“Heç bir şey olmaz” dedikdə, ölümə aparır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:06 BDYPİ əlverişsiz hava şəraiti ilə bağlı hərəkət iştirakçılarına müraciət edib  |     15:00 Göyçayda yas mərasimində DƏHŞƏT - Xəsarət alanların sayı ARTDI (YENİLƏNİB)  |     14:58 Azərbaycanın dövlət xadimlərinə sui-qəsd hazırlayan terrorçuya HÖKM OXUNDU  |     13:33 "Apple" ABŞ-yə "iPhone" dolu beş təyyarə yollayıb  |     13:24 Rusiyada "Instagram" və "Facebook"a reklam yerləşdirmək qadağan edildi  |     13:18 "Parasetamol" - Kişilər üçün gizli TƏHLÜKƏ  |     13:02 "DeepSeek" süni intellekt sahəsində daha bir inqilabi yenilik elan etdi  |     12:46 "Real Madrid"in altı futbolçusu "Arsenal"la görüşdə komandaya kömək edə bilməyəcək  |     12:31 Niyə gün ərzində daim yatmaq istəyirik? - Rusiyalı həkim səbəbini AÇIQLADI  |     12:19 İnsanlıq tarixinin ən dağıdıcı ili müəyyən edilib  |     12:18 İranda 7 nəfər mədənçi həlak oldu  |     12:16 Avtomobillərin yay hazırlığı: "Kondisioner işlətməmək yanlış düşüncədir" - VİDEO  |     12:10 Azərbaycanda tələbə qəfil VƏFAT ETDİ  |     12:07 Azərbaycanda zəlzələ oldu  |     11:44 Azərbaycandakı gizli qumar dünyası necə işləyir? - Oyun mafiyasının iç üzü (VİDEO)  |     11:41 İnsanlıq tarixinin qara ləkəsi: Ağdaban qətliamından 33 il ötür  |     11:40 TƏBİB-in tətbiqində problem: Onlayn növbə götürmək mümkün deyil - VİDEO  |     11:34 Yardımlıda 62 yaşlı kişi qayadan yıxılaraq ölüb  |     11:26 "Azdrama"da əlbəyaxa dava: Xalq artistinə hücuma keçdilər  |     11:18 Pensiyaların ödəniləcəyi tarix AÇIQLANDI  |    

“Heç bir şey olmaz” dedikdə, ölümə aparır

Kartof yeməklərdən tutmuş qızartmasına qədər bir çox insanın imtina edə bilmədiyi və uzun müddətdir demək olar ki, hər kəsin rasionunda olan qidalardan biridir. Ancaq uzun müddət tərəvəz qutusunda qalan kartof bir müddət sonra yaşıllaşa bilər. Çox adam tərəfindən kəsilərək istehlak edilən bu kartoflar sağlamlığınız üçün zəhərli ola bilər!

Median.Az
lent.az-a istinadən diqqət etməli olduğunuz şeyləri xatırladır.

Ümumiyyətlə uzun müddət saxlanılan kartof zamanla yaşıllaşır. Bir çox insan tərəfindən zərərsiz hesab edildiyi üçün yeyilən bu kartoflar ölümcül vəziyyətlərə səbəb ola bilər. Çünki?

Uzun müddət saxlanılan və günəş işığına məruz qalan kartof zamanla rəngini sarıdan yaşıla çevirməyə başlayır.

Zərərsiz görünən bu maddə əslində kartofun tərkibindəki xlorofil maddəsinin artdığına işarədir.

Eyni zamanda, kartof yaşıllaşdıqca solanin istehsal etməyə başlayır. Kartof çiçəklərində yüksək konsentrasiyalarda olan solanin yüksək miqdarda kimyəvi zəhər ehtiva edir.
Solaninin meydana gəlməsi üçün günəş işığına və xloroplastlara ehtiyacı var. Beləliklə, kartofun rəngi yaşıllaşmağa başlayır.

Beləliklə, kartofun yaşıllaşmasının zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyini başa düşmək olar. Yaşıl rəng nə qədər sıx olarsa, zəhərlənmə riski bir o qədər çox olar.

Üstəlik, kartof zəhərlənməsi qusma və ishal kimi əlamətlərə, eləcə də ölümcül vəziyyətlərə səbəb ola bilər.

Yaşıl kartof istehlak etsəniz, qızdırma, mədə krampları, başgicəllənmə və baş ağrısı, qusma kimi əlamətlərlə qarşılaşa bilərsiniz.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            621 03.06.24 23:10