Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:05 "Qızımı pul qarşılığında manyak qaçırıb" - Bakıda ŞOK OLAY  |     22:57 Azərbaycanda traktor istehsalı 12 faizdən çox aşağı düşüb  |     22:51 “OpenAI” “ChatGPT” mobil tətbiqindən nə qədər qazanır? - Açıqlandı  |     22:44 “Amazon”da ən çox rast gəlinən 5 fırıldaq  |     22:38 Köhnə "İPhone" satmaq əvəzinə necə təhlükəsizlik kamerasına çevirə bilərik?  |     22:30 Rusiyada 5,3 maqnitudada zəlzələ baş verib  |     22:25 Sumqayıtda avtomobilin vurduğu piyada xəstəxanada ölüb  |     22:19 “Şamaxı” klubu yeni məşqçilərlə anlaşıb  |     22:11 Pezeşkian avqustun 18-də Ermənistana rəsmi səfər edəcək  |     22:04 Putin Trampla Alyaskadakı sammitdən sonra iclas keçirib  |     21:59 Dünyanın ən gözəl qadınlarından biri qalmaqala səbəb oldu  |     21:50 Avropa liderləri Ukraynaya görə toplanır  |     21:45 “Qalatasaray” Ederson üçün təklif göndərdi  |     21:39 Bakıda psixoloq estetik əməliyyatın qurbanı oldu  |     21:33 Əri vasitəsilə Putinə məktub göndərdi  |     21:24 Türkiyədə yanğına görə kənd sakinləri təxliyə edilib  |     20:40 Putin: "Alyaskada baş tutan danışıqlar bizi lazımi qərarlara yaxınlaşdırır"  |     20:13 Ərdoğan Alyaska sammitinə münasibət bildirdi  |     20:05 Uşağını göstərmədiyi üçün keçmiş arvadına aliment ödəmədi - HƏBS EDİLDİ  |     19:58 Allahverdi Yolçuyev: "Əliqismət Lalayev dedi ki, Xalq artisti olsaydın, səni işə götürərdim"  |    

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            5 185 28.12.19 13:49