Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Daha çox kişiləri öldürür: "Sınıq ürək sindromu" nədir?  |     22:52 Azərbaycan Güləş Federasiyasının sabiq vitse-prezidenti VƏFAT ETDİ  |     22:39 Alim ömrün uzunluğunu müəyyən edən üç amili açıqladı  |     22:30 Ramzan Kadırovun 17 yaşlı oğluna 10 günə iki medal verildi  |     22:05 İşdən çıxarılmadığını deyən direktor barəsində tədbirlər görüləcək  |     21:09 Bakıda minifutbol üzrə dünya çempionatının açılış mərasimi keçirildi  |     21:07 Xəzər rayonunun bəzi ərazilərinin qaz təchizatı müvəqqəti dayandırılacaq  |     21:07 Bakıda güclü yanğın - VİDEO  |     20:48 Boks üzrə Olimpiya çempionu vəfat etdi  |     20:34 Paşinyan İranın müdafiə naziri ilə regional təhlükəsizliyi müzakirə edib  |     20:23 Azərbaycanda 4 ayda bank kartlarından 6 milyon manatdan çox pul oğurlanıb  |     20:15 Dövlət qulluğuna qəbulda iştirak üçün qeydiyyat elan edilib  |     20:10 DGK ölkəyə idxalın kəskin artmasının səbəbini açıqlayıb  |     20:02 Bakıda qadının qonşusuna qarşı qeyri-adekvat hərəkətləri barədə görüntü araşdırılıb  |     19:57 Sabah 29 dərəcə isti olacaq  |     19:50 "Arabian Ghost" haker qruplaşması dövlət saytlarına qarşı kiberhücumlar həyata keçirdiyini açıqlayıb  |     19:44 FHN və AZAL hava limanlarında birgə təlimlər keçirib - VİDEO  |     19:36 Ötən il məişət zorakılığına məruz qalan 21 kişiyə mühafizə orderi verilib  |     19:30 Pakistanda məktəb avtobusu partladılıb, beş nəfər ölüb  |     19:21 Azərbaycanda vergi ödəyicilərinin əmlakları hərraca çıxarılacaq  |    

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 032 23.08.21 23:52