Orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaq üçün nə yeyək? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:53 Bakıda taksilərin sayına limit qoyuldu: NK-dan mühüm QƏRAR  |     14:14 Bakıda şirkətdən 7 min manatlıq oğurluq - İki mühafizəçisi saxlanıldı  |     14:04 Bakıda qadın evdə doğuş edib  |     14:01 Fəvvarələr meydanında qanunsuz fotoqraflıq edən gənc həbs olundu  |     13:58 Hərbi xidmətdən yeni gələn gənci maşınla vuraraq öldürən şəxs məhkəmə zalında həbs edildi  |     12:13 Keçmiş icra başçısı VƏFAT ETDİ  |     12:13 Yevlaxda yetkinlik yaşına çatmayan ana ilə bağlı ARAŞDIRMA BAŞLADI  |     12:12 Şagirdlərin elektron yerdəyişməsi prosesinə start verilir  |     12:11 Paytaxtın Nizami rayonunda avtomobil yanıb - Video  |     12:10 Keçmiş arvadını azyaşlı oğlunun gözləri qarşısında öldürmək istəyən şəxsin cəzası azaldıldı  |     12:09 Azərbaycan nefti ucuzlaşıb  |     12:08 Paytaxtda yeni pulsuz parklanma yerləri təşkil edilib - ÜNVANLAR  |     12:07 Kürdəmirdə 34 yaşlı qadın ürəyindən bıçaqlandı - Əri SAXLANILDI  |     12:06 Cüdoçularımız Limada keçirilmiş Qran-pridə 7 medal qazanıb  |     12:05 "Microsoft" "Windows 10" əməliyyat sisteminə dəstəyi dayandırır  |     12:01 "Vitrində qapqara mazut rəngində olur" - Azərbaycanda Hindistandan gətirilən ətlər satılır? (Video)  |     11:46 Abşeronda evli kişi sevgilisini bıçaqladı: 10 illik münasibətin sonu faciə ilə bitdi  |     11:44 Paytaxtın iki rayonunda və Qəbələdə qaz təchizatı dayandırılacaq  |     11:17 Bu ilin doqquz ayında moped və motosiklet qəzalarında 10 nəfər ölüb  |     23:00 Şahmat yığmamız Ukraynanı məğlub etdi  |    

Orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaq üçün nə yeyək?

Kinoa, brokoli, yerkökü, şirin kartof, alma və böyürtkən kimi lif və digər kompleks karbohidratlarla zəngin bitki mənşəli qidalar orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və həzmi yaxşılaşdırır.

Bu barədə Mayo Klinikasının (ABŞ-nin əsas tibbi və tədqiqat mərkəzi) həkimi, doktor Kristin Nquyen məlumat verib.

Həkim bildirib ki, müxtəlif qidalarda cürbəcür növ karbohidratlar var. Makaron, ağ çörək, şirin xəmir məmulatları, şokolad və fastfud kimi sadə karbohidratlar üstünlük təşkil edən qidaların tez-tez və həddindən artıq istehlakı qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artmasına səbəb ola bilir. Təbii dənli bitkilərdə, meyvələrdə və tərəvəzlərdə olan karbohidratlar mürəkkəb hesab olunur. Onlar bədəni enerji və sağlam pəhriz lifi ilə təmin etmək üçün vacibdir.

Həkimin sözlərinə görə, ən sağlam bitki qidaları liflə zəngin qidalardır. Bu, həzm zamanı qlükozaya parçalanmayan, lakin demək olar ki, dəyişmədən insan orqanizmindən keçən mürəkkəb karbohidrat və bitki lifidir. Ən sağlam mürəkkəb karbohidratlar kinoa, brokoli, yerkökü və şirin kartof, təzə meyvə və giləmeyvə, alma və böyürtkəndə olur.
//gazeta.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 056 21.06.24 11:42