“Heç bir şey olmaz” dedikdə, ölümə aparır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:03 Körpələrin ölümü ilə bağlı ifadə verənlər mərkəzin sabiq direktorunu günahlandırdılar  |     12:58 Kuril adalarında GÜCLÜ ZƏLZƏLƏ  |     12:57 Ağdərədə insan qalıqları TAPILIB  |     12:56 Qəbələdə fındıq bağında çətənə kolu yetişdirən şəxs həbs olunub - Video  |     12:55 Havada toz müşahidə olunur  |     12:53 Britaniya kütləvi ölümlərə hazırlaşır  |     12:52 Urmu gölü yayın sonuna kimi quruyacaq  |     12:41 "Sədərək" ticarət mərkəzində yanğının başlama anı - ANBAAN GÖRÜNTÜ (Video)  |     12:13 Naxçıvan–Bakı–Naxçıvan istiqamətində reyslərin sayı artırılıb  |     12:04 "Telegram"ın yaradıcısı Fransadakı həbsinin səbəbini açıqladı  |     12:00 Biləcəri qəsəbəsinin bəzi ərazilərində işıq olmayacaq  |     11:58 Əhaliyə XƏBƏRDARLIQ - Partlayış səsləri eşidiləcək  |     11:56 “Sədərək”dəki yanğın məhdudlaşdırıldı  |     11:41 Hərbi cinayətlər törətməkdə təqsirləndirilən erməniəsilli şəxslərin məhkəməsi keçirilir  |     11:40 Səfərbərlik və Hərbi Xidmətə Çağırış üzrə Dövlət Xidmətinin səlahiyyətlərindən biri LƏĞV EDİLDİ  |     11:17 Formula 1-lə bağlı Azərbaycana gələn şəxslər üçün viza prosedurları sadələşdirilib  |     22:21 Oyuncaq bazarında monopolist- "Super Toys"un anbarı niyə yandı?  |     23:01 12 yaşında "eBay"də oyuncaq satırdı, indi milyonluq biznesə sahibdir  |     22:52 İş vaxtından artıq işə görə əməkhaqqı necə hesablanır?  |     22:44 Bələdiyyə sədrinin ölkədən çıxışına stop qoyuldu  |    

“Heç bir şey olmaz” dedikdə, ölümə aparır

Kartof yeməklərdən tutmuş qızartmasına qədər bir çox insanın imtina edə bilmədiyi və uzun müddətdir demək olar ki, hər kəsin rasionunda olan qidalardan biridir. Ancaq uzun müddət tərəvəz qutusunda qalan kartof bir müddət sonra yaşıllaşa bilər. Çox adam tərəfindən kəsilərək istehlak edilən bu kartoflar sağlamlığınız üçün zəhərli ola bilər!

Median.Az
lent.az-a istinadən diqqət etməli olduğunuz şeyləri xatırladır.

Ümumiyyətlə uzun müddət saxlanılan kartof zamanla yaşıllaşır. Bir çox insan tərəfindən zərərsiz hesab edildiyi üçün yeyilən bu kartoflar ölümcül vəziyyətlərə səbəb ola bilər. Çünki?

Uzun müddət saxlanılan və günəş işığına məruz qalan kartof zamanla rəngini sarıdan yaşıla çevirməyə başlayır.

Zərərsiz görünən bu maddə əslində kartofun tərkibindəki xlorofil maddəsinin artdığına işarədir.

Eyni zamanda, kartof yaşıllaşdıqca solanin istehsal etməyə başlayır. Kartof çiçəklərində yüksək konsentrasiyalarda olan solanin yüksək miqdarda kimyəvi zəhər ehtiva edir.
Solaninin meydana gəlməsi üçün günəş işığına və xloroplastlara ehtiyacı var. Beləliklə, kartofun rəngi yaşıllaşmağa başlayır.

Beləliklə, kartofun yaşıllaşmasının zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyini başa düşmək olar. Yaşıl rəng nə qədər sıx olarsa, zəhərlənmə riski bir o qədər çox olar.

Üstəlik, kartof zəhərlənməsi qusma və ishal kimi əlamətlərə, eləcə də ölümcül vəziyyətlərə səbəb ola bilər.

Yaşıl kartof istehlak etsəniz, qızdırma, mədə krampları, başgicəllənmə və baş ağrısı, qusma kimi əlamətlərlə qarşılaşa bilərsiniz.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            747 03.06.24 23:10