Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:59 "Sədərək"dəki yanğınla bağlı sığorta şirkətlərinə müraciət edən olmayıb  |     17:53 Bakıda orta aylıq əməkhaqqı 8%-dən çox artıb  |     17:42 Hindistanda uşaq kobranı dişləyərək öldürdü  |     17:27 Tufandağ buzlağında ərimə prosesi sürətlənib  |     17:22 Azərbaycan XİN Uruqvayı Müstəqillik Günü münasibətilə təbrik edib  |     17:14 “Cəmi 6 qazan oğurlamağın inandırıcı deyil” - Hakim  |     17:13 Rəqsanənin ərinə də cinayət işi açıldı - Ölkədən çıxa bilməz  |     17:11 Şıxlinski toyuq hininə bənzəyən kamerada saxlanılır  |     17:09 Tarqovuda məşhur mağazada YANĞIN OLUB - Video  |     17:05 Türkandakı su emalı müəssisəsinin fəaliyyəti dayandırıldı - SƏBƏB  |     17:02 Gəncədə ana və oğlu BIÇAQLANDI - Gəlin SAXLANILDI  |     15:52 Bakıda məhkumla görüşə gələn şəxsdə narkotik və psixotrop maddələr aşkarlandı  |     15:16 Sumqayıtda 1 300 abonentin qazı kəsiləcək  |     14:57 Ararat Mirzoyan Ermənistan səfirləri ilə Vaşinqton razılaşmalarının icrasını müzakirə edib  |     14:11 Azərbaycanda pensiyaçıların sayı artıb  |     13:45 Binəqədidə boru zədələnib - Bəzi qəsəbələr qazsız qalıb  |     13:28 Son iki ayda Günəşdə ən böyük partlayış qeydə alınıb  |     13:03 Körpələrin ölümü ilə bağlı ifadə verənlər mərkəzin sabiq direktorunu günahlandırdılar  |     12:58 Kuril adalarında GÜCLÜ ZƏLZƏLƏ  |     12:57 Ağdərədə insan qalıqları TAPILIB  |    

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            672 23.08.24 21:37