Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:09 Şəmkirdə məktəblinin qətlində təqsirləndirilən şəxsə hökm oxunub  |     20:04 Sabah yağış yağacaq, bəzi yerlərdə leysan olacaq - PROQNOZ  |     19:55 Azərbaycan avqustda genişzolaqlı internetin orta sürətinə görə 5 pillə irəliləyib  |     19:50 Bakı İqlim Fəaliyyəti Həftəsi çərçivəsində dəyirmi masa keçiriləcək  |     19:42 Bakıda mağazadan oğurluq olub  |     19:35 Azərbaycan XİN Çilini Müstəqillik Günü münasibətilə təbrik edib  |     19:30 İdarə rəisi: Heyvanlara qarşı rəhmsiz rəftar və yaxud işgəncə verilməsi ilə halları ilə bağlı qanunvericilikdə müddəalar sərtləşdirilib  |     19:23 Azərbaycan əsas tədarük bazarına alma satışından qazancını 70 %-ə yaxın artırıb  |     19:18 Yevlaxda yeni yeraltı piyada keçidinin inşası yekunlaşmaq üzrədir - Video  |     19:11 Azərbaycan Pakistanla dəniz daşımaları üzrə əməkdaşlığın genişləndirilməsini müzakirə edib  |     19:04 Abşeronda hündürlükdən yıxılan kişi ölüb  |     18:59 TƏBİB: Ötən ay 8 milyona yaxın tibbi xidmət göstərilib  |     18:53 Azərbaycanda malların gömrük sərhədindən qanunsuz yolla keçirilməsinin qarşısı alınıb  |     18:44 Azərbaycan Ukrayna üçün daşıma kvotalarını artırıb  |     18:39 Rusiyada məhkəmə icraçıları tərəfindən deportasiya edilən əcnəbilərin sayı məlum olub  |     18:30 Hacıqabulda yük avtomobili velosiped sürən 9 yaşlı uşağı vuraraq öldürüb  |     18:25 PayPal və Google süni intellekti birgə inkişaf etdirmək barədə razılığa gəliblər  |     18:17 Əfqanıstanda internet qadağan edilib  |     18:16 İnformasiya mübadiləsi üçün rüşvət: Rusiyada "Baza" jurnalistlərinin korrupsiya sxeminin üstü açıldı  |     17:49 İlham Əliyev bp şirkətinin regional prezidentini təltif etdi  |    

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 756 09.03.19 19:33