Mojo.az Banner
23:01 Rusiyada Azərbaycan diasporunun üç üzvünün həbs müddəti uzadıldı  |     22:53 Pulsuz verilən mənzil və avtomobillərlə bağlı YENİ AÇIQLAMA  |     22:51 Təcili yardımlar niyə gecikir? – TƏBİB rəhbəri danışdı  |     22:36 Platinin qiyməti 17 illik maksimuma çatdı  |     22:30 Ali təhsil müəssisələri paytaxtdan kənara köçürülür?  |     22:22 İsmayıllıda avtomobil aşdı, yaralılar var  |     22:15 Abşeronda 22 yaşlı oğlanın ölümünün təfərrüatı məlum oldu - FOTO  |     22:08 Somalidən gətirilən ət satış üçün deyilmiş – RƏSMİ  |     22:00 Putindən SSRİ ilə bağlı diqqətçəkən açıqlama  |     21:58 Əli Əsədov polislərlə bağlı qərar imzaladı  |     21:50 Tramp "Vətənpərvərlik Oyunları" keçirəcək  |     21:43 Kamran Əsədov ittihamlardan sonra ilk dəfə DANIŞDI  |     21:36 Azərbaycan və ABŞ arasında Strateji Tərəfdaşlıq Xartiyasının hazırlanması üzrə Strateji İşçi Qrupunun iclası keçirilib  |     21:28 Bu qəzetlərlə bağlı qərar imzalandı  |     21:20 AQTA Şirvanda yerləşən bazarda nöqsanlar aşkar etdi  |     21:12 Astarada itkin düşmüş balıqçılardan birinin meyiti İranda tapıldı  |     21:06 Karantin rejiminin müddəti uzadıldı  |     20:59 "Qarabağ" cərimələndi  |     20:51 Azərbaycanda bu mobil operator fəaliyyətini dayandırdı  |     20:46 İlqar Hacıyevin məhkəməsi başlayır  |    
Left Banner
Right Banner

Çox yeyib kökəlməyənlərin SİRRİ AÇILDI

28.01.2019 20:44 1 847
Çox yeyib kökəlməyənlərin SİRRİ AÇILDI
Kembric universitetinin alimləri yeni tədqiqatın nəticələrini açıqlayıblar.

Median.az xəbər verir ki, “Science Daily”dəki məqaləyə əsasən, alimlər bəzi insanların istədikləri qədər yemək yeyib kökəlmədiklərinin səbəbini tapıblar. Məlum olub ki, bu insanlar genetik mutasiya sayəsində kökəlmirlər.

Alimlər 2 mindən çox insan üzərində təcrübə aparıblar. Onlar bu məlumatları müxtəlif çəkisi olan 14 min insanın DNA məlumatları ilə müqayisə ediblər. Məlum olub ki, arıqlıq və köklük əvvəllər heç vaxt tədqiq edilməmiş genetik mutasiya ilə bağlı ola bilər.
Tədqiqatın müəllifləri qeyd edirlər ki, bəzi genlər artıq çəkinin yaranma riskini artırır. Amma hələ də məlum deyil ki, kəşf edilən genlər iştahın artması və ya yeyərək kökəlməməyə nə dərəcədə təsir edir.скачать dle 11.3