Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:21 Avtomobili vurub işıqfora çırpıldı, hadisə yerindən qaçdı - Bakıdakı qəzanın VİDEOSU  |     14:01 40-dan çox Azərbaycan vətəndaşı İrandan təxliyə edilib - Aralarında diplomatlar da var  |     14:00 Sabah ölkə ərazisində yağış yağacaq, şimşək çaxacaq  |     13:57 İsrailə növbəti raket hücumu Yəməndən oldu  |     13:56 KİV: İsrailin raket hücumu başlayan kimi Əli Xamenei bunkerə təxliyə olunub  |     13:56 Eltac Səfərli 152 şahmatçının yarışdığı turnirdə İKİNCİ OLDU  |     13:55 Neftin qiyməti 130 dollara qədər arta bilər  |     13:54 İranın raket atəşləri səbəbindən İsraildəki yeraltı sığınacaqlar dağılıb  |     13:54 İranda "İsrail casusu" dar ağacından asıldı  |     13:52 Yevlaxda 39 il əvvəl vəfat edən qadının ölüm faktı qeydə alınıb  |     13:51 İranın nüvə obyekti ərazisində zəlzələ olub  |     13:28 İsmayıllıda motel YANDI (Yenilənib)  |     13:08 İranın raket hücumu zamanı Təl-Əvivdəki ABŞ səfirliyi zərər gördü  |     13:07 Sosial şəbəkələrdə ən populyar 10 futbol klubu - SİYAHI  |     13:06 Tez varlanmaq istəyi: Qumar asılılığından əziyyət çəkən qadınların sayı çoxalır  |     12:55 Perunun paytaxtında güclü zəlzələ olub  |     12:21 Avtomobili idarə etmədiyi halda vətəndaşa cərimə gəldi - VİDEO  |     12:06 Mingəçevirdə iki gənc bıçaqlandı  |     12:05 Güclü külək fəsadlar TÖRƏTDİ: Kəndlər işıqsız qaldı - VİDEO  |     12:04 Mingəçevirdə ağır QƏZA: Ölən var  |    

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            4 960 28.12.19 13:49