Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Ermənistanda hərbi qulluqçunun güllələnmiş meyiti aşkarlanıb  |     22:52 Slovakiyalı nazir: “Bakı və Bratislava müdafiə sahəsində əməkdaşlığın istiqamətlərini müəyyənləşdiriblər”  |     22:44 Təhsil İdarəsində yeni TƏYİNATLAR  |     22:37 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     22:27 Azərbaycan-Ermənistan şərti sərhədində zəlzələ olub  |     22:18 Sabah leysan olacaq  |     22:10 Braziliyada ölənlərin sayı ARTDI  |     22:02 Rusiya bu ölkə ilə ticarəti 240 milyard dollara çatdırıb – RƏQƏMLƏR  |     21:55 Bu halda kartınızdakı pullar oğurlana bilər  |     21:49 Lirə dollar qarşısında bahalaşır – SƏBƏB  |     21:43 "Müharibələr qızlara oğlanlardan daha çox stress yaşadır" - ARAŞDIRMA  |     21:35 Mayda bu bürcləri böyük məbləğlər gözləyir  |     21:29 Novruz Məmmədov niyə istefa verib? (AÇIQLAMA)  |     21:17 Xaşaxuna bağları xəstəlik mənbəyinə çevrilib? - Sakinlər həyəcan təbili çalır (VİDEO)  |     21:11 20-25 manata satılan göycə: Bahalaşmanın səbəbi nədir?  |     21:04 107 minə görə həbs edilən ər-arvad bəraət aldı  |     20:55 Xalq artisti ilə Əməkdar artist toyda barışdı (VİDEO)  |     20:48 Bakıda 17 min manata pişik satılır (VİDEO)  |     20:40 Avstriya XİN başçısı: NATO-ya üzv olmayacağıq  |     20:34 Hərbi Prokurorluqda Ümummilli Liderin anadan olmasının 101-ci ildönümü münasibətilə tədbir keçirilib  |    

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            507 23.08.21 23:52