22:58 Sumqayıtda ŞOK: "metallom"da mühafizəçinin meyiti tapıldı  |     22:51 Vəkil Zabil Qəhrəmanovun apellyasiya şikayəti təmin edilməyib  |     22:40 “Broker Əbülfəz” yenidən səhnədə – Gömrüyün köhnə siması geri qayıdır?  |     22:39 "Sənin möhkəm çiyninə, məsləhətlərinə ehtiyacım var"  |     22:37 Monteneqroda Azərbaycan vətəndaşı saxlanılıb - VİDEO  |     22:28 Üçüncü oğlu da işdən çıxarıldı  |     22:16 Gəncədə ad günü dəvəti faciə ilə bitdi: dostunun tanışına ağır xəsarət yetirdi  |     22:05 Avtomobil məktəblini vurdu - FOTO  |     21:52 Dünya şöhrətli rəqqasın əsərinin premyerası Bakıda olacaq  |     21:38 Bu yaş dövründə idman edənlərin beyni gec qocalır  |     21:17 Restoranlarda bəh-bəhlə yediyimiz monqol quzuları belə kəsilirmiş... – Almadan əvvəl MÜTLƏQ OXUYUN!  |     21:07 Leyla Əliyeva İsmayıllı rayonuna səfərindən görüntülər paylaşdı  |     20:55 KİV: HƏMAS Qəzzada atəşkəsi pozub  |     20:48 Firəngiz Mütəllimova: "Təhminə obrazına məni çəkəcəkdilər, yataq səhnəsini göstərdilər, dedim..." - Müsahibə  |     20:40 Fəzail Ağamalıdan İTTİHAM: "Bu məsələdən Ramiz Mehdiyevin iyrənc iyi gəlir" - Nikahdankənar oğul məsələsi BÖYÜYÜR  |     20:32 Xırdalanda çoxmərtəbəli yaşayış binasında yanğın olub, 15 nəfər sakin təxliyə olunub  |     20:24 Bakıda geniş yayılan bu ağacın ziyanı faydasından çoxdur  |     20:15 Ukrayna işıqsız qala bilər - XƏBƏRDARLIQ  |     20:09 Kişilərin əksəriyyəti BU BÜRCLƏRİN qadınlarına aşiq olur  |     19:59 Donuz əti xərçəng yaradır — Britaniyada bekon və vetçinaya qadağa tələbi  |    

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 792 09.03.19 19:33