Qəhvənin dadbilməyə təsiri məlum oldu » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
18:50 Rusiyada miqrantlar üçün yeni rüsumlar tətbiq edilib  |     18:45 Alimlər: Atlantik okeanında güclü zəlzələ zonası formalaşıb  |     18:37 Sumqayıtda karton istehsalı müəssisəsi yanır - Video  |     18:31 Azərbaycandan göndərilən humanitar yardım Ukraynaya çatıb  |     18:26 Paşinyan: "Ermənistan Azərbaycanla Vaşinqtonda əldə edilmiş razılaşmalara sadiqdir"  |     18:09 Rusiyada sim-kartların üçüncü şəxslərə verilməsini qadağan edən qanun qüvvəyə mindi  |     17:55 Külli miqdarda rüşvət almaqda təqsirləndirilən sabiq hərbi komissar AZADLIĞA BURAXILDI - FOTO  |     17:00 Azərbaycanda bu mobil oprerator fəaliyyətini dayandırır - Abunəçilərinə müraciət etdi  |     16:53 Azərbaycanda yaşa görə müavinətin artırılması təklif olunur  |     16:45 Biləsuvarda sərxoş kişi evlənib Rusiyaya getmək istəyən qonşusunun evini yandırdı  |     16:25 Mahir Emrelinin Azərbaycan millisi ilə məşqlərə qatılmama səbəbi bəlli oldu  |     16:13 Levon Mnatsakanyanın cinayət işi üzrə ibtidai istintaqa verdiyi ifadələr elan olunub  |     15:59 ATƏT sədri və Baş katibi Minsk qrupunun ləğvini alqışladı  |     15:58 Bakıda həyat yoldaşını namaz qılarkən qətlə yetirməkdə təqsirləndirilən şəxsin məhkəməsi BAŞLAYIB  |     15:45 Mərkəzi Bank iki BOKT-nin lisenziyası LƏĞV ETDİ  |     15:26 Pakistan Ermənistanla diplomatik münasibətlərin qurulmasını Azərbaycanla razılaşdırıb  |     15:24 Zaqatalada ADAM OĞURLUĞU: Prokurorluğun qarşısından qızı zorla qaçırdılar - Video  |     15:19 Bakıda avtomobil yanıb  |     15:10 Dərslər Formula 1-ə görə gec başlayacaq? - Açıqlama  |     15:07 Leyla Əliyeva “Tut Əlimdən” Uşaqlar üçün Sosial Reabilitasiya Mərkəzində - FOTOLAR  |    

Qəhvənin dadbilməyə təsiri məlum oldu

Danimarkalı alimlər araşdırma apararaq, qəhvə içən adamın şirin dadı daha çox, acını daha az hiss etdiyini açıqlayıblar.

Araşdırmanın nəticələri “Foods” jurnalında dərc olunub.

Tədqiqat zamanı 156 nəfər könüllünün qəhvə içməzdən əvvəl və sonra qoxu və dad hissləri sınaqdan keçirilib.

Bu içkinin qoxuya təsir etmədiyi məlum olsa da, dad hissi dəyişib.

“Qəhvə içəndən sonra insanlar şirniyyata qarşı daha çox, acıya daha az həssas olurlar”, - tədqiqatı aparan Aleksander Vik Feldstad deyib.

Bu baxımdan, kofeinin təsirini yoxlamaq üçün təcrübəni tərkibində bu maddənin olmadığı qəhvə ilə təkrarlayıblar və nəticələr eyni olub.

“Yəqin ki, qəhvədəki bəzi acı maddələr belə effekt yaradır. Bu, insanların niyə qəhvə ilə tünd şokolad yeməyi sevdiyinə aydınlıq gətirir”, - deyə alim izahat verib.

Müəlliflər bildirir ki, qəhvənin bütün könüllülərin dad hissinə təsiri qısamüddətli və yalnız içkini qəbul etdikləri zaman müşahidə olunub.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 238 23.04.20 12:41