“Çayxor”ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
11:33 Rusiyada qubernator Paşinyanın uydurma kəndlə bağlı sözlərinə cavab verdi  |     11:27 Bakıda 54 yaşlı prokuror köməkçisi vəfat etdi  |     11:17 Çindən Azərbaycana idxal edilən 50 minə yaxın baytarlıq preparatı MƏHV EDİLDİ  |     23:01 Bu gecə Mərdəkan və Şüvəlanda işıq olmayacaq  |     22:58 Qəbul imtahanının nəticələri elan olundu  |     22:52 Naxçıvan Konstitusiyasında nələr dəyişir? - TƏFƏRRÜAT  |     22:45 Ermənistan Rusiyaya nota verdi  |     22:40 Azərbaycanda Məhərrəm ayı bu tarixdə başlayır  |     22:31 70 ildən çoxdur istehsal olunur: ABŞ-da ən populyar avtomobil məlum oldu  |     22:24 Zərgərlik məmulatlarının nağd satışına görə cərimə nə qədərdir?  |     22:18 Cərimələrin 5 faizi polislərin sosial müdafiəsinə yönəldiləcək  |     22:10 Azərbaycanda ən çox əməkhaqqını bu peşə sahibləri alır - CƏDVƏL  |     22:03 Məhkəmədə gərgin anlar: İlhamə Elşadqızı hakimin sərt reaksiyası ilə üzləşdi  |     21:57 İranda internet tamamilə kəsilib  |     21:49 Bakıya suyun verilişi nə zaman bərpa olunacaq? - RƏSMİ AÇIQLAMA  |     21:44 İsrail qırıcıları İranın daxili təhlükəsizlik qərargahını məhv edib  |     21:36 İmişlidəki hadisələrə görə tutulan 14 nəfərin cinayət işləri üzrə növbəti məhkəmə prosesi keçirilib  |     21:30 Dünya çempionatı: Azərbaycanın olimpiya çempionu bürünc medal uğrunda görüşə çıxacaq  |     21:25 Bakıda 10 nəfərin partlayış nəticəsində öldüyü sexdə əksəriyyət qanunsuz işləyib - MƏHKƏMƏ  |     21:19 Ukraynanı tərk edən ölkə vətəndaşlarının sayı açıqlanıb  |    

“Çayxor”ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR

Çay ölkəmizdə ən çox istehlak edilən içkilərdəndir. Ölkə olaraq çayı isti və sürətlə içmək kimi vərdişimiz var. Lakin çoxlarımız qaynar çayın selikli qişanı yandırdığından, beləliklə, ağız nahiyəsində xərçəng riskini 3 dəfə artırdığından məlumatsızıq.
 
Türkiyəli tanınmış professor Oğuz Kösə “çayxor”lara çayı çox isti deyil, bir az soyuq içməyi tövsiyə edib.
 
Onun sözlərinə görə, Çin və Amerikada aparılan araşdırmalardan məlum olub ki, isti və intensiv şəkildə istehlak edilən çay ağız və boğaz selikli qişasına xroniki ziyan vurur, gələcəkdə baş-boyun bölgəsinin xərçəngə tutulma riskini artırır.
 
Professor çayın 15 dəqiqədə dəmlənməsini və yarım saat ərzində içilməsini tövsiyə edib: “Çay tərkibində güclü antioksidanlar olan qiymətli milli içkidir. Diqqətli olsaq, onu ilıq və təzə içsək, çaydan aldığımız həzzi artıra bilərik".
//pravda.azскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 512 21.11.23 14:59