Koronavirusa qida vasitəsi ilə yoluxmanın təhlükələri açıqlandı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
18:25 Güclü külək əsəcək - Sarı xəbərdarlıq (YENİLƏNİB)  |     18:14 İstanbulda məktəblər bağlandı  |     17:51 "Talassemiya işi" ilə bağlı məhkəmədə hakimin sualı tanınmış həkimi çətin duruma saldı  |     17:36 BŞİH Milli Şuranın mitinqlə bağlı müraciətinə cavab verdi  |     17:25 Axtarışda olan azərbaycanlı Albaniyada saxlanılıb, ölkəyə gətirilir  |     17:11 Moskvada biznes mərkəzində güclü partlayışlar - Yanğın başladı  |     16:53 Azərbaycanda saxlanılan Rusiya vətəndaşı öz ölkəsinə təhvil verilib  |     16:45 18 nəfərə qarşı dələduzluqda ittiham edilən qadın məhkəməyə niyə gəlmir?  |     16:38 İstanbulda saat 12 radələrindən etibarən yeddi zəlzələ baş verib - VİDEO (YENİLƏNİB)  |     16:33 Oğurladığı bank kartıyla alış-veriş edən şəxs saxlanılıb  |     16:30 Havaya normadan artıq tullantı atan restoranlar cərimələnib  |     16:28 Leyla Əliyeva Pekindən maraqlı görüntülər paylaşdı - FOTO  |     16:02 "İstilik təchizatı haqqında" qanun layihəsində təsbit edilən əsas anlayışlar müəyyənləşib  |     14:47 Şamaxıda torpaq sürüşməsi baş verib  |     14:35 Həbsdə olan ərinin qohumlarını bıçaqlayan gənc qadına hökm oxundu  |     14:33 Zaur Kərimov vəzifəsindən getdi  |     14:33 Lənkərançayda brakonyerlik edənlər saxlanılıblar  |     14:23 Zərdabda məktəbdə şagirdlər oğurlanırlar? - DİN-dən AÇIQLAMA (VİDEO)  |     14:17 Külli miqdarda narkotik vasitəni ölkə ərazisinə keçirməyə cəhd göstərən şəxslər saxlanılıblar  |     14:01 Azərbaycan vətəndaşları Çinə vizasız gedə biləcəklər  |    

Koronavirusa qida vasitəsi ilə yoluxmanın təhlükələri açıqlandı

Qida yolu ilə virusa yoluxma ehtimalı az da olsa mövcuddur.

Məsələn, emal tələb etməyən qidalar - meyvə və tərəvəz təhlükəlidir.

Lenta.ru-nun məlumatına görə, bu barədə “Roskontrol” Ümumrusiya İstehlakçılar İttifaqının Ekspertiza Mərkəzi açıqlama verib.

“Nəzəri olaraq, xəstələnmiş insan almanın üzərinə asqırsa və bundan sonra siz onu yesəniz, risk (koronavirusa yoluxma) var. Amma praktikada şanslar azdır”, - deyə açıqlamada bildirilib.

Mütəxəssislər meyvə və tərəvəzləri istehlak etməzdən əvvəl təmiz su ilə yaxşı-yaxşı yumağa çağırış edib.

Paketdəki məhsullarda da vəziyyət eynidir. Mütəxəssislərin fikrincə, virus bir qatıq bankasının və ya su butulkasının səthinə düşsə, sonra isə insan onunla təmas etdikdən sonra əllərini üzünə toxundursa, az da olsa real yoluxma ehtimalı var.

Ümumiyyətlə, mütəxəssislər xatırladır ki, koronavirus səthlərdə uzun müddət yaşamır, qidada çoxalmır.

Bu baxımdan ən təhlükəsiz məhsul ətdir.

Əgər qida yolu ilə koronavirusa yoluxma narahatlıqları varsa, mütəxəssislər məhsulların termik emal olunmasını təklif edirlər.

SARS ilə bağlı bundan əvvəl həyata keçirilən təcrübələrdə virusun 149 dərəcə istidə 1-3 dəqiqə ərzində öldüyü müəyyənləşib.

“COVID-19 ilə oxşar testlər hələ aparılmayıb, ancaq vəziyyətin oxşar olduğuna inanmaq üçün əsas var”, - deyə “Roskontrol”dan bildirilib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 204 07.04.20 23:30