tərkibində xlorofil artır. Bu isə solanin adlanan maddənin əmələ gəlməsinə səbəb olur. Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun keyfiyyətə nəzarət şöbəsinin aparıcı mütəxəssisi Vüqar İsmayılzadə bildirir ki, kartof tamamilə yaşıl rəngdədirsə, istehlak üçün yararsızdır.

Kartofda əmələ gələn solanin maddəsi insan orqanizmində bir sıra fəsadlara yol aça bilər.

Əgər kartofun üzərində yaşıl nöqtələr kiçikdirsə və həmin hissələri bıçaqla kəsərək qoparmaq mümkündürsə, qida kimi qəbul etmək olar. Mütəxəssislər onu da qeyd edirlər ki, kartofu solanin maddəsindən qorumaq üçün mütləq şəkildə qaranlıq və sərin yerlərdə saxlamaq lazımdır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 994 03.06.19 23:37