Mojo.az Banner
22:47 Bu ölkədə “Bluetooth”a məhdudiyyətlər qoyuldu  |     22:40 Saakaşvili 3 il sonra həbsxanaya qaytarıldı  |     22:31 Şamaxıda ev yandı - VİDEO  |     22:24 “Neçə arvadınız var?” - Video  |     22:17 Türkiyə şəhidlərini qarşılayır - VİDEO  |     22:10 AFFA Əliyar Ağayevin səhv qərar qəbul etdiyini təsdiqlədi — VİDEO  |     22:03 Ukrayna Rusiya ilə danışıqları rəsmən dayandırıb  |     21:55 Azərbaycan 2026-cı ildə istehsalçılar üçün tarif güzəştlərini genişləndirməyi planlaşdırır  |     21:46 Qəzada həlak olan hərbçi xərçəng xəstəsinə donor olubmuş  |     21:39 Ermənistan-Azərbaycan sərhədində baş verən yanğın davam edir  |     21:30 Sumqayıtdan Bakıya gələcək yeni marşrutun dayanacaq məntəqələri - FOTOLAR  |     21:23 Türkiyə və Gürcüstan prezidentləri təyyarə qəzası ilə bağlı son durumu müzakirə ediblər  |     21:13 Sakinlər öz evlərinə hasarı aşaraq girməli olurlar  |     21:08 Muazzez Abacı ad günündə vəfat etdi  |     20:59 Azərbaycan karateçisi İslamiadanın qalibi oldu  |     20:32 Qardaşını qətlə yetirməkdə təqsirləndirilən Amin Nuri: "Narkotik istifadə etdiyi üçün öldürmüşəm"  |     19:59 Mqer Qriqoryan Şahin Mustafayevlə "Tramp marşrutu"nu müzakirə edib  |     19:45 Şəmkirdə yanacaqdoldurma məntəqəsində yanğın olub  |     19:23 Azərbaycanın kino sənayesində ikiillik inkişaf dinamikasının qorunması prioritet məsələdir  |     18:30 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |    
Left Banner
Right Banner

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

23.08.2021 23:52 1 353
Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı
Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3