Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:12 Bakıda məktəbin həyətində qadının ŞAH DAMARINI KƏSDİLƏR  |     21:45 Ruben Vardanyanın məhkəmədə əsaslandırılmamış etirazı təmin olunmayıb  |     21:32 Bakıda dəhşətli qətl - Qadını namaz qılarkən vəhşicəsinə öldürdülər  |     21:19 İstanbuldan uçuşlar ləğv olundu  |     21:01 Kolumbiyada ildırım vurması nəticəsində dörd futbolçu həlak olub  |     20:50 Ermənistan XİN Türkiyə ilə sərhədin açılmasını təkzib etdi  |     20:38 Üç polkovnikə VƏZİFƏ VERİLDİ - ADLAR  |     20:26 Baş Qərargah rəisi: İran Silahlı Qüvvələri istənilən təhdidə cavab verməyə hazırdır  |     20:21 Hövsanda kişi bir il əvvəl boşandığı qadına ağır xəsarət yetirməkdə şübhəli bilinir  |     20:13 Nizami Alışana investisiya üçün 945 min dollar vermişəm - Zeynal Usubov məhkəmədə ifadə verib  |     20:08 Nijni Novqorodda ekstremist cinayətlərə görə 15 nəfər saxlanılıb  |     20:01 Müğənni Dəniz Əsədova barəsində yenidən axtarış elan olunub  |     19:56 Gələn həftə Cənubi Koreya Prezidentinin həbsinin ləğvi ilə bağlı dinləmələr keçiriləcək  |     19:49 Yunanıstan sahillərində zəlzələ baş verib  |     19:43 Alessandro Nesta 7 həftə əvvəl qovulduğu kluba qayıdıb  |     19:37 Perinatal Mərkəzin sabiq direktoru: 6 nəfər vəzifə borcunu yerinə yetirmədiyi üçün yanğın hadisəsi olub  |     19:30 İdxal olunan baytarlıq preparatının tələblərə cavab vermədiyi aşkarlanıb  |     19:22 İlon Mask 59 milyon dollarlıq əsassız xərc aşkar edib  |     19:17 Ali Məhkəmə xarici diplomların tanınması üzrə vahid məhkəmə təcrübəsini müəyyən edib  |     19:10 Çindən Əfqanıstana dəmir yolu marşrutu istifadəyə verilib  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            597 25.05.24 22:46