Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:41 Tacikistanın Müstəqil Dövlətlər Birliyinə sədrliyi bitir  |     14:29 "Rus Evi"nin bərpası ilə bağlı danışıqlar başladı  |     14:28 Göyçay sakini küçədə qarət olundu, iki nəfər həbs edildi  |     14:00 Ağstafada dərman verilməyən kişi özünü xəstəxananın ikinci mərtəbəsindən atdı  |     13:48 Adəm Məmmədov direktor oldu  |     13:41 Ov mövsümü açıq elan edilib  |     13:29 Türkiyədən idxal olunan məhsullarda uyğunsuzluq aşkarlanıb  |     13:18 Putin MDB sammitində Paşinyanla mübahisə etdi - VİDEO  |     12:52 Rüşvət almaqda ittiham olunan keçmiş direktorun cəzası yüngülləşdirilib  |     12:28 Rusiyanın azadlığa buraxdığı azərbaycanlının kimliyi bilindi  |     12:27 Azərbaycan Kuboku: Birinci təsnifat mərhələsinə yekun vurulur  |     12:21 Salyanda güclü yanğın olub  |     12:19 40 azərbaycanlı Almaniyadan geri qaytarıldı  |     12:17 Azərbaycana brilyant qaşların qanunsuz gətirilməsinin qarşısı alındı - FOTO  |     12:16 Naxçıvanda qanunsuz miqrasiya vədi ilə dələduzluq edən SAXLANILDI  |     12:16 Yer kürəsini maqnit qasırğası bürüyəcək  |     12:15 Azərbaycanlı qadınları Türkiyədə cinsi istismara məcbur edən şəxsə hökm oxundu  |     12:14 Azərbaycan nefti cüzi ucuzlaşıb  |     12:13 Şəkidə oğurluq etdiyi evi yandıran şəxs tutuldu - Video  |     12:09 Sabirabadda toyda qan töküldü - Ölən var  |    

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            735 23.08.24 21:37