Kimlər qırmızı ətdən imtina etməlidirlər? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Bu ölkələrdən Azərbaycana 113 min manatlıq cin gətirilib - SİYAHI  |     22:55 Bu il Azərbaycana neçə turist gəlib?  |     22:47 Sosial mediada 3 saniyədə diqqəti necə cəlb etməli?  |     22:40 Texnologiya şirkətləri niyə qutularını sadələşdirir?  |     22:34 "Labubu" sahibi gəlirlərini artırmaqda davam edir - 20 milyard dollarlıq artım  |     22:29 Satış kifayət etmir, müştəri sizə güvənməlidir - Brend dəyəri yaratmaq  |     22:22 Toy qadağalarının Tacikistan modeli – pul ver, işini gör  |     22:13 Həbsxanadan görüntüsü yayılan Rəşad Dağlının səhhəti ilə bağlı AÇIQLAMA - VİDEO  |     22:08 Türkiyədə ağır yol qəzası: 1 nəfər öldü, 16 nəfər yaralandı  |     22:00 Yeni “Moskviç” modelinin İLK FOTOsu  |     21:54 Taksi islahatları: Hazırda vəziyyət necədir?  |     21:47 Misirdə qatar qəzası - 3 ölü, 92 yaralı  |     21:41 Azərbaycan Premyer Liqası: "Zirə" "Kəpəz"i böyük hesabla məğlub edib  |     21:30 İtkin düşən gəncin anası: Biz ailə olaraq soyadımızı oğlumuzun adı ilə dəyişmişik  |     21:23 Rasmus Hoylunn "Napoli"yə keçir  |     21:16 Cəlilabadda qardaş qardaşı bıçaqladı  |     21:05 Daha bir internet əfsanəsi tamamilə bağlanır  |     20:58 Sumqayıtda 13 yaşlı uşaq ölüb  |     20:47 "Qarabağ"ın U-19 komandasının UEFA yarışında təqvimi açıqlandı  |     20:35 Aİ Rusiyanın aktivlərini qaytarmayacaq  |    

Kimlər qırmızı ətdən imtina etməlidirlər?

55 yaşından yuxarı insanlar təbii qırmızı ət qəbulunu məhdudlaşdırmalıdırlar.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadla xəbər verir ki, bunu Rusiyanın tibb elmləri namizədi, diyetoloq Oksana Mixaleva deyib.

Onun sözlərinə görə, bu yaşda qırmızı əti ayda bir dəfədən çox olmamaqla yemək məsləhət görülür. Həkim bunun səbəbini izah edərkən vurğulayıb:

"Qırmızı ətin tərkibində xolesterinin miqdarı çox yüksəkdir. Ona görə də, qırmızı ətin qəbulu damarlarda aterosklerozun inkişafı riskini artırır, bu da öz növbəsində ürək-damar xəstəliklərinə, insulta və infarkta gətirib çıxarır.

Qırmızı ət həzm edilərkən bağırsaqlarda bəzi kanserogenlər əmələ gəlir. Normalda onlar bağırsaqlarda əmələ gələ bilərlər, lakin orqanizm onlardan uğurla qurtulur. Ancaq insan yaşlandıqca bədənin antikanserogen müdafiəsi azala bilər, buna görə də, qırmızı ət yeyərkən xərçəngə tutulma riski xüsusilə 50 yaşdan yuxarı insanlarda artır".

O.Mixaleva əlavə edib ki, yalnız 50 yaşdan yuxarı insanların qida rasionunda qırmızı ətin məhdudlaşdırılması tövsiyə olunur: "Qalan hər kəs həftədə bir-iki dəfə qırmızı ət qəbul etməlidir, amma qızardılmış halda, kabab şəklində deyil".
//oxu.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            546 18.02.25 12:37