Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:48 Son bir həftədə Xankəndi şəhəri ərazisindən xeyli sayda silah-sursat aşkarlanıb  |     14:37 İctimai nəqliyyatda qeyri-etik hərəkətlər edən şəxs saxlanılıb  |     14:18 Diplomatik qarşıdurma yeni mərhələdə: ABŞ ölkədəki Rusiya viza mərkəzlərini bağlayır  |     14:10 Qurban kəsmək niyyətləri faciə ilə bitdi  |     14:04 Bu gün Bülbülün doğum günüdür  |     13:54 TikTok İnstaqrama rəqib olacaq yeni tətbiqini təqdim etdi  |     13:53 Əmi, xala, bibi və dayı uşaqlarının evliliyini qadağan edən qanun BU TARİXDƏ QÜVVƏYƏ MİNƏCƏK  |     13:49 Azad olunmuş ərazilər üzrə idxalı ƏDV-dən azad edilən xammal və materialların siyahısında DƏYİŞİKLİK  |     13:48 Paytaxtda avtomobillər üçün "hovuz": Yaşayış kompleksinin həyəti su ilə doldu - VİDEO  |     13:47 İsmayıllıda kişi özünü elektrik naqili ilə asdı  |     13:46 Çimərlikdə qadın çantası oğurladı - VİDEO  |     13:34 Həbsdə olan general azadlığa çıxmaq istəyir  |     13:34 Şamaxıya sel gəldi, adamlar avtomobildə köməksiz qaldılar - VİDEO  |     13:33 Əli Əsədovdan AzTV ilə bağlı QƏRAR  |     13:31 Abşeronda vətəndaşlardan 64 odlu silah və əl qumbaraları götürüldü - CİNAYƏT STATİSTİKASI (VİDEO)  |     13:31 Azərbaycan idmançısı Avropa çempionu oldu  |     13:30 Gəncədə qanunsuz tikintinin qarşısı alınıb - VİDEO  |     13:29 Xəzər dənizində zəlzələ olub  |     13:28 Amerika Kuboku: B qrupunda Ekvador Venesuelaya, Meksika Yamaykaya qarşı oynayacaq  |     13:24 Venesuela prezidenti ölkədə yeni çevriliş planları barədə xəbərdarlıq etdi  |    

Kartofu bişirən zaman suyuna nə qədər duz tökmək lazımdır?

Qaynadılmış kartofu ən sadə yeməklərdən biri adlandırmaq olar. Onun hazırlanmasında mürəkkəb bir şey olmadığı görünür, lakin mütləq nəzərə alınmağa dəyər olan bir neçə xüsusiyyət var. Buna görə də, kartofu hansı suda bişirmək və nə qədər duz əlavə etmək lazım olduğu bilinməlidir.

Soyutma kartofu dadlı etməyin əsas yolu düzgün tərkibli suda bişirməkdir.

Bunun üçün təmiz şirin su ideal hesab olunur. Çünki tərkibində kartofun dadını dəyişə biləcək çirklər və əlavələr yoxdur.

Yemək bişirərkən kartofun tamamilə mayenin altında qalması üçün kifayət qədər su istifadə etmək də vacibdir.

Nə qədər duz əlavə etmək lazımdır?

Duz kartofun bişirilməsində əsas rol oynayan məqamlardan biridir. Çünki bu, onların təbii dadını çıxarmağa kömək edir. Bununla belə, duzun dozası orta səviyyədə olmalıdır.

1 litr suya təxminən 10 qram duz əlavə etmək tövsiyə olunur. Ancaq bu, ağız dadından asılı olaraq dəyişə bilər. Bunu yadda saxlayın ki, duz az olsa sonradan əlavə etmək olar. Amma yemək duzlu olarsa, buna əlac yoxdur. Bunun üçün diqqətli olmaq lazımdır.

Kartof qaynadılma üçün necə hazırlanılmalıdır?

İlk növbədə, kartofun qabığını soyub bərabər ölçüdə parçalara kəsmək lazımdır ki, bərabər bişsin. Bundan sonra, kartofu su ilə dolu qazana tökün və qaynadın. Su qaynadıqdan sonra təxminən 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Bu mərhələdə suyun duzluluğunu da yoxlamaq məsləhətdir. Kartofun bişməsini təyin etmək üçün onları çəngəllə onu deşin. Əgər kartof asanlıqla deşilirsə, deməli o bişib.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            312 25.05.24 22:46