Mojo.az Banner
23:01 Bölgələrdə işləyənlər nə qədər maaş alır? - CƏDVƏL  |     22:55 Aldadıb 200 manat borc aldı - Həbs olundu  |     22:50 Qəfildən dünyasını dəyişənlərin sayı artır, bəs səbəb nədir?  |     22:44 Azərbaycanda bayram günü otellərin dodaquçuqladan qiymətləri  |     22:37 Sosial şəbəkələr insanların psixikasına necə təsir edir? - "Meta"nın gizli araşdırması  |     22:32 Xankəndi, Ağdərə və Xocalıda nə qədər əhali məskunlaşıb?  |     22:25 Bakıda məhkəmənin həyətinə butulka atan şəxs saxlanıldı  |     22:19 62 minlik dələduzluqla həbs edilən qadın - Bəraət aldı  |     22:11 İşsizlərin tibbi sığortaya 16 manat ödəməsi məcburi deyil - Detallar açıqlandı  |     22:04 KİV: Fransa könüllü hərbi xidməti tətbiq edəcək  |     21:59 Daha bir məhsul bahalaşacaq - İqtisadçı açıqladı  |     21:51 Ermənistan KTMT-nin Bişkek sammitində iştirak etməyəcək  |     21:42 Arzu Əliyeva Milli İncəsənət Muzeyindən paylaşım edib - FOTO  |     21:36 Ramiz Mehdiyev vəkilindən imtina etdi  |     21:29 Zaqatalada ötən il evi yanan ailənin yenə mənzili YANDI  |     21:23 Leyla Əliyeva IDEA Heyvanlara Qayğı Mərkəzindən paylaşım edib - FOTO  |     21:15 Tovuzda toyda BIÇAQLANMA  |     21:10 Ağstafada qadın itkin düşüb - FOTO  |     21:02 Bakıda sifarişlə qurdurluq etməkdə təqsirləndirilən şəxslərə hökm oxunub  |     20:55 MDB liderlərinin qeyri-rəsmi sammitinin tarixi açıqlandı  |    
Left Banner
Right Banner

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

04.09.2024 12:15 1 110
Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, o, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.

"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.скачать dle 11.3