Kababın gözlənilməz təhlükəsi açıqlandı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:04 DTX-nın saxladığı Fransa şirkətinin vitse-prezidentinin məhkəməsi oldu  |     22:56 Şirvanda qəbirstanlıqda oğurluq  |     22:44 Ev almaq istədi, 5 min pulu getdi - Qarabağ veteranına qarşı dələduzluq  |     22:37 Bakıda bir neçə notariusun fəaliyyəti dayandırıldı - SƏBƏB  |     22:31 Kolizeydə gizli tunel tapıldı: Hansı məqsədlə istifadə olunub?  |     22:24 Daha bir rayonda yasda ehsan verilməsi ləğv edildi  |     22:18 Xidmət satışından milyonlar qazanan rayonlar - CƏDVƏL  |     22:10 Qazi maşını o qədər "prava"sız sürüb ki, 34 min cərimə yığılıb  |     22:05 Evləri plana düşən bu binanın sakinləri kompensasiyadan narazıdır (VİDEO)  |     21:58 Birinci müavini olmayan nazirlər (SİYAHI)  |     21:52 Goranboyda minik avtomobili aşıb, altı nəfər xəsarət alıb  |     21:45 FHN-dən küləkli hava ilə əlaqədar əhaliyə ÇAĞIRIŞ  |     21:37 Türkiyədə ali təhsil müddəti üç ilə endiriləcək  |     21:28 Bakıda cibgirlik edən şəxs saxlanıldı - VİDEO  |     21:23 "İtkinlərlə bağlı məlumat bazasının yaradılmasına ehtiyac var "  |     21:18 "Bavariya" 35 milyon avroluq təklif göndərəcək  |     21:11 Bəzi keytrinq şirkətləri qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl etmir - Xəbərdarlıq!  |     21:04 "Chevrolet" piyadanı vurub öldürdü - VİDEO  |     20:59 Bu qablarda saxlanılan qidalar insan sağlamlığına təsir göstərir  |     20:51 Qanunsuz saxlanılan silah-sursat aşkarlandı  |    

Kababın gözlənilməz təhlükəsi açıqlandı

Oksford Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, kömürdə hazırlanmış qidanın tez-tez qəbul edilməsi ürək-damar xəstəliklərindən erkən ölüm riskini artırır.

Median.Az xəbər verir ki, bununla bağlı “EurekAlert!” nəşrində məlumat verilib.

Araşdırmalarda Çindən yaşı 30-79 arası olan 341 730 nəfər iştirak edib. Könüllülər arasında aparılan sorğu zamanı onların yemək hazırlayarkən hansı yanacaqdan istifadə etdiyi öyrənilib. Sonda həftədə azı bir dəfə kömürdə hazırlanmış qidadan istifadə edən və ürək-damar xəstəliyi olmayan şəxslər seçilib.

Ümumilikdə könüllülərdən 22,5 faizi 30 il müddətində yeməklərin hazırlanmasında bərk yanacaqdan istifadə edib. Onlardan 24,6 faizi 10-29 yaş arası insanlar, 53 faizi isə 10 yaşdan balaca uşaqlar olub. Araşdırmalar müddətində 8304 nəfər ürək-damar xəstəlikləri nəticəsində vəfat edib. Məlum olub ki, qidanın kömürdə hazırlanması ölüm riskini 3 faiz artırır.

Alimlər bildiriblər ki, yeməklərin hazırlanmasında elektrik və ya qazdan istifadə edilməsi ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 733 28.08.18 12:08