Mojo.az Banner
18:22 Şəkidə QƏZA: Xəsarət alan var  |     18:20 Paytaxtda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI  |     17:50 KİV: Ukrayna ABŞ-nin təklif etdiyi sülh sazişinin şərtləri ilə razılaşıb  |     17:45 Sabah paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     17:39 Bu il sahibkarlar dövlət zəmanəti ilə 124 milyon manat güzəştli kredit alıb  |     17:33 Türkiyədə məhkəmə binasında partlayış: Yaralanan var  |     17:16 Bakıda şadlıq evində kişi oynadığı yerdə öldü  |     17:01 Bakıda nömrəsiz avtomobil idarə edən qazi saxlanılıb  |     17:00 Kiberpolis qanunsuz onlayn qumar və kazino oyunları təşkil edən iki dəstəni ifşa etdi - ƏMƏLİYYAT GÖRÜNTÜSÜ (Video)  |     16:34 Mikayıl Cabbarov Məhəmməd İshaq Dar ilə görüşüb  |     16:11 Azərbaycanın axtardığı şəxs Dağıstanda ƏLƏ KEÇDİ  |     15:48 Bakıda kirayənişin evi QARƏT ETDİ  |     15:29 "Karvan-Yevlax" doğma meydanındakı ilk oyununda 10 200 manat cərimələndi  |     15:03 Sabah Sumqayıtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     14:36 14 yaşlı Nərminənin ölümünə səbəb olan həkimlərə - Yüngül cəza verildi  |     14:33 Akademik Tofiq İsmayılovun oğluna və digərlərinə HÖKM OXUNDU  |     14:20 Qazaxıstan Azərbaycandan iki konteyner gəmisi alacaq  |     14:14 Masallıda iki marketdə istehlaka yararsız məhsullar aşkarlanıb  |     14:12 Masallı və Cəlilabadda 3200 abonentin qazı kəsiləcək  |     14:11 Abşeron və Qaradağda külli miqdarda narkotik və psixotrop həblər aşkarlanıb  |    
Left Banner
Right Banner

Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN

23.08.2024 21:37 837
Yemişi bu qidalarla birlikdə YEMƏYİN
Yemiş nə qədər faydalı olsa da, bəzi qidalarla yemək həzmi çətinləşdirir.

Bir-birilə uyğun olmayan qidalarla yemək, həzm problemlərinə səbəb olur.

Yemiş, mədədə qalmadığı üçün özündən əvvəl yeyilən digər yeməkləri də aparacaq. Bu, mədə-bağırsaq traktında diskomforta gətirib çıxaracaq. Çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Fakt budur ki, digər məhsullarla birlikdə mədədə fermentasiyaya məruz qalmır.

Yemişi əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya yeməkdən iki saat sonra istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, yemiş insulin istehsalına təsir edən yüksək glisemik indeksə malikdir.

Glisemik indeks nə qədər aşağı olarsa, məhsulun insulindən asılı orqanlara təsiri bir o qədər az olar. Məsələn, mədəaltı vəzində - aşağı glisemik indeksli qidalar istehlak edildikdə, onun üzərinə düşən yük daha az olur. İnsulin müqavimətinə, piylənməyə və diabetə səbəb olma riski daha azdır.

Şəkərli diabet xəstələri və mədə-bağırsaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və xorası və digər patologiyaları olan insanların yemiş istehlakı arzuolunmazdır.
//lent.az
скачать dle 11.3