Mojo.az Banner
17:04 Çinlilər Azərbaycanda villadan 357 min manatlıq oğurluq edib  |     16:58 Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən əcnəbilər Azərbaycan xalqından üzr istəyiblər (Video)  |     16:07 Azərbaycan və Sloveniya birbaşa hava əlaqəsinin açılmasını müzakirə edirlər  |     16:02 Onlara 4000 manat məvacib veriləcək (SİYAHI)  |     15:57 Bu il yeni doğulan uşaqlara ən çox hansı adlar qoyulub?  |     15:56 Avropa çempionatı: Azərbaycanın daha iki boksçusu yarımfinala yüksəlib  |     15:42 Nikol Paşinyan: "Ermənilər və azərbaycanlılar arasında dialoq ritorikanı dəyişdirməyə yönəlib"  |     14:36 Abşeronda marketlərə qənim kəsilən şəxs SAXLANILDI - Video  |     14:29 Goranboyda çökən binanın sakinləri ilə bağı QƏRAR  |     14:12 Adolf Hitler Namibiya seçkilərində beşinci dəfə qalib gəldi  |     14:11 Bakıda xadimə işlədiyi evi qarət etdi  |     13:11 Vüsalə Əlizadənin verilişi yarımçıq dayandırıldı - Video  |     13:09 40 yaşlı Şuşa sakini Bakıda küçədə öldü  |     13:05 Yırtıcılar təsərrüfatda böyük fəsadlara səbəb olurlar - Video  |     13:04 Goranboyda binanın döşəməsinin çökməsi zamanı xəsarət alanların VƏZİYYƏTİ AÇIQLANDI  |     13:03 "Baksol yolu"nda 28 yaşlı oğlanın kanalizasiyaya düşərək ölməsinə dair məhkəmə başlayıb - Video  |     12:50 UEFA Çempionlar Liqasında həftənin oyunçusu adına namizədlər açıqlanıb  |     12:46 Bakı-Ağstafa-Bakı istiqamətində əlavə qatar reysləri təyin edilib  |     12:43 İmişlidə üç maşın toqquşub: Xəsarət alanlar var  |     12:41 Pakistan İmran Xanın həbsxanada ölümü ilə bağlı xəbərləri təkzib etdi  |    
Left Banner
Right Banner

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

28.12.2019 13:49 5 539
Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb
Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3