"Dönəri bir saat ərzində yemək lazımdır" - AQTA-dan XƏBƏRDARLIQ (VİDEO) » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Əlillik dərəcəsi almaq istəyən Qarabağ veteranı dələduzluğun qurbanı oldu  |     22:55 İsrailin Xürrəmabada hücumu nəticəsində “Sepah”ın 10 üzvü həlak oldu, 9-u yaralandı  |     22:50 Azərbaycanda vəzifəli şəxs vəfat etdi  |     22:39 Söküləcək mülklərin qiymətləndirilməsi necə aparılmalıdır?  |     22:32 Azərbaycanda büdcə qaydası dəyişir  |     22:24 Azərbaycanda körpə ölümlərinin əsas səbəbləri məlum oldu  |     22:19 3,2 milyon vergi borcu olan şirkət kimindir?  |     22:12 Gürcüstan Prezidenti 37 nəfəri əfv edib  |     22:05 Bakıda qəbiristanlıqda qanlı olay: Həmyaşıdını öldürən yeniyetməyə HÖKM OXUNDU  |     21:59 Cəlilabadda iki avtomobil toqquşub, ölən var  |     21:53 "UFC Fight Night": Polşalı Klaudiya Siqula rusiyalı rəqibini üstələdi  |     21:48 Azərbaycanın vaxtilə işğal olunmuş ərazilərində qanunsuz məskunlaşmaya dair yeni faktlar açıqlanıb  |     21:40 Tanınmış MTK ağacları kəsibmiş.. - Açıqlama  |     21:33 Quş qripi xəstəliyinə qarşı monitorinqin nəticələri açıqlanıb  |     21:28 Masallıda 37 kəndin qaz təchizatı dayandırılacaq  |     21:22 Bakıda 3 müntəzəm marşrutun hərəkət sxemi müvəqqəti dəyişdirilir  |     21:16 İndoneziya XİN başçısı: İrandan Azərbaycana 90-dan çox vətəndaşımız təxliyə edilib  |     21:13 Astarada qədim dövrə aid unikal memarlıq nümunəsi aşkar edilib  |     21:05 Məhkəmə Azər Zahid və onun köməkçisi ilə bağlı qərar verdi  |     21:05 BMT-nin fələstinli qaçqınlarla bağlı təşkilatının Ankara təmsilçiliyi açılacaq  |    

"Dönəri bir saat ərzində yemək lazımdır" - AQTA-dan XƏBƏRDARLIQ (VİDEO)

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən dönərxanalarda hazırlanan məhsulun istehlakı zamanı diqqət edilməli tələblərlə bağlı maarifləndirici videoçarx hazırlanıb.

Videoçarxda qeyd olunur ki, hər bir istehlakçı dönərxanalarda ümumi, lakin hər kəsin bilməsi vacib olan məqamlara diqqət etməklə ilkin qiymətləndirmə apara bilər. Buraya ilk növbədə dönər satılan obyektdə sanitar-gigiyenik qaydalar, eləcə də dönər hazırlayan şəxslərin gigiyena qaydalarına əməl etməsi aiddir.

Diqqət edilməsi vacib olan digər məqam isə dönər hazırlamaq üçün istifadə olunan inqrediyentlərin saxlanma şəraiti, xüsusilə temperatur şəraiti və mal qonşuluğu prinsipinin qorunması ilə bağlıdır. Belə ki, çiy ətlə bişmiş ət, həmçinin digər qida məhsullarının yanaşı saxlanılması yolverilməzdir. Çarpaz çirklənmənin qarşısını almaq üçün çiy və bişmiş məhsullar üçün olan avadanlıqlar da (kəsici alətlər - bıçaq, istifadə olunan qablar) ayrılmalıdır. Ət və ya quş əti baytarlıq nəzarətindən keçmiş olmalıdır.

Dönər hazırlamaq üçün istifadə olunacaq çiy ət, eləcə də mayonez və ketçup mütləq tələb edilən temperatur şəraitində saxlanılmalıdır. Həmçinin, ətin, əsas inqrediyentlərdən olan dönər çörəyi və ya lavaşının təzə olub-olmaması, mayonez və ketçupun yararlılıq müddətlərinə də diqqət edilməlidir. İstifadə olunan tərəvəzlərin (pomidor, xiyar, göyərtilər) təmiz yuyulması da vacib şərtdir. Hazırlanmış dönər iki saat ərzində istehlak edilməlidir. İsti aylarda isə bu müddət bir saata kimi qısalır.

Agentlik vətəndaşları ictimai nəzarəti gücləndirməyə və istehlakçını hər hansı uyğunsuzluq və ya xoşagəlməz hallar olduqda "1003 - Çağrı Mərkəzi"nə bu barədə məlumat verməyə və dövlətə bu sahədə dəstək göstərməyə dəvət edir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            501 22.05.24 12:57