Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:30 Ermənistan parlamentində Paşinyanın istefası müzakirəyə çıxarılacaq  |     13:08 Cinayətdə şübhəli bilinən 53 nəfər saxlanıldı - RƏSMİ  |     13:06 Moskvada azərbaycanlı iş adamlarına məxsus obyekt təcili boşaldılıb  |     13:05 İsmayıllıda avtomobil qəzası olub, üç nəfər yaralanıb  |     13:04 Macar parlamentarilər ulu öndər Heydər Əliyevin məzarını və Şəhidlər xiyabanını ziyarət ediblər  |     12:18 Mikayıl Cabbarov tibb işçilərini TƏBRİK ETDİ  |     12:04 Daha bir “Prius” qəzası - 27 yaşlı gənc öldü  |     12:01 Maşın bazarında avtomobillər dəyərindən ucuz satılmağa başlandı - VİDEO  |     12:01 Sərxan Kamallının ölüm səbəbi açıqlandı  |     11:57 İlon Mask: Gələcəkdə insanlar telefonlardan istifadə etməyəcək  |     11:57 Paşinyan Azərbaycanla sərhəddə getdi  |     11:56 Lerikdə dörd tondan çox xaşxaş kolu məhv edilib  |     11:55 Sabirabadda qəza: Xəsarət alanlar var  |     11:54 Xalq artisti Niyaməddin Musayev polis tərəfindən saxlanılıb - VİDEO  |     11:52 Bəzi rayonlarda 37 dərəcə isti olub  |     11:50 Bakıda yaşlı kişi küçədə bıçaqlanıb  |     11:49 Stoltenberq: "NATO nüvə silahlarını döyüş hazırlığı vəziyyətinə gətirilməsini müzakirə edir"  |     11:48 Bakıda nişanlısı ilə mübahisə edən gənc özünü bıçaqlayıb  |     11:46 Azərbaycanda tibb işçilərinin peşə bayramıdır  |     11:45 Oğuzda çətənə kolları becərənlər və narkokuryerlər saxlanılıblar - ФОТО  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            288 25.05.24 22:46