Erkən ölümə səbəb olan qida məhsulları bəlli oldu » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:50 Donatella Versace italyan brendindəki vəzifəsini tərk edir  |     22:45 Dünya 2035-ci ildə: III dünya müharibəsi başlayacaqmı, yeni pandemiya təhlükəsi varmı?  |     22:37 Havadan alınan nəmlə plastik emal edildi - Alimlərin unikal kəşfi  |     22:32 "Bluesky"nin icraçı direktoru Mark Zukerberq latın dilində ələ saldı  |     22:25 Azərbaycanlı idmançı dostu ilə itkin düşdü (FOTO)  |     22:20 Hansı ölkənin neçə nüvə silahı var?  |     22:13 Azərbaycanda məşhur şirkət müflis oldu  |     22:08 Uşağın cinsiyyətini valideynə açıqlamaq hüquq pozuntusudur?  |     22:01 Azərbaycanlılar Türkiyədən mənzil alışında ilk 4-lükdə - Nə qədər alıblar?  |     21:55 Azərbaycanda qızılın bir unsiyasının qiyməti 5 000 manatı keçdi - İlk dəfə  |     21:50 Qubad İbadoğlunun işi ilə bağlı Türkiyədə saxlanılaraq Azərbaycana gətirilən alimə hökm oxunub  |     21:43 “Şlyapa Zahid”in məhkəməsi: Kreditin ayrılmasını Fazil Məmmədov göstəriş vermişdi, ondan Nəcməddin Sadıkov xahiş etmişdi  |     21:38 Arkadi Qukasyan qondarma rejimin “büdcə”sinin Ermənistanın tərəfindən formalaşdırıldığını etiraf edib  |     21:31 Sabah Yasamalın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     21:25 Casusluqda ittiham olunan Fransa vətəndaşı: Mənə Azərbaycanın silahları və ordunun silahlanması haqqında suallar verilirdi  |     21:16 Azərbaycana Türkiyədən gətirilən nektarin və şaftalı tinglərində virus aşkarlanıb  |     21:11 Suriya Prezidenti Konstitusiya Məhkəməsinin üzvlərini təyin edə biləcək  |     21:05 NBA-da oynamış basketbolçu 54 yaşında vəfat edib  |     21:00 İsrail Ordusu Dəməşqə zərbə endirdiyini təsdiqləyib  |     20:54 FHN Qəbələ Beynəlxalq Aeroportunda təlim keçirib  |    

Erkən ölümə səbəb olan qida məhsulları bəlli oldu

ABŞ-ın Şimal-Qərb Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq yumurta və digər yüksək xolesterinli qidaların qəbulunun insanda ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı və erkən ölüm riskini artırdığını müəyyən edib.

Bu haqda MedicalXpress nəşrində pres-reliz dərc olunub.

Tədqiqatçılar 29 615 nəfərin iştirakı ilə keçirilmiş 6 ayrıca araşdırmanın nəticələrini təhlil edib.

Könüllülər qəbul etdikləri qidalarla bağlı müvafiq anketi doldurub.

Sonradan onların səhhəti 31 il ərzində nəzarətdə olub. Məlum olub ki, gündəlik olaraq tərkibində xolesterin olan 300 milliqram qida qəbulu, ürək-damar xəstəlikləri riskini 17 faiz artırıb, erkən ölüm ehtimalı isə 18 faiz yüksək olub.

Bundan başqa həftədə 3-4 yumurta yeyənlərdə ürək-damara xəstəlikləri və erkən ölüm riski 8 faiz çox olub. Alimlər insanların bu riskləri aşağı salması üçün xolesterinlə zəngin qidalardan, o cümlədən yumurta və qırmızı ətdən az-az istifadə etməyi tövsiyə edir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            4 120 18.03.19 11:55