Qida istehsalçılarının hiylələri » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:03 Çayxorların NƏZƏRİNƏ: Ürək xəstəliyi riskini 8 faiz, infarktı isə 10 faiz...  |     21:59 Sülh və insanlıq əleyhinə, müharibə və digər ağır cinayətlərdə təqsirləndirilən erməniəsilli şəxslərin məhkəməsi davam etdirilib  |     21:25 Deputat: Dünyada hansı çirkin iş varsa, arxasından məhz USAİD çıxır  |     21:18 Şəkidə ikifərdi yaşayış evindəyanğın olub  |     21:07 Azərbaycanla Ermənistan arasında itkin düşmüş şəxslərlə bağlı fikir mübadiləsi aparılıb  |     20:53 Donald Tusk: Ölkədə qanun pozan əcnəbiləri deportasiya edəcəyik  |     20:44 Türkiyədə güclü zəlzələ oldu  |     20:28 Bakıda "Bolt" taksisi YANIR - VİDEO  |     20:17 Yağıntılı və küləkli hava şəraiti davam edir - FAKTİKİ HAVA  |     20:08 Cəlal Harutyunyan 5 il 5 ay müddətinə azadlıqdan məhrum edildi  |     20:01 "Oleq Bakinski"nin ev dustaqlığına buraxılması ilə bağlı vəsatəti təmin edilməyib  |     19:28 Hikmət Hacıyev Pakistanın Azərbaycandakı səfirini qəbul edib  |     17:43 Bakıda 52 yaşlı kişi özünü binadan atdı  |     17:24 Azərbaycanda tanınmış futbol həkimi vəfat etdi  |     16:52 Azərbaycanda güclü qar yollarda təhlükəli vəziyyət yaratdı  |     16:31 Dmitri Peskov Bakıda "Rus evi"nin bağlanması ilə bağlı açıqlama verib  |     16:30 Azərbaycanda qarlı, yağışlı hava nə vaxtadək davam edəcək? - RƏSMİ  |     16:27 "İnstpower" piramidasının Azərbaycandakı rəhbərinə HÖKM OXUNDU  |     16:26 Prezident Samir Şərifova daha bir vəzifə verdi  |     16:25 Azərbaycanın yeni əmək və əhalinin sosial müdafiəsi naziri KİMDİR? - DOSYE  |    

Qida istehsalçılarının hiylələri

Hər gün masamızda olan yeməklərin keyfiyyətini bəzən ayırd edə bilmirik.

Çünki qida istehsalçıları bir sıra hiylələrdən istifadə edirlər ki, istehlakçı bunu görə bilmir.

Median.Az foodinfo.az-a istinadən bu hiylələrin bəziləri ilə sizi tanış edir:

Demək olar ki, hamımız qəssabdan ət alırıq. Bir çox hallada isə qiyməyə (farş) üstünlük veririk. Amma qiymənin tərkibinə ətin lazımsız hissələri ilə yanaşı ucuz toyuq ətinin də qarşıdırıldığını bilirdinizmi?

Şirniyyatı çox sevirik. Xüsusilə yediyimiz zaman dadından doymuruq. Amma bəzi qida istehsalçıları qozlu paxlavaya qoz yerinə digər bitkilər, məsələn, noxud qatdığının fərqinə varmısınızmı? Təəssüf ki, bunu ayırmaq bizim üçün olduqca çətindir.

Təbii darçının əvəzinə bəzən ona oxşayan lakin ziyanlı kasiya satılır.

Toz bibərə soda, un, nişasta əlavə olunur.

Qırmızı bibərə baxdığımızda rənginin necə parlaq olduğunu görürük. Parlaq bir rəng almağının səbəbi kərpic tozu ola bilər.

Süfrələrimizdə faydalı olduğu üçün zeytun istifadə edirik. Amma qara rəng almaq üçün sənaye boyasından istifadə olunur.

Balıq omeqa qaynağıdır. Hamımız bilirik. Təəssüf ki, bəziləri "təzə balıq" formasını yaratmaq üçün qırmızı rəngi balığın qəlsəmələrinə çəkə bilər ki, bu da balıq sevənlərə təzə kimi görünür.

Çörək bizim əvəzolunmaz qidamızdır. Xüsusilə bəziləri ağ çörəyi çox sevir. İsti çörəyi alarkən içinin dümağ olması sizi çaşdırmasın. Bəziləri çörəyin ağ rəngli görünməsi üçün xəmirə əlavə rəng qatırlar.

Vitaminlərin mənbəyi olan meyvələr və tərəvəzlərin gözəl görünüşünə aldanmayın. Parıltılı meyvə və tərəvəzlərin o vəziyyətə düşməsi üçün xüsusi mumdan istifadə olunur. Bu mum orqanizmdə toplanır, toksiki və bəzi məlumatlara götə hətta kanserogen təsir edir. Odur ki, meyvə-tərəvəzləri alarkən əvvəl cod dəsmalla yaxşı silin və sonra su ilə yuyun.

Bunlar qidalardakı hiylələrin növlərinin, sadəcə, bir neçə nümunəsidir...
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 807 06.06.19 22:09