Mojo.az Banner
15:48 Eldar Əzizovun ailəsinə AĞIR İTKİ  |     15:45 İtkin düşən balıqçıların axtarışına helikopter cəlb olundu  |     15:41 Sabah bu yollar bağlı olacaq - SİYAHI  |     14:26 Saqqızdan zəhərlənən şagirdlərlə bağlı AQTA-dan AÇIQLAMA  |     14:03 5 aptekdə nöqsanlar aşkarlandı  |     13:50 Azərbaycanda siqaretin qiyməti bahalaşacaq  |     13:48 Cinayətdə şübhəli bilinən 35 nəfər saxlanıldı  |     13:47 Bakıda neft quyusu yaxınlığında yanğın  |     13:36 Azərbaycanın üç boksçusu dünya çempionatında yarımfinala yüksəlib  |     13:36 "Şərurlu İsfəndiyar"ın məhkəməsində Ramiz Mehdiyevin də adı hallanır: Vəkil etiraz etdi  |     13:35 Rusiyada universitetdə partlayış: Ölənlər və yaralananlar var  |     13:33 Fəaliyyəti dayandırılan "Paysis"in tutulan rəhbərinin əmlakına HƏBS QOYULDU (Yenilənib)  |     13:31 Paşinyan: "Əminəm ki, Azərbaycan nümayəndə heyətləri yaxın gələcəkdə Ermənistana səfər edəcəklər"  |     13:30 Azərbaycanı Türkmənistanın bitərəfliyinin tanınmasının ildönümü ilə bağlı tədbirlərdə Baş nazir təmsil edəcək  |     13:28 İrandan Azərbaycana 53 kiloqram narkotiki keçirmək istəyən şəxs TUTULDU  |     13:28 Masazırda məktəbin qarşısında lük problemi: "Neçə nəfər ora düşüb, ağzını bağlamırlar" (Video)  |     13:22 Gümüşün qiymətində tarixi rekord  |     13:22 Üç milyonluq cinayətlə bağlı general ifadə verdi: "Dedim ki, şabalıd işinə baxırıq, monopolistik"  |     13:18 Fövqəladə Hallar Nazirliyi balıq ovu ilə məşğul olan şəxslərə müraciət edib  |     13:15 Generalın vəzifəli oğlu saxlanıldı  |    
Left Banner
Right Banner

İnsanlar niyə zərərli qidalara üz tutur və kökəlir?

26.01.2019 17:56 1 895
İnsanlar niyə zərərli qidalara üz tutur və kökəlir?
Alimlər insanların nə üçün zərərli qidalara meyil saldığını və kökəldiyini müəyyən edib. Məlum olub ki, bunun dieta ilə o qədər də əlaqəsi yoxdur. Məsələ hər bir konkret fərdin DNT özəlliklərindədir.

Kembric Universitetinin tədqiqatçıları 14 minə yaxın insanın sağlamlığı ilə bağlı məlumatları araşdırıb.

Alimləri müəyyən edib ki, az çəkili insanların arıq qalması təkcə onların iradə baxımından güclü olmasını göstərmir, eyni zamanda, “arıqlığa” genetik təmayülünün olmasından irəli gəlir.

Minlərlə könüllü arasından tədqiqat qrupu aşağı bədən çəkisi indeksi olan 1600 nəfəri seçə bilib. Üstəlik, onların 40 faizi əmin edib ki, istənilən qədər yemək yemələrinə baxmayaraq, artıq çəki yığmırlar.

İkinci mərhələdə genetiklər arıq insanlardan biomateriallar toplayıb. Araşdırma prosesində məlum olub ki, bu qrupdan olan əksər insanlarda “arıqlıq geni” var. Bu gen maddələr mübadiləsi prosesinin sürətləndirilməsinə xidmət edir.

Genetiklər qeyd edirlər ki, maddələr mübadiləsinin sürətləndirilməsinə cavab verən genlərin sekvenləşdirilməsi gələcəkdə kökəlmə problemini tamamilə aradan qaldırmağa kömək ola bilər.скачать dle 11.3