Qırmızı ət şəkərli diabet riskini 44% artırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:56 NASA alimləri Marsda qədim həyatın mümkün izlərini aşkar ediblər  |     22:46 Musiqi zövqlərinin yaşla necə dəyişdiyi açıqlandı  |     22:38 “Qızı yoldaşımdan içki məclisində istəyiblər” - Nişanlanan yeniyetmənin anası - YENİLƏNİB - VİDEO  |     22:30 XİN rəhbəri: Rusiya PUA-larının Polşanın hava məkanını  |     22:21 Paşinyan: "Qarabağ məsələsi çoxdan həll edilib, lakin İrəvana bu barədə deməyiblər"  |     22:07 Gəncədə velosipeddən yıxılan səkkiz yaşlı qız xəstəxanada öldü  |     21:58 Fransada etirazlar: 400-dən çox insan saxlanıldı  |     21:50 Bakının bu rayonlarında qaz olmayacaq  |     21:38 Maşınlar toqquşub körpüdən aşdı  |     21:29 Bakıda məşhur uşaq bağçasından ŞOK GÖRÜNTÜLƏR yayıldı  |     21:22 Zəngilanın iki yaşayış məntəqəsinə yeni elektrik xətti çəkiləcək  |     21:12 Rüfət Əhmədov “Qəbələ”də  |     20:56 Ermənistan Azərbaycanla sərhəddə "ağıllı pasport" sistemi tətbiq edəcək  |     20:29 Rusiya Müdafiə Nazirliyi Polşaya hücum iddialarını təkzib etdi  |     20:14 Naxçıvan şəhərində ekoloji monitorinq keçirilib  |     19:47 Gəncədə nərdivandan yıxılan 45 yaşlı kişi öldü  |     19:41 Agentlikdən gəmilərə xəbərdarlıq  |     19:34 Daşkəsəndə avtomobil beşyaşlı qızı vurdu  |     19:12 Paşinyan Putin və Pezeşkianla nə barədə danışdığını açıqlayıb  |     18:46 Bakıda özəl bağçada azyaşlı ilə kobud rəftar edildi - VİDEO  |    

Qırmızı ət şəkərli diabet riskini 44% artırır

Honkonq Universitetinin mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət yemək ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabet riskini artıra bilər.

Tədqiqatçılar ABŞ, Avstraliya, Böyük Britaniya, Fransa, Almaniya, Çin, Yaponiya, Qərbi Afrika, Cənubi Koreya və Sinqapur da daxil olmaqla ölkələrdə yaşayan altı milyondan çox insanın iştirak etdiyi 70 tədqiqatın məlumatlarını araşdırıblar. Tədqiqatçıların məqsədi gündə əlavə olaraq 50 qram emal edilmiş qırmızı ət və gündə 100 qram emal edilməmiş qırmızı ət istehlakının təsirlərini öyrənmək idi.

Nəticələr belə idi: Ən azı 50 qram daha çox emal edilmiş qırmızı ət yeyən insanlarda ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riski 26 faiz, 2-ci tip diabetə tutulma riski isə 44 faiz artıb.

İnsanların ənənəvi olaraq daha çox taxıl və tərəvəz yediyi şərq ölkələrində bu rəqəmlər, ümumiyyətlə, daha az olub. Belə ki, Şərq ölkələrində emal edilmiş qırmızı ət istehlak edərkən şəkərli diabetin inkişaf risk əmsalı 0,96, Qərb ölkələrində isə 1,51 olub. Şərqdə insult riski əmsalı 0,71, Qərbdə isə 1,13 olub.

Mənbə: Ramblerскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            621 13.10.23 13:37