Mojo.az Banner
23:03 "Yaxşı sürücü qışda tanınar" - Yolda qalmaq istəməyənlər üçün vacib qaydalar  |     22:58 Avropa ölkəsi həyəcan təbili çalır: Afrika donuz taunu 30 il sonra qayıtdı  |     22:51 Bankların müştərilərin xəbəri olmadan “qopardığı” xidmət haqları - Bu, nə qədər qanunidir?  |     22:46 Azərbaycanlı gimnast beynəlxalq turnirdə 2 qızıl medal qazandı  |     22:40 Qarpız almağa getdi, satıcının "iPhone 16 Pro" telefonunu oğurladı  |     22:35 Bu ərazilərdə kirayə evlər fantastik qiymətə qalxıb - 5 min AZN-dək...  |     22:27 Sabah Bakı və Abşeronda leysan yağacaq  |     22:22 Bulvarda dənizdən tanınmış fotoqrafın meyiti tapıldı  |     22:15 Qanun dəyişir: 8 min manatlıq müavinət kimlərə veriləcək?  |     22:09 Ağdaşda kişi meyiti aşkarlanıb  |     21:58 Heydər Əliyev Fondu ilə Həmdan Bin Rəşid Əl Maktum Fondu arasında əməkdaşlıq müzakirə edilib - FOTO  |     21:48 "Qəbələ" - "Turan Tovuz" oyununun davamı sabah keçirilməyəcək  |     21:24 DÇ-2026-nın İran - Misir oyunu LGBT-yə həsr olunacaq  |     21:09 Sabah paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     20:44 Ruben Vardanyanın məhkəməsində zərərçəkmiş şəxslərin ifadələri dinlənilib  |     20:26 Qusarda narkotikin təsiri altında avtomobil idarə edən sürücü saxlanılıb  |     19:39 Kommunal xidmətlərin vahid informasiya sistemi bu tarixdə istifadəyə veriləcək  |     19:38 Müğənni Dəniz Əsədova növbəti dəfə hakim qarşısına çıxarılacaq  |     19:09 Misin qiyməti tarixi maksimuma çatıb  |     18:41 Yaponiyada güclü zəlzələ: Üç metr hündürlükdə sunami gözlənilir  |    
Left Banner
Right Banner

Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra...

25.03.2025 22:10 474
Çayı dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra...
Çay uzun illərdir ki, insanlar tərəfindən sağlamlıq üçün faydalı içki kimi qəbul edilir. Lakin, son tədqiqatlar çayın dəmləndikdən sonra uzun müddət saxlanmasının sağlamlıq üçün zərərli ola biləcəyini göstərir. 

Median.Az
xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar çayın dəmləndikdən yalnız 15 dəqiqə sonra tərkibində zərərli birləşmələrin meydana gəldiyini müəyyən ediblər. Bu, çayın tərkibindəki mikroorqanizmlərin və oksidləşmənin təsiri ilə baş verir və çayın üzərində parlaq bir qatın yaranmasına səbəb olur.

Bu qat patogen mikroorqanizmlərin sürətlə yayılmasına və oksidləşməsinə yol açır, hansı ki, bu da çayın sağlamlıq üçün zərərli hala gəlməsinə səbəb olur. Mütəxəssislər çayın ən yaxşı şəkildə təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu və uzun müddət saxlanmamalı olduğunu vurğulayırlar. Çünki bu, çayın faydalı xüsusiyyətlərini itirməsi və zərərli təsirə yol açması ilə nəticələnə bilər.

Bu səbəbdən çayı dəmlədikdən sonra mümkün qədər tez bir zamanda içmək tövsiyə olunur və çayın üzərində yaranan hər hansı bir parlaq qatın vaxtında tökülməsi lazımdır. 






скачать dle 11.3