Qırmızı ətin gözlənilməz təhlükələri ÜZƏ ÇIXDI » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:27 BMT: Süni intellekt işlərin 40 faizinə təsir edəcək  |     22:20 Peyvənd vurulandan sonra 4 aylıq körpənin vəziyyəti ağırlaşıb? (VİDEO)  |     22:15 Kərə yağı bahalaşdı - Yeni qiymət  |     22:09 Ukraynanın tələbi ilə ATƏT-in təcili iclası keçiriləcək  |     22:01 Elm və Təhsil Nazirliyinin tabeliyində ixtisaslaşmış 8 institut və 2 yeni elmi müəssisə yaradılacaq  |     21:56 “Azəriqaz”: Abşeronda bəzi ərazilərinin qaz təchizatında müvəqqəti fasilə yaranacaq  |     21:50 Azərbaycanda ölkədən getmək hüququ məhdudlaşdırılmış borclu şəxslərə SMS göndəriləcək  |     21:45 Lənkəranda 32 yaşlı kişini cərəyan vuraraq öldürüb  |     21:34 Ötən ay 51 nəfərin diplomu tanınmayıb  |     21:29 Küləkli hava şəraiti ilə bağlı sarı XƏBƏRDARLIQ  |     21:22 Xəzərə tullantı su axıdan qurumun 12 min 500 manat cərimələnməsi üçün məhkəməyə müraciət edilib  |     21:17 FIDE-nin dördüncü prezidenti vəfat edib  |     21:10 Ötən gün Cəbrayılda minaya düşən şəxsin son vəziyyəti açıqlanıb  |     21:05 Sabahdan bəzi bölgələrdə hava kəskin dəyişəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     20:56 İrandan Azərbaycana külli miqdarda narkotik keçirilməsinin qarşısı alınıb  |     20:50 Sabah Şirvan və Hacıqabulun qaz təchizatında fasilə yaranacaq  |     20:43 Atasını bıçaqlamaqda təqsirləndirilən oğul "dəlixana"ya göndərilib  |     20:38 Ötən həftə azad olunan torpaqlarda 120 mina zərərsizləşdirilib  |     20:31 Azərbaycanda bəzi şəxslərin əmək pensiyası dövlət büdcəsindən ödəniləcək  |     20:25 Astarada yeniyetmə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb  |    

Qırmızı ətin gözlənilməz təhlükələri ÜZƏ ÇIXDI

Amerikalı alimlər qırmızı ət qəbulunu daha sürətli koqnitiv qocalma və demensiya riskinin artması ilə əlaqələndiriblər.

Müvafiq araşdırma "Neurology" jurnalında dərc edilib.

Tədqiqatçılar ABŞ-də 133 mindən çox tibb işçisinin 40 il ərzində qidalanmasına və səhhətinə nəzarət edərək onların məlumatlarını təhlil ediblər.

Nəticələr göstərib ki, emal edilmiş qırmızı ətin, məsələn, bekon, kolbasa və sosiskanın mütəmadi qəbulu demensiyanın inkişaf riskini 16 faiz artırır.

Bundan başqa, sözügedən ət ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına da imkan yaradır. Emal edilmiş ət məhsullarında duzun çox olması da orqanizmdə hipertoniya və iltihab proseslərinə gətirib çıxara bilər, bu da öz növbəsində Altsheymer xəstəliyi ehtimalını yüksəldir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            471 11.02.25 12:31