Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Nikahdankənar doğuş hallarının fantastik artması - Çıxış yolu nədir?  |     22:57 Azərbaycan XİN Qəzza ilə bağlı əldə olunmuş razılaşmanı alqışlayır  |     22:50 Rusiya bu yarışa da buraxılmayacaq  |     22:41 600-ə yaxın tələbə ödənişsiz təhsil alma hüququ qazandı  |     22:36 “Həzi Aslanov-Əhmədli” sahəsində interval 5 dəqiqə azaldılıb  |     22:29 Zlatan İbrahimoviç özünü tanrı adlandırdı  |     22:22 Yumurta ötən illə müqayisədə ucuzdur?  |     22:17 Ölkədə bəzi məhsullar bahalaşdı (SİYAHI)  |     22:10 Azərbaycanın tikinti şirkəti faktiki müflis olub  |     22:01 Ronaldo hansı avtomobillərdə gəzir? (SİYAHI)  |     21:56 Deputat: Ayın 1-i məktub yazırsan, qəsdən gözləyib sonunda cavab verirlər  |     21:47 Azərbaycan və Türkiyə SAT-SAS üzrə ikitərəfli xüsusi təlimlər keçirəcək  |     21:39 Çexiyada hərbi obyektlər üzərində naməlum PUA-lar müşahidə edilib  |     21:32 "Araz-Naxçıvan" yoxlama matçı keçirib  |     21:25 Aİ üçüncü ölkələr üçün viza rejimini sərtləşdirmək niyyətindədir  |     21:20 Gürcüstanda 4 oktyabr hadisələri ilə bağlı saxlanılan 7 nəfərə həbs qətimkan tədbiri seçilib  |     21:13 Azərbaycanda orta aylıq əməkhaqqı 10 %-ə yaxın artıb  |     21:08 Bakıda avtomobilin vurduğu 57 yaşlı kişi 19 gün sonra ölüb  |     21:00 Lənkəranda avtomobildən külli miqdarda narkotik aşkarlanıb  |     20:55 DİM: Əlavə müsabiqənin nəticələrinə görə 584 bakalavr ödənişsiz təhsil alacaq  |    

Fincan qəhvənin dadına təsir göstərir – Tədqiqat aparılıb

Kofe içdiyimiz qab onun dadına dolayısı ilə təsir göstərir.

“Food Quality and Preference” jurnalının məlumatına əsasən, belə bir qərara braziliyalı alimlər gəliblər.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, kobud və nahamar daxili örtüyü olan fincanlardan içilən qəhvə acıtəhər dad verir. Hamar örtüklü fincanlar isə qəhvənin dadını şirin edir.

Təcrübədə 230 nəfər iştirak edib, onların arasında həm həvəskar, həm də peşəkar dequstatorlar olub. Onlar xarici və daxili tərəfi hamar keramikadan və nahamar ağ keramikadan olan fincanlarda yüksək keyfiyyətli Braziliya qəhvəsi içiblər. Bu zaman, bütün fincanlar eyni forma və çəkidə olub.

Dequstatorlar bildiriblər ki, hamar fincanlarda içilən qəhvə şirin, kobud fincanlarda içilənlər isə acıtəhər dad verib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            5 401 28.12.19 13:49