Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:57 “Baykar” münaqişə bitdikdən sonra Ukraynada tam şəkildə fəaliyyətə başlayacaq  |     22:50 IV qrupda ən yüksək bal toplayan Nurayın FOTOSU  |     22:43 “Rosselxoznadzor” Ermənistandan gələn meyvə-tərəvəzin təxminən yarısının nəzarətdən keçmədiyini açıqlayıb  |     22:34 Kral III Çarlz Muxtar Babayevi qəbul edib  |     22:27 Paris-2024: Azərbaycan nümayəndə heyəti açılış mərasimində paraddan keçib  |     22:20 Rusiya Yutubu bloklamaq qərarı verdi  |     22:13 Parisdə Yay Olimpiya Oyunlarının açılış mərasimi keçirilir  |     22:05 Azərbaycanda vəzifəli şəxsin qətlinin TƏFƏRRÜATI: İşığı kəsib evdən çıxmasını gözləyiblər  |     21:58 Şamaxıda narkotik vasitələrin satışı ilə məşğul olan şəxs SAXLANILDI  |     21:50 Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz?  |     21:42 Qəbul imtahanında dörd nəfər yüksək nəticə göstərdi  |     21:34 Bu kitabları uşaqlara verməyin: ZİYANDIR  |     21:27 Ad günü məclisində qan düşdü  |     21:15 Gürcüstanda yaşayan ən yaşlı soydaşımızvəfat etdi  |     21:07 Hərbi-Gürcüstan yolu selə görə bağlanıb  |     20:56 I və IV qrupların qəbul imtahanının nəticəsi elan olunub  |     20:47 Göygöldə qadın oğlu tərəfindən bıçaqlanıb  |     20:40 Barak Obama və xanımı Kamala Harrisin namizədliyi ilə bağlı son sözlərini dedilər  |     20:32 Türkiyə ildə bir milyon ədəd elektromobil istehsal etməyi planlaşdırır  |     20:24 Olimpiadanın açılışına bir neçə saat qalmış dəmir yolunda təxribat baş verib  |    

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            690 23.08.21 23:52