Mojo.az Banner
15:39 İsrail ordusu "Hizbullah"a PUA-lardan zərbələr endirdi, ölənlər var  |     15:28 Qəbələdə qəza - Xəsarət alanlar var  |     14:49 Cəlilabadda saxta alkoqollu içkilərin satışa çıxarıldığı aşkarlanıb  |     14:48 Ermənistan vətəndaşlarının məhkəməsində daha bir təqsirləndirilən şəxs son söz çıxışını yekunlaşdırıb  |     13:17 Hondurasda yeni prezidentin adı açıqlandı  |     13:03 Avtobuslarda ödənişlərlə bağlı YENİLİK - Bu gündən tətbiqinə BAŞLANILDI  |     12:54 Azərbaycan neftinin qiyməti artıb  |     12:41 Bakıda kirayənişin dəm qazından boğulub  |     12:32 Azərbaycanda gələn il üzrə pul siyasətinin əməliyyat hədəfləri və alətləri məlum olub  |     12:29 DİN-dən Yeni il ərəfəsində fəallaşan kiberdələduzlarla bağlı XƏBƏRDARLIQ  |     12:12 2026-cı ildə Mərkəzi Bankın pul siyasəti qərarlarının açıqlanma tarixləri məlum oldu  |     12:07 Xəzər rayonunda qadın dəm qazından zəhərlənərək ölüb  |     11:51 2025-ci ilin ən möhkəm valyutası açıqlandı  |     11:37 Bayramda işlədiklərinə görə kimlərə əlavə maaş ödənilir? - Hüquq müdafiəçisindən açıqlama (Video)  |     11:33 Dünyanın ən bahalı futbol komandaları açıqlandı  |     11:32 Çay hazırlamaq üstündə dava: Qubada gəlin qayınanasının başını divara çırpdı  |     11:26 Azərbaycanda yenilənmiş 50 manatlıq tədavülə buraxılır  |     11:13 Bakıda sərnişin avtobusu qəzaya uğradı: Ölənlər və yaralananlar var  |     23:01 3 yaşlı uşaq maşında yanaraq öldü - Siyəzəndə faciə  |     22:55 Xəstəyə baxmaqdan imtina edən həkimi hansı cəza gözləyir? - Vəkil  |    
Left Banner
Right Banner

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

23.08.2021 23:52 1 431
Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı
Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3