Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:57 “Baykar” münaqişə bitdikdən sonra Ukraynada tam şəkildə fəaliyyətə başlayacaq  |     22:50 IV qrupda ən yüksək bal toplayan Nurayın FOTOSU  |     22:43 “Rosselxoznadzor” Ermənistandan gələn meyvə-tərəvəzin təxminən yarısının nəzarətdən keçmədiyini açıqlayıb  |     22:34 Kral III Çarlz Muxtar Babayevi qəbul edib  |     22:27 Paris-2024: Azərbaycan nümayəndə heyəti açılış mərasimində paraddan keçib  |     22:20 Rusiya Yutubu bloklamaq qərarı verdi  |     22:13 Parisdə Yay Olimpiya Oyunlarının açılış mərasimi keçirilir  |     22:05 Azərbaycanda vəzifəli şəxsin qətlinin TƏFƏRRÜATI: İşığı kəsib evdən çıxmasını gözləyiblər  |     21:58 Şamaxıda narkotik vasitələrin satışı ilə məşğul olan şəxs SAXLANILDI  |     21:50 Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz?  |     21:42 Qəbul imtahanında dörd nəfər yüksək nəticə göstərdi  |     21:34 Bu kitabları uşaqlara verməyin: ZİYANDIR  |     21:27 Ad günü məclisində qan düşdü  |     21:15 Gürcüstanda yaşayan ən yaşlı soydaşımızvəfat etdi  |     21:07 Hərbi-Gürcüstan yolu selə görə bağlanıb  |     20:56 I və IV qrupların qəbul imtahanının nəticəsi elan olunub  |     20:47 Göygöldə qadın oğlu tərəfindən bıçaqlanıb  |     20:40 Barak Obama və xanımı Kamala Harrisin namizədliyi ilə bağlı son sözlərini dedilər  |     20:32 Türkiyə ildə bir milyon ədəd elektromobil istehsal etməyi planlaşdırır  |     20:24 Olimpiadanın açılışına bir neçə saat qalmış dəmir yolunda təxribat baş verib  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            402 25.05.24 22:46