Qəhvənin dadbilməyə təsiri məlum oldu » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:31 Avstraliyada yüzlərcə koala öldürüldü  |     13:25 Ağdamda qadın qaynından əxlaqsız mesajlar aldığını iddia etdi: "Ərimə də göstərdim"  |     13:08 Geomaqnit qasırğaları: Risk zonasında olanlar və qorunmağın yolları  |     12:41 Barmaqları şaqqıldatmaq təhlükəlidirmi? - Travmatoloq-ortoped AÇIQLADI  |     12:23 Burundakı çəpər əyriliyini aparatla düzəltməyə çalışanlara XƏBƏRDARLIQ - VİDEO  |     12:16 Bakıda binanın hasarı aşdı - VİDEO  |     12:15 Qubada məktəblini maşın VURDU  |     12:14 Rusiyada general saxlanılıb  |     12:00 Azərbaycan Çinlə kosmosda əməkdaşlıqla bağlı memorandum imzaladı  |     11:46 Alimlər Günəşin Yer üçün təhlükəsindən danışdılar: "Planetdə heç bir canlı qalmayacaq"  |     11:37 Bu gün Əfv Komissiyasının növbəti iclası keçiriləcək  |     22:54 Ərdoğan: Azərbaycan və Pakistanla birlikdə yeni addımlar atacağıq  |     22:40 Azərbaycanda unun yeni qiyməti açıqlandı  |     22:35 Şərurda üç yaşlı uşaq kanala düşüb  |     22:25 Kürdəmirdə 2 yaşlı körpə xəstəxanada ölüb  |     22:16 Bakı Metropolitenindən sərnişinlərə xəbərdarlıq...  |     22:00 İndiyə qədər yalnız 5 nəfərin görə bildiyi yeni rəng kəşf edildi  |     21:48 Bitkoinin qiyməti kəskin ARTDI  |     21:33 İsrail "Hizbullah"ın Livandakı hərbi kompleksinin komandirini öldürüb  |     21:23 Türkiyədə ağır yol qəzası olub, ölənlər və yaralananlar var  |    

Qəhvənin dadbilməyə təsiri məlum oldu

Danimarkalı alimlər araşdırma apararaq, qəhvə içən adamın şirin dadı daha çox, acını daha az hiss etdiyini açıqlayıblar.

Araşdırmanın nəticələri “Foods” jurnalında dərc olunub.

Tədqiqat zamanı 156 nəfər könüllünün qəhvə içməzdən əvvəl və sonra qoxu və dad hissləri sınaqdan keçirilib.

Bu içkinin qoxuya təsir etmədiyi məlum olsa da, dad hissi dəyişib.

“Qəhvə içəndən sonra insanlar şirniyyata qarşı daha çox, acıya daha az həssas olurlar”, - tədqiqatı aparan Aleksander Vik Feldstad deyib.

Bu baxımdan, kofeinin təsirini yoxlamaq üçün təcrübəni tərkibində bu maddənin olmadığı qəhvə ilə təkrarlayıblar və nəticələr eyni olub.

“Yəqin ki, qəhvədəki bəzi acı maddələr belə effekt yaradır. Bu, insanların niyə qəhvə ilə tünd şokolad yeməyi sevdiyinə aydınlıq gətirir”, - deyə alim izahat verib.

Müəlliflər bildirir ki, qəhvənin bütün könüllülərin dad hissinə təsiri qısamüddətli və yalnız içkini qəbul etdikləri zaman müşahidə olunub.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 115 23.04.20 12:41