Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:55 Azərbaycan borclanma limitini artırır  |     22:51 Azərbaycan parlamenti Çexiyaya etiraz məktubu göndərib  |     22:29 Azərbaycanda işğaldan azad olunmuş ərazilərə xərcləmələr 1 milyard manatdan çox artırılır  |     22:16 Sabah intensiv yağış yağacaq  |     22:09 Lukaşenko İran Prezidenti Rəisinin ölümündə ABŞ-ni günahlandırıb  |     22:03 Rusiya Yaponiya ilə nüvə silahına dair müqaviləni ləğv edib  |     21:57 Azərbaycanda istifadə edilməyən peyvəndlərin aqibəti necə olub?  |     21:45 Daha iki bank bağlana bilər  |     21:39 Aşağı keyfiyyətli alkoqollu içkilərin satışının qarşısı alınacaq  |     21:33 İki uşaq atası 10 dəqiqə içində öldü - TƏFƏRRÜAT (VİDEO)  |     21:24 Ceyhun Bayramov Berboku Ermənistanla sülh prosesində fikir ayrılıqları barədə məlumatlandırıb  |     21:17 Məşhur reper növbəti dəfə zorlamada ittiham olunur  |     21:12 Qənirə Paşayevanı bu deputat əvəzlədi  |     21:01 Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb  |     20:53 Ermənistanda separatçıların qondarma sabiq meri ev dustaqlığına məhkum edilib  |     20:46 Siqaretin idxalı sahəsində yeni tələb qoyulub  |     20:40 Mərkəzi Hərbi hospitalın keçmiş rəisi vəfat edib  |     20:35 Azərbaycanın beynəlxalq axtarışa verdiyi üç nəfər Rusiyadan ekstradisiya edilib  |     20:28 Mirzoyan estoniyalı həmkarına Azərbaycanla sərhədlərin delimitasiyası prosesi barədə danışıb  |     20:19 MDB ölkələrinin baş nazirləri enerji sahəsində əməkdaşlıq konsepsiyasını təsdiq ediblər  |    

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            537 23.08.21 23:52