Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:50 Azərbaycan sərhədini qanunsuz keçən Əfqanıstan vətəndaşlarına hökm oxunub  |     19:41 Masazırda kişinin elektrik cərəyanı vurması nəticəsində ölməsi ilə bağlı araşdırma aparılır  |     19:36 Sabah yağış yağacaq - PROQNOZ  |     19:31 Məhəmməd Mirzəli qiyabi olaraq 6 il 6 ay azadlıqdan məhrum edilib  |     19:23 Bukmekerler "McLaren" pilotlarını Azərbaycan Qran-prisinin favoriti hesab edirlər  |     19:17 20 Somali vətəndaşı Azərbaycanda ali təhsil alacaq  |     19:10 Fransanın yeni səfiri sabah Bakıya gələcək  |     18:59 Azərbaycanda icbari tibbi sığortalı şəxslərin siyahısı genişləndirilir  |     18:53 Bakı və Astana ictimai asayişin təmin edilməsində təcrübə mübadiləsini müzakirə edib  |     18:45 Perinatal mərkəzdəki yanğınla bağlı məhkəmədə: Otağa girəndə küvəzdən alov qalxdığını gördüm  |     18:40 Paşinyan: Ermənistanın Azərbaycanın ərazi bütövlüyünü tanımaqdan başqa variantı olmayıb  |     18:32 Baş prokurorun Naxçıvanda vətəndaşlarla görüşünün vaxtı dəyişdirilib  |     18:25 Hadrut məscidində eyni vaxtda 210 nəfər ibadət edə biləcək  |     18:16 İşdən qanunsuz çıxarılan 48 nəfər əvvəlki işlərinə bərpa etdirilib  |     18:10 Lionel Messinin kartı rekord məbləğə satılıb  |     18:01 Sabirabadda 42 yaşlı kişi qətlə yetirilib - YENİLƏNİB  |     17:56 İtaliyalı motosikletçi yarış vaxtı aldığı xəsarət səbəbindən vəfat edib  |     17:49 Bu ilin 8 ayında 1309 əcnəbi Azərbaycandan çıxarılıb  |     17:41 "Starlink"in işində dünya üzrə fasilələr qeydə alınıb  |     17:35 Hikmət Hacıyev Slovakiya və İsveçin Bakıdakı səfirliklərində olub  |    

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 272 23.08.21 23:52