Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:39 Məşhur aktyor vəfat etdi  |     14:31 Sabah Bakıda 31 dərəcə isti olacaq  |     14:24 Dünyanın ən qabaqcıl mikroçipi təqdim edildi  |     14:22 Azərbaycanda qadın qətlə yetirildi: Kəndin mollası şübhəli kimi saxlanıldı  |     14:21 "Melissa Group"un rəhbəri barəsindəki həbs qərarından apellyasiya şikayəti verməyib  |     14:19 700-dən çox şagirdin təhsil aldığı məktəbin damını külək uçurdu  |     14:19 Bakıda 24 yaşlı oğlan hamamda boğulub öldü  |     14:18 Paytaxtda BMW-ni benzin tökərək yandıran şəxs azadlığa buraxıldı  |     14:18 Bakıda keçiriləcək Dünya Kubokunda çıxış edəcək gimnastlarımızın adları açıqlanıb  |     14:17 Qaz sayğaclarını oğurlayıb çıxarışsız evlərə satanlar ƏLƏ KEÇDİLƏR  |     14:16 İmişlidə məktəblilərin öldüyü qəza ilə bağlı saxlanılan 14 nəfərin həbs müddəti artırıldı  |     14:15 Azərbaycanda çağırışa gedən həkim bıçaqlandı - Şübhəli SAXLANILDI (YENİLƏNİB)  |     14:12 Azərbaycan Ordusunun mövqeləri atəşə tutuldu  |     14:11 Azərbaycan-İran sərhədində Araz çayının sahilində yol salınır  |     14:10 "Bitcoin" ucuzlaşdı  |     14:07 Bakıda iki metro stansiyası arasında tunel tikiləcək  |     14:06 Hərbi cinayətlər törətməkdə təqsirləndirilən erməniəsilli şəxslərin məhkəməsi keçirilir  |     14:05 Ata əkdiyi naringi meyvələrini satan oğlunu güllələdi  |     14:04 Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məhkəməsinə hakim təyin edilməsi TƏKLİF OLUNUR  |     14:03 Siqaret çəkdiyinə görə oğlunu döyən ataya HÖKM OXUNDU  |    

Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz?

Çiy tərəvəzlər daha çox vitamin ehtiva edir, yəni orqanizm üçün daha faydalıdır. Amma həmişə belə olmur. Dietoloq tibb elmləri doktoru Mariyat Muxina hansı tərəvəzlərin çiy yeyilməməsini açıqlayıb.

Median.Az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu qayda badımcan, qulançar və ispanağa aiddir.

Çiy badımcanın tərkibində mədə ağrısına, həmçinin ürəkbulanma və digər xoşagəlməz hisslərə səbəb ola bilən solanin var.

Qulançarın pəhriz lifi kifayət qədər qabadır, orqanizmin tərkibindəki faydalı maddələri qəbul etməyi çətinləşdirir. Qulançar bişmiş formada istehlak edilən bir bitkidir. Çiy qulançar çox zəif həzm olunduğundan, qaba pəhriz lifinə malik olduğundan, ondan faydalı maddələr sorulmayacaq.

İspanaq bişirildikdən sonra daha az C vitamini ola biləcəyinə baxmayaraq, kalsium, maqnezium və dəmiri mənimsəmə şansı əhəmiyyətli dərəcədə artır. Fakt budur ki, bədən bu vitaminləri çiy ispanaqda sadəcə qəbul edə bilmir.

Bundan əlavə, həzm sistemi və diabet xəstəlikləri üçün dietoloq xurma yeməyi məsləhət görmür.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            489 26.07.24 21:50