Hansı məhsullar ürək xəstəlikləri və diabetdən ölüm nisbətini artırır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
11:47 Ağrısız infarkt: Nadir, amma təhlükəli problem  |     11:40 Əleyhdarları Maskı təngə gətiriblər: Milyarder istefa verəcək?  |     11:39 Bakının iki rayonunun qaz təchizatı dayandırılacaq  |     11:38 Prezidentin İşlər İdarəsinin əməkdaşı vəfat etdi  |     11:29 Bir neçə kollecə yeni təyinat olub  |     11:18 Bəzi çaylarda sululuq artıb  |     23:02 Kartofun qiymətində artım - Azərbaycanda bahalaşma Avropanı da geridə qoydu  |     22:55 Özbəkistan 200 min manata “qızıl viza” satmağa başlayır - Özəllikləri  |     22:49 "Ford" ticarət müharibəsinə görə Çinə avtomobil ixracını dondurdu  |     22:44 Restoranda ciddi nöqsanlar aşkarlandı - Sahibi cərimələndi  |     22:36 Nəqliyyat vasitələrinin idxalı artıb, payı azalıb  |     22:31 Azad edilmiş ərazilərdə mal-qara saxlanılmasına icazə verilirmi? - Rəsmi cavab  |     22:22 Xəstəlik vərəqi ilə bağlı YENİLİK  |     22:16 Peskov: Putin İran dosyesini Oman sultanı ilə müzakirə edə bilər  |     22:11 Plastik cərrahiyyə ilə bağlı sertifikat verən şöbə müdirləri barəsində məhkəmə qərar qəbul etdi  |     22:04 18 yaşlı azərbaycanlı tələbənin əsəri Dubayda 15 min dollara satıldı  |     21:59 Bu həftə "Tesla" və "Alphabet" gəlir açıqlayacaq - Davam, yoxsa...?  |     21:50 Yasamalda 150 illik ev uçur - VİDEO  |     21:44 Astarada dənizkənarı çirkabdan təmizləndi - VİDEO  |     21:36 Təlim və toplanışlara cəlb edilənlər iş yerini itirə bilərmi?  |    

Hansı məhsullar ürək xəstəlikləri və diabetdən ölüm nisbətini artırır?

Merilend ştatının Milli Xərçəng İnstitutunun alimləri müəyyən ediblər ki, şəkərli diabet və ürək xəstəliklərindən vaxtından əvvəl ölüm riski iki növ qidadan - şəkərli içkilərdən və emal olunmuş ətdən sui-istifadə ilə artır.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, alimlər 1990-cı illərin ortalarında elmi işlərdə iştirak etmək üçün cəlb edilmiş 540 mindən çox insanın sağlamlığı və pəhrizi haqqında məlumatları təhlil ediblər. Tədqiqatın əvvəlində bütün subyektlər 50-71 yaş arasında olublar. Tədqiqatçılar iştirakçıların istehlak etdikləri ultra emal olunmuş qidaların ümumi miqdarını (emal edilmiş qənnadı məmulatları, fastfud, şəkər əsaslı içkilər) qiymətləndirdilər və xüsusi qidalar ilə müəyyən xəstəliklərin inkişafı arasında əlaqə qurdular.

Nəticələr göstərdi ki, emal olunmuş ətlərin (kolbasa, sosis və s.) və şəkərlə şirinləşdirilmiş içkilərin çox istehlakı şəkərli diabet və ürək-damar xəstəliklərinin ən yüksək riski ilə, habelə onların fəsadları səbəbindən ölüm ehtimalının artması ilə əlaqələndirilir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            468 25.07.24 12:48