Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Göygöldə avtomobil ağaca çırpılıb: xəsarət alanlar var  |     22:53 Ermənistanda Paşinyana qarşı cinayət işinin açılması üçün çağırış edilib  |     22:33 "Sabah" komandası "Qarabağ"ı məğlub edərək Azərbaycan Kubokunun qalibi olub  |     22:28 Sürücülərin və sərnişinlərin işlərini çətinləşdirən yol: Vəziyyət necə yüngülləşdirilə bilər?  |     22:15 Salyanda 2000-dən çox ot bağlaması yanıb  |     22:03 Cəlilabadda yığılan kartofun yarıdan çoxu xaricə ixrac olunub  |     21:57 Naxçıvanda voleybol festivalı keçiriləcək  |     21:52 İzmirdə meşə yanır, 7 helikopter cəlb olunub  |     21:45 Şıx çimərliyi yaxınlığında baş verən yanğın söndürüldü  |     21:37 Dünyanın ən varlı 10 adamı: Nə qədər qazanırlar və nə ilə məşğuldurlar?  |     21:30 Qurban bayramı günlərində ətin qiymətində artım gözlənilir?  |     21:24 Bütün "Wikipedia"nı bir saniyəyə yükləmək - Yaponlar internet sürətinə görə rekord vurdu  |     21:16 Azərbaycan və Pakistan XİN başçıları əməkdaşlıq məsələlərini müzakirə ediblər  |     21:11 Azərbaycanlı zəvvarların son qrupu Məkkəyə çatıb  |     20:58 General Məhərrəm Həsənov vəzifəsindən AZAD EDİLDİ - YENİ TƏYİNAT  |     20:55 "Google" rəqiblərini qabaqlamaq üçün smartfonu ilə bağlı ənənəni pozur  |     20:48 Azərbaycanda dəhşət: əsir kimi saxlayıb zorla işlətdi  |     20:40 MİDA-nın yarım milyonluq tenderi baş tutmadı  |     20:35 Ev almaq üçün ən sərfəli variantlar: Kimlər uduzmaz?  |     20:29 Bazarda qiymətlər tavanda: Alça 15, şaftalı 17, tut isə 10 manata... (VİDEO)  |    

Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz?

Çiy tərəvəzlər daha çox vitamin ehtiva edir, yəni orqanizm üçün daha faydalıdır. Amma həmişə belə olmur. Dietoloq tibb elmləri doktoru Mariyat Muxina hansı tərəvəzlərin çiy yeyilməməsini açıqlayıb.

Median.Az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu qayda badımcan, qulançar və ispanağa aiddir.

Çiy badımcanın tərkibində mədə ağrısına, həmçinin ürəkbulanma və digər xoşagəlməz hisslərə səbəb ola bilən solanin var.

Qulançarın pəhriz lifi kifayət qədər qabadır, orqanizmin tərkibindəki faydalı maddələri qəbul etməyi çətinləşdirir. Qulançar bişmiş formada istehlak edilən bir bitkidir. Çiy qulançar çox zəif həzm olunduğundan, qaba pəhriz lifinə malik olduğundan, ondan faydalı maddələr sorulmayacaq.

İspanaq bişirildikdən sonra daha az C vitamini ola biləcəyinə baxmayaraq, kalsium, maqnezium və dəmiri mənimsəmə şansı əhəmiyyətli dərəcədə artır. Fakt budur ki, bədən bu vitaminləri çiy ispanaqda sadəcə qəbul edə bilmir.

Bundan əlavə, həzm sistemi və diabet xəstəlikləri üçün dietoloq xurma yeməyi məsləhət görmür.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            567 26.07.24 21:50