İnsanlar niyə zərərli qidalara üz tutur və kökəlir? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
12:19 Yaz depressiyasına daha çox kimlər məruz qalır? - Psixoloqdan AÇIQLAMA  |     11:55 ABŞ-də 380 milyon il yaşı olan qalıqlar zibilliyə atıldı  |     11:48 Xolesterin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edəcək qəlyanaltı: Alimlərdən AÇIQLAMA  |     11:46 Maskın departamenti ABŞ Sosial Təminat Xidmətinin bazasında üç milyondan çox "ölü" aşkar edib  |     11:36 Oğlan yetkinlik yaşına çatmayan sevgilisini kimsəsiz evə apardı - Kürdəmirdə dəhşətli hadisə  |     11:35 Roma Papası Fransisk: "Sözləri, düşüncələri və Yer kürəsini silahsızlaşdırmalıyıq"  |     11:33 Xəzər rayonunun bir hissəsində qaz olmayacaq  |     11:28 Vəzifəli şəxs rüşvətə görə vəhşicəsinə döyülüb? - DİN-dən açıqlama (YENİLƏNİB)  |     11:19 Şəkidə AĞIR QƏZA - Ölənlər var  |     23:10 Uşaq bağçasından ət maşını, tanışının evindən paltaryuyan maşın oğurladı  |     23:03 BYD 5 dəqiqəlik elektrodoldurma texnologiyasını elan etdi, səhmləri rekord həddə yüksəldi  |     22:57 Sumqayıtda 52-ci məhəllənin problemi niyə həll edilmir? (VİDEO)  |     22:50 Azərbaycanda 10 şirkət ləğv edildi (SİYAHI)  |     22:45 63 yaşlı cibgirə hökm oxundu  |     22:36 Sevinc Əliyevaya yeni vəzifə verildi  |     22:31 Bazarda satılan tərəvəz zərərlidir? (AÇIQLAMA)  |     22:24 Naxçıvanda Bahar festivalı keçirilir  |     22:19 Tailand "Formula 1" yarışına ev sahibliyi etməyi planlaşdırır  |     22:13 Azərbaycan Basketbol Liqasının XIX turunda daha bir oyun baş tutub  |     22:06 Əfqanıstanda qadınlara radioda səsləndirmə qadağan edilib  |    

İnsanlar niyə zərərli qidalara üz tutur və kökəlir?

Alimlər insanların nə üçün zərərli qidalara meyil saldığını və kökəldiyini müəyyən edib. Məlum olub ki, bunun dieta ilə o qədər də əlaqəsi yoxdur. Məsələ hər bir konkret fərdin DNT özəlliklərindədir.

Kembric Universitetinin tədqiqatçıları 14 minə yaxın insanın sağlamlığı ilə bağlı məlumatları araşdırıb.

Alimləri müəyyən edib ki, az çəkili insanların arıq qalması təkcə onların iradə baxımından güclü olmasını göstərmir, eyni zamanda, “arıqlığa” genetik təmayülünün olmasından irəli gəlir.

Minlərlə könüllü arasından tədqiqat qrupu aşağı bədən çəkisi indeksi olan 1600 nəfəri seçə bilib. Üstəlik, onların 40 faizi əmin edib ki, istənilən qədər yemək yemələrinə baxmayaraq, artıq çəki yığmırlar.

İkinci mərhələdə genetiklər arıq insanlardan biomateriallar toplayıb. Araşdırma prosesində məlum olub ki, bu qrupdan olan əksər insanlarda “arıqlıq geni” var. Bu gen maddələr mübadiləsi prosesinin sürətləndirilməsinə xidmət edir.

Genetiklər qeyd edirlər ki, maddələr mübadiləsinin sürətləndirilməsinə cavab verən genlərin sekvenləşdirilməsi gələcəkdə kökəlmə problemini tamamilə aradan qaldırmağa kömək ola bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 556 26.01.19 17:56