Postkovid sindromu zamanı hansı qidaları qəbul etmək olmaz? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
18:56 Türkiyə DİN: "İstanbulda zəlzələdən sonra 51 afterşok qeydə alınıb"  |     18:25 Güclü külək əsəcək - Sarı xəbərdarlıq (YENİLƏNİB)  |     18:14 İstanbulda məktəblər bağlandı  |     17:51 "Talassemiya işi" ilə bağlı məhkəmədə hakimin sualı tanınmış həkimi çətin duruma saldı  |     17:36 BŞİH Milli Şuranın mitinqlə bağlı müraciətinə cavab verdi  |     17:25 Axtarışda olan azərbaycanlı Albaniyada saxlanılıb, ölkəyə gətirilir  |     17:11 Moskvada biznes mərkəzində güclü partlayışlar - Yanğın başladı  |     16:53 Azərbaycanda saxlanılan Rusiya vətəndaşı öz ölkəsinə təhvil verilib  |     16:45 18 nəfərə qarşı dələduzluqda ittiham edilən qadın məhkəməyə niyə gəlmir?  |     16:38 İstanbulda saat 12 radələrindən etibarən yeddi zəlzələ baş verib - VİDEO (YENİLƏNİB)  |     16:33 Oğurladığı bank kartıyla alış-veriş edən şəxs saxlanılıb  |     16:30 Havaya normadan artıq tullantı atan restoranlar cərimələnib  |     16:28 Leyla Əliyeva Pekindən maraqlı görüntülər paylaşdı - FOTO  |     16:02 "İstilik təchizatı haqqında" qanun layihəsində təsbit edilən əsas anlayışlar müəyyənləşib  |     14:47 Şamaxıda torpaq sürüşməsi baş verib  |     14:35 Həbsdə olan ərinin qohumlarını bıçaqlayan gənc qadına hökm oxundu  |     14:33 Zaur Kərimov vəzifəsindən getdi  |     14:33 Lənkərançayda brakonyerlik edənlər saxlanılıblar  |     14:23 Zərdabda məktəbdə şagirdlər oğurlanırlar? - DİN-dən AÇIQLAMA (VİDEO)  |     14:17 Külli miqdarda narkotik vasitəni ölkə ərazisinə keçirməyə cəhd göstərən şəxslər saxlanılıblar  |    

Postkovid sindromu zamanı hansı qidaları qəbul etmək olmaz?

Postkovid sindromu zamanı şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidalar qəbul edilməməlidir.

Bunu rusiyalı həkim-dietoloq, professor Mixail Qinzburq deyib.

“Postkoid sindromu” - sağalandan sonra bir müddət davam edən simptomlar toplusudur. Postkovid əlamətləri arasında baş ağrısı, halsızlıq, yaddaşın pozulması və başqaları var.

Həkimin sözlərinə görə, bu sindrom bədəndə iltihablı aktivliyin artmasıdır, bu zaman soyuqdəymə əleyhinə pəhriz təsirlidir.

“Mümkünsə şəkər və yüksək qlisemik indeksi olan qidaları, yəni ələnmiş unu, kartofu, düyünü rasiondan çıxarmaq lazımdır. Həmçinin xurma, günəbaxan, qarğıdalı, soya yağı, marqarin, qırmızı ət və ondan olan məhsullar, kolbasalar, dərin emal məhsullarını”, - deyə mütəxəssis bildirib.

Həkim vurğulayıb ki, eyni zamanda yağ turşuları ilə zəngin qidaları dietaya əlavə etmək lazımdır.

“Omega-3” və yağ turşuları ilə zəngin qidaları artırırıq - bu yağlı dəniz balığı, kətan toxumu və zeytun yağıdır (“Omega-9”). Daha çox tərəvəz, giləmeyvə, göyərti və çox şirin olmayan meyvələr, şəkərsiz fermentləşdirilmiş süd məhsulları və kompleks karbohidratlar - qarabaşaq yarması, yulaf ezmesi, kəpək çörəyi əlavə edirik”, - deyə həkim qeyd edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            495 21.09.21 11:59