Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:21 AİB-lə əməkdaşlığın genişləndirilməsi istiqamətləri müzakirə edilib  |     14:07 Silahlı Qüvvələr Günü münasibətilə Ulu Öndərin və şəhidlərin məzarları ziyarət olunub  |     13:56 Azərbaycan idmanında son 8 ilin rekordu  |     13:47 Qapısı açıq halda idarə olunduğu deyilən avtobusdan sərnişin yıxıldı - FOTO  |     13:32 Bakıda bu evlər kəskin BAHALAŞDI - VİDEO  |     13:20 Əcəmi metrosunun qarşısında dava: Ölən var  |     13:20 "WhatsApp"da yeni funksiya: Nömrələri yığıb zəng edə biləcəksiniz  |     13:18 Elşad Xosenin ailə FOTOsu  |     13:17 Ötən gün ölkə ərazisində 16 kiloqram narkotik aşkarlanıb  |     13:15 NATO-nun yeni baş katibi təsdiqlənib  |     13:14 İrəvan Bakıdan sülh sazişi ilə bağlı yeni təkliflər paketi alıb  |     13:13 50 nömrəli avtobusun sürücüsündən özbaşınalıq: "Nağd pulun yoxdursa, düş" - VİDEO  |     13:10 Çaylarda suyun səviyyəsi artıb  |     13:08 DİN-dən ƏMƏLİYYATLAR: "Qara bazar"da dəyəri üç milyon manat olan narkotik ələ keçirildi - VİDEO  |     13:06 Masazırda gənc qız hamamda boğuldu  |     12:42 Ağcabədidə oğurluqda şübhəli bilinən şəxs saxlanılıb  |     12:09 Culian Assanj rəsmən azadlığa buraxılıb  |     12:05 "YouTube"dan daha bir YENİLİK  |     12:04 Gənc oğlan azyaşlı sevgilisi ilə cinsi münasibətdə oldu: "Anası da orada idi"  |     12:00 "Planet qatili" Yer kürəsinə yaxınlaşır  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            333 25.05.24 22:46