Mojo.az Banner
23:01 Valideynlər üçün səssiz təhlükə: Azyaşlıları "Mavi Balina" kimi oyunlardan necə qoruyaq? (Video)  |     22:55 Elektromobil sürücüləri bu qaydalara əməl etsəniz, maşının ömrünü uzada bilərsiniz - ARAŞDIRMA  |     22:48 Rusiya və Azərbaycan birgə çay-dəniz tankerləri tikməyi planlaşdırır  |     22:42 Sərnişinləri narahat edən avtobus gecikmələrinin arxasında nələr dayanır? - RƏY  |     22:35 "Qonşu gəldi ki, bizim evə qeydiyyata düşmüsünüz" - Vətəndaşların üzləşdiyi problem (Video)  |     22:30 “Airbus” 628 "A320" təyyarəsini geri çağıra bilər  |     22:24 Gəncədə əri 43 yaşlı qadını döyüb, xəstəxanalıq etdi  |     22:16 Tovuzda zəncirvari yol qəzası: xəsarət alanlar var  |     22:10 Azərbaycanda artıq QR kodlu qəbir daşları hazırlanır  |     22:01 Ağdam rayonunda 3.2 milyonluq abadlıq işləri aparılacaq  |     21:55 Bu yol pullu olacaq?  |     21:49 Lotereyadan 40 milyon dollar qazanan şəxs tapılmır  |     21:41 Azərbaycanda vəkil vəfat etdi  |     21:34 NATO Ukraynaya dəstəyini davam etdirəcək  |     21:29 "MİDA mənzilləri üçün ədalətli alternativ seçim imkanları yaratmaq vacibdir" - Osman Gündüz  |     21:20 "Gücünüz çatsa, üzr istəyəcəksiz" - Floradan Eltona cavab  |     21:15 Bakıda restoran yanır  |     21:09 Azərbaycan bu ölkə ilə hərbi tibb sahəsində əməkdaşlığı müzakirə etdi  |     21:01 21 yaşlı Ləman bacısının həyat tərzinin qurbanı olub - Əri ilə mübahisəsi yaranıbmış  |     20:56 Avropa Ermənistana çağırış etdi - VİDEO  |    
Left Banner
Right Banner

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

23.08.2021 23:52 1 389
Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı
Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3