Mojo.az Banner
20:28 Tiktoker "Bəniz" məhkəmədə prokurorun suallarını cavablandırıb  |     20:17 DİN "Qarabağ"ın oyununa qanunsuz bilet satan şəxslərə qarşı ƏMƏLİYYAT KEÇİRDİ (Video)  |     20:08 Azərbaycan Dövlət Radiosuna yeni direktor təyin olundu  |     20:07 Ər və arvad birləşib qonşularını qətlə yetirdilər: "Dedi ki, bunun cəzası ölümdür"  |     19:38 Paytaxtın bəzi küçələrində sıxlıq müşahidə olunur  |     19:35 Xarici diplomların tanınması gələn ilin əvvəlinə qədər DAYANDIRILACAQ  |     18:05 "Politico" Avropa siyasətində ən nüfuzlu siyasətçilərin adlarını açıqladı  |     17:47 Bakıda 59 yaşlı kişi küçədə öldü  |     17:37 Azərbaycanın qeyri-neft sektoru üzrə ixracı 3.3 milyard dollara çatıb  |     17:31 "Neftçi" yeni baş məşqçisini açıqladı  |     17:23 Namizəd Səfərov saxlanıldı  |     17:20 Müstəntiqin yanında arvadını öldürmək istədi, məmurla əlbəyaxa oldu  |     17:09 Hüquqşünas Namizəd Səfərov saxlanılıb  |     17:08 Bakıda partlayış olan villa bu şəxsin imiş  |     17:04 Tovuzda xəstəxanada dava düşdü, tibb bacısı döyüldü  |     16:47 Azərbaycanın FIFA referisi Avropa Liqasının oyununu idarə edəcək  |     16:29 İrandan Azərbaycana külli miqdarda narkotik keçirilməsinin qarşısı alınıb  |     16:20 "Time" jurnalı ilin ən yaxşı aktyorunu açıqladı  |     16:12 Bu gün Günəşdə yeddi güclü partlayış baş verib  |     16:07 AQTA Gürcüstan mənşəli heyvanların Azərbaycandan tranzitini yenidən açdı  |    
Left Banner
Right Banner

Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra...

25.03.2025 22:10 558
Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra...
Çay uzun illərdir ki, insanlar tərəfindən sağlamlıq üçün faydalı içki kimi qəbul edilir. Lakin, son tədqiqatlar çayın dəmləndikdən sonra uzun müddət saxlanmasının sağlamlıq üçün zərərli ola biləcəyini göstərir. 

Median.Az
xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar çayın dəmləndikdən yalnız 15 dəqiqə sonra tərkibində zərərli birləşmələrin meydana gəldiyini müəyyən ediblər. Bu, çayın tərkibindəki mikroorqanizmlərin və oksidləşmənin təsiri ilə baş verir və çayın üzərində parlaq bir qatın yaranmasına səbəb olur.

Bu qat patogen mikroorqanizmlərin sürətlə yayılmasına və oksidləşməsinə yol açır, hansı ki, bu da çayın sağlamlıq üçün zərərli hala gəlməsinə səbəb olur. Mütəxəssislər çayın ən yaxşı şəkildə təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu və uzun müddət saxlanmamalı olduğunu vurğulayırlar. Çünki bu, çayın faydalı xüsusiyyətlərini itirməsi və zərərli təsirə yol açması ilə nəticələnə bilər.

Bu səbəbdən çayı dəmlədikdən sonra mümkün qədər tez bir zamanda içmək tövsiyə olunur və çayın üzərində yaranan hər hansı bir parlaq qatın vaxtında tökülməsi lazımdır. 






скачать dle 11.3