Mojo.az Banner
21:58 Pərvanədən yeni doğulan körpənin DNT analizi istənilibmiş – Cinayətin DETALLARI  |     21:27 Goranboyda döşəməsi çökən bina söküləcək  |     21:16 TƏBİB stomatoloqların kütləvi şəkildə işdən çıxarılması iddialarına aydınlıq gətirib  |     21:12 İstanbulda hoteldə bir ailənin ölüm səbəbi bəlli oldu  |     21:05 Üç səhmdar cəmiyyətinin səhmləri satışa çıxarılacaq  |     20:58 Məktəbdə direktor müavini döyən şəxs cəzalandırıldı  |     20:53 Yaponiyada zəlzələ olub  |     20:47 Dieqo Maradonanın həyatı animasiya serialı olaraq ekranlaşdırılacaq  |     20:40 Trampın "sülh" sevdasının səbəbi bilindi: 300 milyard dollar... - "Foreign Policy" yazdı  |     20:40 Sabah Kəlbəcərə növbəti köç olacaq  |     20:35 Tailandda daşqınlar nəticəsində 13 nəfər ölüb, 13 dairədə təxliyə elan edilib  |     20:32 Gürcüstan 20 gündür Azərbaycan "TIR"larını gömrükdən buraxmır  |     20:28 Azərbaycan Vyetnamdan nar almağa başlayıb  |     20:25 Prezident Administrasiyasında iş vədi ilə dələduzluq: Qadın həbs edildi  |     20:22 "Araz-Naxçıvan" 2500, "Turan Tovuz" 5700 manat cərimələnib  |     20:20 6 kəndi birləşdirilən bələdiyyənin sədrinə "stop" qoyuldu  |     20:14 Filippin sahillərində 5,7 maqnitudalı zəlzələ baş verib  |     20:11 Nazirliyin qrant ayırdığı bağçalar qiymətləri artırdı - Aylığı 550 manat (FOTO)  |     20:09 Cüdo üzrə Azərbaycan çempionatı keçiriləcək  |     20:00 İranda qaz balonu partlayıb, səkkiz nəfər ölüb, üç nəfər yaralanıb  |    
Left Banner
Right Banner

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

09.03.2019 19:33 2 879
Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq
Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3