Hansı məhsullar ürək xəstəlikləri və diabetdən ölüm nisbətini artırır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:20 Müdafiə Nazirliyi vətəndaşlara müraciət etdi - "Məhdudiyyəti anlayışla qarşılayın"  |     14:12 "Avroviziya 2026" ləğv edilmək təhlükəsi altındadır  |     14:07 "TikTok"a görə evi yandırdı  |     14:00 Ən çox yağıntı Zaqatalaya düşüb  |     13:59 İstanbul-Bakı reysinin xanım sərnişinində 153 qram kokain aşkarlanıb  |     13:53 Sosial şəbəkədə dələduzluq edən şəxs saxlanılıb  |     13:52 Müğənnilərə avtomobil satan TANINMIŞ İŞ ADAMI barəsində cinayət işi açıldı (FOTO)  |     13:43 Lisenziyasız fəaliyyət göstərən stomatoloq CƏRİMƏLƏNDİ  |     13:41 Ağdamda azyaşlının sükan arxasına keçməsi faciə ilə nəticələndi - FOTO  |     13:39 Türkiyədə cinayət törədən qəssab Azərbaycana baqajda keçib  |     13:38 Azərbaycan nefti bahalaşıb  |     13:38 Elnur Şükürov azadlığa çıxdı  |     13:37 Kamçatkada güclü zəlzələ: Sunami təhlükəsi elan edilib  |     13:36 Kəlbəcərdə sərxoş çoban yıxıldı, oğlu fermerlərə silahla hücum etdi  |     13:34 Çində yeni "iPhone"un satışı qadağan edildi  |     13:29 Məcburi köçkünləri təhqir edən aparıcıya görə "Space TV" CƏZALANDIRILDI (FOTO)  |     13:26 15 yaşlı qızı 35 yaşlı kişiyə ərə vermək istədilər - Polis işə qarışdı  |     13:13 Xalq artisti Hacı Murad Yagizarov VƏFAT ETDİ (FOTO)  |     23:01 Alyaskada buzlaqlar əridi, yeni bir ada üzə çıxdı  |     22:56 Öldürülən motosikletçinin valideynləri azərbaycanlı ailədən 100 milyon rubl istəyir  |    

Hansı məhsullar ürək xəstəlikləri və diabetdən ölüm nisbətini artırır?

Merilend ştatının Milli Xərçəng İnstitutunun alimləri müəyyən ediblər ki, şəkərli diabet və ürək xəstəliklərindən vaxtından əvvəl ölüm riski iki növ qidadan - şəkərli içkilərdən və emal olunmuş ətdən sui-istifadə ilə artır.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, alimlər 1990-cı illərin ortalarında elmi işlərdə iştirak etmək üçün cəlb edilmiş 540 mindən çox insanın sağlamlığı və pəhrizi haqqında məlumatları təhlil ediblər. Tədqiqatın əvvəlində bütün subyektlər 50-71 yaş arasında olublar. Tədqiqatçılar iştirakçıların istehlak etdikləri ultra emal olunmuş qidaların ümumi miqdarını (emal edilmiş qənnadı məmulatları, fastfud, şəkər əsaslı içkilər) qiymətləndirdilər və xüsusi qidalar ilə müəyyən xəstəliklərin inkişafı arasında əlaqə qurdular.

Nəticələr göstərdi ki, emal olunmuş ətlərin (kolbasa, sosis və s.) və şəkərlə şirinləşdirilmiş içkilərin çox istehlakı şəkərli diabet və ürək-damar xəstəliklərinin ən yüksək riski ilə, habelə onların fəsadları səbəbindən ölüm ehtimalının artması ilə əlaqələndirilir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            549 25.07.24 12:48