Qırmızı ətin gözlənilməz təhlükələri ÜZƏ ÇIXDI » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:18 Arzu Əliyeva Tiencin şəhərindən paylaşım edib - FOTO  |     14:16 AYNA: "Avtobuslarda gediş haqqının artırılması barədə hər hansı qərar yoxdur"  |     14:12 Azyaşlını zorla dilənçiliyə sövq edən şəxs HƏBS EDİLDİ  |     13:04 Əməkdar müəllimin ölkədən çıxışına "STOP" qoyuldu  |     13:03 Nehrəmdə enerji verilişində dörd gün fasilə yaranacaq  |     13:02 Hərbi cinayətlər törətməkdə təqsirləndirilən erməniəsilli şəxslərin məhkəməsi keçirilir  |     12:59 III MDB Oyunları ilə bağlı rəsmi gerisayım mərasimi keçirilib  |     12:59 Tovuzda avtomobil aşıb, bir ailənin dörd üzvü xəsarət alıb  |     12:57 Sabah Biləsuvarda 900-ə yaxın abonentin qazı kəsiləcək  |     12:56 Prezident təqaüdünün məbləği sentyabrın 1-dən ARTIRILDI  |     12:53 Ərdoğanla Paşinyan arasında baş tutan görüşün bəzi detalları məlum olub (Yenilənib)  |     12:50 Tələbələrə ŞAD XƏBƏR - Bu gündən təqaüdlərin məbləği ARTIRILDI  |     12:48 Yanğınsöndürən balonunda ölkəyə narkotik vasitə keçirmək istədilər  |     12:44 Balakəndə polis dağlarda əməliyyat keçirdi: Silahlı şəxslər tutuldu - Video  |     12:40 Güclü geomaqnit qasırğası Yerə yaxınlaşır  |     12:38 Bu gündən Azərbaycanda balıq ovuna icazə verilir  |     12:34 Bakıda evli kişi "xərçəng xəstəsiyəm" deyib sevgilisinə qarşı dələduzluq edib  |     12:09 Tanınmış reper Orxan Zeynallı ikinci dəfə evləndi - FOTO  |     12:06 Çində Ərdoğanla Putin arasında görüş başlayıb  |     12:00 Mərkəzi parkda ikiyaşlı uşaq kanalizasiya quyusuna düşdü  |    

Qırmızı ətin gözlənilməz təhlükələri ÜZƏ ÇIXDI

Amerikalı alimlər qırmızı ət qəbulunu daha sürətli koqnitiv qocalma və demensiya riskinin artması ilə əlaqələndiriblər.

Müvafiq araşdırma "Neurology" jurnalında dərc edilib.

Tədqiqatçılar ABŞ-də 133 mindən çox tibb işçisinin 40 il ərzində qidalanmasına və səhhətinə nəzarət edərək onların məlumatlarını təhlil ediblər.

Nəticələr göstərib ki, emal edilmiş qırmızı ətin, məsələn, bekon, kolbasa və sosiskanın mütəmadi qəbulu demensiyanın inkişaf riskini 16 faiz artırır.

Bundan başqa, sözügedən ət ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına da imkan yaradır. Emal edilmiş ət məhsullarında duzun çox olması da orqanizmdə hipertoniya və iltihab proseslərinə gətirib çıxara bilər, bu da öz növbəsində Altsheymer xəstəliyi ehtimalını yüksəldir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            768 11.02.25 12:31