Orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaq üçün nə yeyək? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Xanım sərnişinə qarşı nəlayiq hərəkət edən daha bir taksi sürücüsü tutuldu  |     22:57 Bakıdakı yeni park belə olacaq (VİDEO)  |     22:50 Əməkdar artist dövlətin pulsuz təyin etdiyi dərmanı niyə 80 manata alır?  |     22:42 Məşhur tikinti şirkəti yarım milyon borca düşdü  |     22:36 Bu adalarda iki həftə ərzində 900-dən çox zəlzələ baş verib  |     22:29 "Golden Beach"də faciə: Cəryan vurub öldürdü  |     22:23 DGK Çin şirkətindən 3 milyonluq müşahidə avadanlığı alır  |     22:17 6 min manat müavinəti kimlər və necə ala bilər?  |     22:10 Konsul Bakıda saxlanılan Rusiya vətəndaşları ilə 3 saatlıq görüş keçirib  |     22:02 Arzu Əliyeva Leyla Əliyevanı təbrik etdi - VİDEO  |     21:55 Rusiyada iki azərbaycanlı kriminal avtoritet saxlanıldı - VİDEO  |     21:46 Ermənistan ordusunun azərbaycanlı əsirlərə işgəncələri barədə məhkəmədə ifadələr dinlənilib  |     21:38 Rusiya konsulu "Sputnik Azərbaycan"ın həbsdə olan redaksiya rəhbərliyi ilə görüşüb  |     21:33 Emin Ağalarov Rusiyadakı konsertinin təxirə salınmasının səbəbini izah edib  |     21:25 Rusiya turoperatorları Azərbaycandakı bu ölkədən olan turistlərdən şikayət almayıb  |     21:18 Ötən ay 17 aptekdə yoxlama aparılıb  |     21:13 Azərbaycanda iyun və iyul aylarının sərin keçməsinin səbəbi açıqlanıb  |     21:05 Beyləqanda 16 yaşlı oğlan kanalda batıb  |     21:02 "Sputnik Azərbaycan"ın beş əməkdaşı sərbəst buraxıldı  |     21:00 FHN küləkli hava şəraiti ilə bağlı əhaliyə müraciət edib  |    

Orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaq üçün nə yeyək?

Kinoa, brokoli, yerkökü, şirin kartof, alma və böyürtkən kimi lif və digər kompleks karbohidratlarla zəngin bitki mənşəli qidalar orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və həzmi yaxşılaşdırır.

Bu barədə Mayo Klinikasının (ABŞ-nin əsas tibbi və tədqiqat mərkəzi) həkimi, doktor Kristin Nquyen məlumat verib.

Həkim bildirib ki, müxtəlif qidalarda cürbəcür növ karbohidratlar var. Makaron, ağ çörək, şirin xəmir məmulatları, şokolad və fastfud kimi sadə karbohidratlar üstünlük təşkil edən qidaların tez-tez və həddindən artıq istehlakı qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artmasına səbəb ola bilir. Təbii dənli bitkilərdə, meyvələrdə və tərəvəzlərdə olan karbohidratlar mürəkkəb hesab olunur. Onlar bədəni enerji və sağlam pəhriz lifi ilə təmin etmək üçün vacibdir.

Həkimin sözlərinə görə, ən sağlam bitki qidaları liflə zəngin qidalardır. Bu, həzm zamanı qlükozaya parçalanmayan, lakin demək olar ki, dəyişmədən insan orqanizmindən keçən mürəkkəb karbohidrat və bitki lifidir. Ən sağlam mürəkkəb karbohidratlar kinoa, brokoli, yerkökü və şirin kartof, təzə meyvə və giləmeyvə, alma və böyürtkəndə olur.
//gazeta.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            846 21.06.24 11:42