Qaynar çay və qəhvənin böyük zərəri aşkarlandı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:50 Donatella Versace italyan brendindəki vəzifəsini tərk edir  |     22:45 Dünya 2035-ci ildə: III dünya müharibəsi başlayacaqmı, yeni pandemiya təhlükəsi varmı?  |     22:37 Havadan alınan nəmlə plastik emal edildi - Alimlərin unikal kəşfi  |     22:32 "Bluesky"nin icraçı direktoru Mark Zukerberq latın dilində ələ saldı  |     22:25 Azərbaycanlı idmançı dostu ilə itkin düşdü (FOTO)  |     22:20 Hansı ölkənin neçə nüvə silahı var?  |     22:13 Azərbaycanda məşhur şirkət müflis oldu  |     22:08 Uşağın cinsiyyətini valideynə açıqlamaq hüquq pozuntusudur?  |     22:01 Azərbaycanlılar Türkiyədən mənzil alışında ilk 4-lükdə - Nə qədər alıblar?  |     21:55 Azərbaycanda qızılın bir unsiyasının qiyməti 5 000 manatı keçdi - İlk dəfə  |     21:50 Qubad İbadoğlunun işi ilə bağlı Türkiyədə saxlanılaraq Azərbaycana gətirilən alimə hökm oxunub  |     21:43 “Şlyapa Zahid”in məhkəməsi: Kreditin ayrılmasını Fazil Məmmədov göstəriş vermişdi, ondan Nəcməddin Sadıkov xahiş etmişdi  |     21:38 Arkadi Qukasyan qondarma rejimin “büdcə”sinin Ermənistanın tərəfindən formalaşdırıldığını etiraf edib  |     21:31 Sabah Yasamalın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     21:25 Casusluqda ittiham olunan Fransa vətəndaşı: Mənə Azərbaycanın silahları və ordunun silahlanması haqqında suallar verilirdi  |     21:16 Azərbaycana Türkiyədən gətirilən nektarin və şaftalı tinglərində virus aşkarlanıb  |     21:11 Suriya Prezidenti Konstitusiya Məhkəməsinin üzvlərini təyin edə biləcək  |     21:05 NBA-da oynamış basketbolçu 54 yaşında vəfat edib  |     21:00 İsrail Ordusu Dəməşqə zərbə endirdiyini təsdiqləyib  |     20:54 FHN Qəbələ Beynəlxalq Aeroportunda təlim keçirib  |    

Qaynar çay və qəhvənin böyük zərəri aşkarlandı

Beynəlxalq alim qrupu çayın və ya qəhvənin qaynar içilməsinin qida borusu xərçənginin meydana gəlmə və inkişafı riskini artırdığını müəyyən edib.

Elmi araşdırmanın nəticələri “EurekAlert!” nəşrində dərc olundu.

Alimlər 40-75 yaşları arasında 50 mindən çox insan arasında qidalanma vərdişlərini araşdırıb və orta hesabla 10 il müşahidələr aparıb. Tədqiqat qrupu bu müddət ərzində 317 nəfərə qida borusu xərçəngi diaqnozu qoyulub.

Alimlər belə bir nəticəyə gəlib ki, gündəlik olaraq temperaturu 60C-dən yüksək olan 700 ml-dən çox çayın və ya qəhvənin içilməsi, sözügedən ölümcül xəstəliyin inkişafı riskini 90 faiz artırır. Alimlər bu riski aradan qaldırmaq üçün qaynar çayı soyuduqdan sonra, ilıq içməyi tövsiyə edir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 785 21.03.19 12:01