Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:02 Rusiyadan idxal olunan dondurulmuş toyuq dərisi məhsulunda uyğunsuzluq aşkarlanıb  |     21:55 Lerik və Gədəbəyə yeni prokurorlar təyin edilib - FOTO  |     21:50 Qaraçuxurda narkokuryerlikdə şübhəli bilinən şəxs saxlanılıb  |     21:50 Gələn il Bakıda keçiriləcək Ümumdünya Şəhərsalma Forumu ölkəyə nə verəcək?  |     21:44 Alen Simonyan: Paşinyan Ərdoğanın dəvəti ilə Türkiyəyə səfər edəcək  |     21:36 Tramp İranı Xamenei ilə hədələdi - “Qeyd-şərtsiz təslim”  |     21:34 Əhmədinejadın öldürülməsi xəbəri yalan çıxdı – İsrailin hədəfində başqa şəxs olub  |     21:33 Kahramanmaraşda "Azərbaycan məhəlləsi"nin açılacağı tarix məlum olub  |     21:28 Azərbaycanda 20 min 535 ölüm halı qeydə alınıb  |     21:22 Sabah üçün çimərliklərdə suyun hərarəti açıqlanıb  |     21:16 Azərbaycan əhalisinin sayı açıqlanıb  |     21:07 Bakıda 33,5 mindən çox şagirdə attestatlar verilir  |     21:02 Mülki aviasiya üzrə dövlət rüsumu tutulan xidmət və hüquqi hərəkətlərin siyahısı genişləndirilib  |     20:57 Sabah yağış yağacaq - PROQNOZ  |     20:53 Həftə ərzində 1358 hektar ərazi minalardan təmizlənib  |     20:48 Oğuz-Qəbələ-Bakı su kəmərində baş verən qəzanın səbəbləri açıqlanıb  |     20:41 Dövlət Agentliyi: 4 ayda 29 qeyri-qida malının etiketində Azərbaycan dilində zəruri məlumat olmayıb  |     20:36 “Euronews” telekanalı Bakı Enerji Həftəsi barədə süjet hazırlayıb - VİDEO  |     20:30 Bakıda vətəndaşın evini qanunsuz sökdürməkdə təqsirləndirilən şəxs həbsdən azad olunub  |     20:22 Bakıda 43 mindən çox şagirdin elektron yerdəyişməsi aparılıb  |    

Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar

Rusiyanın qidalanma və biotexnologiyalar üzrə federal tədqiqat mərkəzinin "Sağlamlıq və idman qidalanması" məsləhət-diaqnostika mərkəzinin həkim-dietoloqu Tamara Pruntseva erkən qocalmaya gətirib-çıxaran qidaların adlarını açıqlayıb.

Median.Az
oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, çox emal olunmuş qida məhsullarının tərkibində ən azı beş əlavə olur.

Bunlar rəngləndiricilər, konservantlar, qatılaşdırıcılar, dad əlavələri və digərləridir. Belə qidalara sosislər, şirin qazlı sular, mağazada satılan yarımfabrikat kotletlər, şirniyyat, şirin və quru səhər yeməkləri, həmçinin, südlü desertlər aiddir.

"Adətən, emal olunmuş qida yeyən şəxlərin rasionunda zülal çatışmazlığı yaranır. Hamburgerin içindəki kotletdə, hisə verilmiş kolbasada və ya sosisdə az miqdarda zülal olur, əksinə, yağların və müxtəlif əlavələrin həcmi həddən çoxdur və bunlar məhsullara özünəməxsus dad verir", - deyə həkim bildirib.

Zülal çatışmazlığı isə, öz növbəsində, əzələ kütləsinin azalmasına səbəb olur və bəzən immun sistemin zəifləməsinə gətirib-çıxara bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 550 04.07.20 19:38