Xanımların maraqla gözlədiyi tövsiyə: Arıqlama zamanı ÇÖRƏK YEYİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:56 NASA alimləri Marsda qədim həyatın mümkün izlərini aşkar ediblər  |     22:46 Musiqi zövqlərinin yaşla necə dəyişdiyi açıqlandı  |     22:38 “Qızı yoldaşımdan içki məclisində istəyiblər” - Nişanlanan yeniyetmənin anası - YENİLƏNİB - VİDEO  |     22:30 XİN rəhbəri: Rusiya PUA-larının Polşanın hava məkanını  |     22:21 Paşinyan: "Qarabağ məsələsi çoxdan həll edilib, lakin İrəvana bu barədə deməyiblər"  |     22:07 Gəncədə velosipeddən yıxılan səkkiz yaşlı qız xəstəxanada öldü  |     21:58 Fransada etirazlar: 400-dən çox insan saxlanıldı  |     21:50 Bakının bu rayonlarında qaz olmayacaq  |     21:38 Maşınlar toqquşub körpüdən aşdı  |     21:29 Bakıda məşhur uşaq bağçasından ŞOK GÖRÜNTÜLƏR yayıldı  |     21:22 Zəngilanın iki yaşayış məntəqəsinə yeni elektrik xətti çəkiləcək  |     21:12 Rüfət Əhmədov “Qəbələ”də  |     20:56 Ermənistan Azərbaycanla sərhəddə "ağıllı pasport" sistemi tətbiq edəcək  |     20:29 Rusiya Müdafiə Nazirliyi Polşaya hücum iddialarını təkzib etdi  |     20:14 Naxçıvan şəhərində ekoloji monitorinq keçirilib  |     19:47 Gəncədə nərdivandan yıxılan 45 yaşlı kişi öldü  |     19:41 Agentlikdən gəmilərə xəbərdarlıq  |     19:34 Daşkəsəndə avtomobil beşyaşlı qızı vurdu  |     19:12 Paşinyan Putin və Pezeşkianla nə barədə danışdığını açıqlayıb  |     18:46 Bakıda özəl bağçada azyaşlı ilə kobud rəftar edildi - VİDEO  |    

Xanımların maraqla gözlədiyi tövsiyə: Arıqlama zamanı ÇÖRƏK YEYİN

"Arıqlamaq istəyən insanlar çörəyi ehtiyatla istifadə edirlər. Onlara elə gəlir ki, çörək məhsullarında çoxlu kalori var və bu kalori dərhal yağa çevrilir. Ancaq çörəyin miqdarında istifadəsi gözəl bədən quruluşuna zərər vermir".

Median.Az
-ın MK.RU-ya istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə rusiyalı diyetoloq Natalya Kruqlova bildirib.

Onun sözlərinə görə, çörəyi çəki azaltma dövründə yemək olar.

"Bu məhsulu sağlam çəkini saxlayarkən də istifadə etmək olar. Ancaq yaxşı olar ki, insan tam taxıllı çörək seçsin. Bu cür un daha çox bitki zülalları, qida lifləri, vitaminlər və mikroelementlər ehtiva edəcək. Kalori baxımından taxıl çörəyi və rafinə edilmiş undan hazırlanmış çörək arasında böyük fərq yoxdur. Lakin toxluq hissini saxlamaq və digər qida maddələrini almaq baxımından belə çörəyin bir sıra üstünlükləri var. Çörək əksər insanlar üçün təhlükəlidir? Xeyr, bu məhsul qida rasionunda mütləq olmalıdır" , - deyə Kruqlova bildirib.

Diyetoloq əlavə edib ki, həzm problemi olmayan insanlar çörəyi qorxmadan yeyə bilərlər.

"O, nahar üçün yaxşı əlavə və ya müstəqil qəlyanaltı ola bilər" , - deyə həkim sözlərini yekunlaşdırıb.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            663 18.10.24 12:55