BAYRAMDA QİDALANMA - çox ət yeyib, sağlamlığınızı riskə atmayın » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Tramp: İran razılaşmadan imtina etsə, ABŞ neft ixracını sıfıra endirəcək  |     22:46 Məcnun Məmmədov koronavirusa yoluxub  |     22:38 Şəmkir Mərkəzi Rayon Xəstəxanasına yeni direktor təyin edilib  |     22:30 Ramaldan danışıb ağladı - VİDEO  |     22:23 Azərbaycanın Su-25 təyyarələrinin qatıldığı “Anadolu Ankası-2025” beynəlxalq təlimi başlayıb - YENİLƏNİB  |     22:15 ANAMA-nın vəzifəli şəxsi bu səbəbdən işdən çıxarıldı  |     22:07 Rusiyalı idmançının Azərbaycan yığmasına keçidi baş tutmadı  |     22:00 Piknikə gedəndə bu rəng paltarlar geyinməyin - Gənə yapışacaq  |     21:52 Bu şəxslərə mənzil veriləcək  |     21:49 Sumqayıtda iki qohum tanımadıqları şəxs tərəfindən bıçaqlanıb - YENİLƏNİB  |     21:45 Döyülərək öldürülən Elgünün atası DANIŞDI - VİDEO  |     21:38 Azərbaycanda bu veriliş Ginnesin Rekordlar Kitabına düşdü  |     21:30 Daşkəsənə dolu yağıb  |     21:18 10 əlamət hormonal balanssızlığı göstərə bilər  |     20:57 Bakıda 128 yaşlı tarixi bina sökülüb?  |     20:41 Gəncədə öldürülən məktəbli imtahanlardan yüksək nəticə göstəribmiş  |     20:24 Bakıya gələn qatar qoyun sürüsünə çırpıldı - 37 heyvan tələf oldu  |     20:19 Bu ilin I rübündə yanğında həlak olanların sayı açıqlandı  |     20:10 Lerikdə vəzifə saxtakarlığı: Kommunal Birliyin rəisi cəzalandıldı  |     19:59 Bu ölkələri seçməklə xaricdə ödənişsiz təhsil ala bilərsiniz - SİYAHI  |    

BAYRAMDA QİDALANMA - çox ət yeyib, sağlamlığınızı riskə atmayın

İslam aləmində ən müqəddəs bayramlardan biri olan qurban bayramı yaxınlaşır. Mərasimdə qurbanlıq heyvanlar kəsilir. Kasıblara, imkansızlara, yetimlərə bərabər şəkildə paylanılır. beləliklə də, hər evdə qurban əti olan qazan qaynayır. 3 günlük bayramda qidalanmaya xüsusi ilə fikir vermək lazımdır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, ifrat dərəcədə və qeyri-sağlam formada bəslənmək özü ilə bərabər sağlamlıq problemləri də gətirir. Təzə kəsilmiş ətin yetişməsi və asan həzm olunması üçün 1-2 gecə soyuducuda saxlanılmalıdır. Heyvan kəsildikdən sonra hazırlanan ətlərin həzm edilməsi çox çətin olur. Sərt olduğuna görə də uzun müddət bişirilir. Bu zaman da ətin keyfiyyəti itir.

Qurban bayramı ərəfəsində qırmızı ət istehlakı çoxalır. ona görə də, ürək-damar, diyabet, hipertoniya xəstələri xüsusi ilə diqqət etməlidir.əks halda sağlamlıqları risk altındadır.

Kəsilən heyvanın ətini tez istehlak etməyin. Çalışın yağsız ət qəbul edin. təzə ət bişirmək istəsəniz mütləq yağsız bişirin. Kabab etməkdən uzaq durun. Sobada bişirməyə üstünlük verin. Bundan başqa əti yedikdə mütləq yaxşıca çeynəyin ki, həzmi asan olsun.

Ət yedikdə yanında mütləq səbzələr də olsun. Qovurma edib saxlamısınzsa günorta yeməyə çalışın. Çalışın əlavə yağ istifadə etməyin, öz yağında bişirin. Hazırladığınız yeməyi səbzələrlərlə bişirsəniz daha faydalıdır. şünkü səbzələrdə olan c vitamini, ətdə olan dəmir, sink və maqneziumun asan əmilməsini təmin edir. qazlı içkilər əvəzinə ayran və ya qatıq içilməlidir.

Axşam yeməyində isə ət yerinə tərəvəzlər, göyərtilər qəbul edin. Həmçinin paxlalı bitkilərdən də istehlak edin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 226 07.08.19 22:24