İnsanlar niyə zərərli qidalara üz tutur və kökəlir? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:05 Baş nazir: "2024-cü ildə orta pensiya məbləği 494 manat olub"  |     13:03 Bakıda əsas küçələrdən birində hərəkət qismən məhdudlaşdırılacaq  |     12:58 Bakıda tıxacın aradan qaldırılması üçün həyata keçiriləcək LAYİHƏLƏR  |     12:56 Bakı-Quba yolunda AĞIR QƏZA - Yanacağı bitən yük maşını qəzaya düşdü  |     12:55 Almaniya Azərbaycan və Ermənistan arasındakı razılaşmaları alqışlayır  |     12:48 Kərə yağı adı ilə satılan daha üç məhsulun tərkibində uyğunsuzluqlar aşkarlandı - FOTO  |     12:45 DTX və Xarici Kəşfiyyat Xidməti əməkdaşlarının maaşları yeni redaksiyada təsdiqlənib  |     12:43 Qızılın qiyməti növbəti dəfə tarixi rekord qırdı  |     12:41 Zakir Həsənov Haluk Bayraktarı medalla təltif etdi  |     12:39 Ağstafada dönərdən zəhərlənən şəxslərin vəziyyəti açıqlandı  |     12:37 Faciəli şəkildə ölən şəxs "Azərişıq"ın əməkdaşı imiş  |     12:29 BMT-nin İşçi Qrupunun Ruben Vardanyanın işi ilə bağlı TARİXİ QƏRARININ MƏZMUNU  |     12:28 Sarayda 67 yaşlı qadın faciəli şəkildə öldü  |     12:27 Samuxda quldurluq etməkdə şübhəli bilinən şəxslər saxlanılıblar  |     12:22 Ağdaşda bir yaşlı uşağın üzərinə qaynar su töküldü: Vəziyyəti ağırdır  |     12:21 BMT-nin İşçi Qrupu Vardanyanla bağlı İrəvanın əsassız iddialarını rədd etdi - XİN bəyanat yaydı  |     12:15 Azərbaycanda dərs vaxtı şagirdi qaçıran şəxsin KİMLİYİ BİLİNDİ (YENİLƏNİB)  |     12:11 2025-ci ilin ilk Ay tutulması başlayıb - CANLI  |     12:07 "WhatsApp"da YENİ FUNKSİYA - FOTO  |     12:05 Dişlər üçün ən faydalı məhsullar açıqlandı  |    

İnsanlar niyə zərərli qidalara üz tutur və kökəlir?

Alimlər insanların nə üçün zərərli qidalara meyil saldığını və kökəldiyini müəyyən edib. Məlum olub ki, bunun dieta ilə o qədər də əlaqəsi yoxdur. Məsələ hər bir konkret fərdin DNT özəlliklərindədir.

Kembric Universitetinin tədqiqatçıları 14 minə yaxın insanın sağlamlığı ilə bağlı məlumatları araşdırıb.

Alimləri müəyyən edib ki, az çəkili insanların arıq qalması təkcə onların iradə baxımından güclü olmasını göstərmir, eyni zamanda, “arıqlığa” genetik təmayülünün olmasından irəli gəlir.

Minlərlə könüllü arasından tədqiqat qrupu aşağı bədən çəkisi indeksi olan 1600 nəfəri seçə bilib. Üstəlik, onların 40 faizi əmin edib ki, istənilən qədər yemək yemələrinə baxmayaraq, artıq çəki yığmırlar.

İkinci mərhələdə genetiklər arıq insanlardan biomateriallar toplayıb. Araşdırma prosesində məlum olub ki, bu qrupdan olan əksər insanlarda “arıqlıq geni” var. Bu gen maddələr mübadiləsi prosesinin sürətləndirilməsinə xidmət edir.

Genetiklər qeyd edirlər ki, maddələr mübadiləsinin sürətləndirilməsinə cavab verən genlərin sekvenləşdirilməsi gələcəkdə kökəlmə problemini tamamilə aradan qaldırmağa kömək ola bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 550 26.01.19 17:56