Dünya Səhiyyə Təşkilatı: təhlükəsiz qidalanmanın 5 əsas prinsipi - FOTO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
15:34 Bakı və Sumqayıt şəhərlərində oğurluq edən şəxslər saxlanılıblar  |     14:40 Trampın Netanyahu ilə görüşünün təfərrüatı məlum oldu  |     14:34 2025-ci ildə 6 minə yaxın keçmiş məcburi köçkün bu kəndlərə qayıdacaq  |     14:27 Astarada 650 abonentin qaz təchizatı dayandırılacaq  |     14:17 Daha bir QHT rəhbərinin həbs müddəti artırıldı  |     13:16 Günəşdə daha bir güclü partlayış baş verdi  |     12:55 Sabah Əbu-Dabidə İlham Əliyevlə Nikol Paşinyan arasında görüş keçiriləcək  |     12:53 Bəşir Süleymanlının həbs müddəti uzadıldı  |     12:43 Nuranə on il əvvəl bənzər hadisədə xəsarət alıbmış - Video  |     12:40 Sabah 38 dərəcə isti olacaq  |     12:39 Ermənistan Müdafiə Nazirliyinin poliqonunda partlayış: Yaralılar var  |     12:08 Azərbaycan və Qazaxıstan PUA-larla təlim keçirir - VİDEO  |     12:07 Ceyhun Bayramov diplomatları peşə bayramı münasibətilə təbrik edib - FOTO  |     11:58 Azərbaycandan qanunsuz valyuta çıxaran şirkət rəhbəri cərimələndi  |     11:54 Bakı, Sumqayıt, Abşeron üzrə pensiyaların veriləcəyi tarix açıqlanıb  |     11:48 Naxçıvan şəhərinin bəzi ərazilərində içməli su olmayacaq  |     11:39 Onkologiyada inqilab: Qan analizi xərçəngi 3 il əvvəldən aşkar edə biləcək  |     11:31 Şəmkirdə ağır qəza: Ölən və yaralananlar var  |     11:16 Ötən gün 28 nəfər Almaniyadan Azərbaycana readmissiya olunub  |     11:15 Yuxarı Qarabağ kanalından aşkarlanan naməlum meyitin kimliyi məlum OLDU  |    

Dünya Səhiyyə Təşkilatı: təhlükəsiz qidalanmanın 5 əsas prinsipi - FOTO

Dünya Səhiyyə Təşkilatı (DST) qida mənşəli xəstəliklərin qarşısını almaqdan ötrü hamını sadə qaydalara riayət etməyə çağırır.

Median.Az
AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, DST-nin müraciətində deyilir: "Ərzaq məhsulları istehsalçıları onların təhlükəsizliyi üçün əsas məsuliyyət daşıyır. Lakin siz özünüzü və ailənizi 5 əsas prinsipi tətbiq edərək qida mənşəli xəstəliklərdən qoruya bilərsiniz".

DST patogen (xəstəlik törədən) mikroorqanizmlərdən xilas olmaq üçün bu şərtləri yerinə yetirməyə çağırır: yoluxmanın qarşısını almaq məqsədilə təmizliyə riayət etmək; çiy və hazır yeməkləri qarışdırmamaq; mikroorqanizmlərin məhv edilməsindən ötrü yeməyi mükəmməl hazırlamaq; bakteriyaların inkişafının qarşısını almaqdan ötrü ərzaqları təhlükəsiz temperaturda saxlamaq; yoluxmanın qarşısını almaq məqsədilə təmiz sudan və təmiz qida xammalından istifadə etmək.

скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 517 23.02.19 22:50