Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra... » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Daha çox kişiləri öldürür: "Sınıq ürək sindromu" nədir?  |     22:52 Azərbaycan Güləş Federasiyasının sabiq vitse-prezidenti VƏFAT ETDİ  |     22:39 Alim ömrün uzunluğunu müəyyən edən üç amili açıqladı  |     22:30 Ramzan Kadırovun 17 yaşlı oğluna 10 günə iki medal verildi  |     22:05 İşdən çıxarılmadığını deyən direktor barəsində tədbirlər görüləcək  |     21:09 Bakıda minifutbol üzrə dünya çempionatının açılış mərasimi keçirildi  |     21:07 Xəzər rayonunun bəzi ərazilərinin qaz təchizatı müvəqqəti dayandırılacaq  |     21:07 Bakıda güclü yanğın - VİDEO  |     20:48 Boks üzrə Olimpiya çempionu vəfat etdi  |     20:34 Paşinyan İranın müdafiə naziri ilə regional təhlükəsizliyi müzakirə edib  |     20:23 Azərbaycanda 4 ayda bank kartlarından 6 milyon manatdan çox pul oğurlanıb  |     20:15 Dövlət qulluğuna qəbulda iştirak üçün qeydiyyat elan edilib  |     20:10 DGK ölkəyə idxalın kəskin artmasının səbəbini açıqlayıb  |     20:02 Bakıda qadının qonşusuna qarşı qeyri-adekvat hərəkətləri barədə görüntü araşdırılıb  |     19:57 Sabah 29 dərəcə isti olacaq  |     19:50 "Arabian Ghost" haker qruplaşması dövlət saytlarına qarşı kiberhücumlar həyata keçirdiyini açıqlayıb  |     19:44 FHN və AZAL hava limanlarında birgə təlimlər keçirib - VİDEO  |     19:36 Ötən il məişət zorakılığına məruz qalan 21 kişiyə mühafizə orderi verilib  |     19:30 Pakistanda məktəb avtobusu partladılıb, beş nəfər ölüb  |     19:21 Azərbaycanda vergi ödəyicilərinin əmlakları hərraca çıxarılacaq  |    

Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra...

Çay uzun illərdir ki, insanlar tərəfindən sağlamlıq üçün faydalı içki kimi qəbul edilir. Lakin, son tədqiqatlar çayın dəmləndikdən sonra uzun müddət saxlanmasının sağlamlıq üçün zərərli ola biləcəyini göstərir. 

Median.Az
xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar çayın dəmləndikdən yalnız 15 dəqiqə sonra tərkibində zərərli birləşmələrin meydana gəldiyini müəyyən ediblər. Bu, çayın tərkibindəki mikroorqanizmlərin və oksidləşmənin təsiri ilə baş verir və çayın üzərində parlaq bir qatın yaranmasına səbəb olur.

Bu qat patogen mikroorqanizmlərin sürətlə yayılmasına və oksidləşməsinə yol açır, hansı ki, bu da çayın sağlamlıq üçün zərərli hala gəlməsinə səbəb olur. Mütəxəssislər çayın ən yaxşı şəkildə təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu və uzun müddət saxlanmamalı olduğunu vurğulayırlar. Çünki bu, çayın faydalı xüsusiyyətlərini itirməsi və zərərli təsirə yol açması ilə nəticələnə bilər.

Bu səbəbdən çayı dəmlədikdən sonra mümkün qədər tez bir zamanda içmək tövsiyə olunur və çayın üzərində yaranan hər hansı bir parlaq qatın vaxtında tökülməsi lazımdır. 






скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            213 25.03.25 22:10