Kolbasalar haqqında dəhşətli faktlar üzə çıxdı - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 İranda güclü ZƏLZƏLƏ  |     22:55 Azərbaycanda axund Quran dərsinə gələn 16 yaşlı qızı qaçırdı: Polis hərəkətə keçdi  |     22:49 İtkin düşən Cəlilabad sakini tapılıb  |     22:44 Bakıda üçüncü sinif şagirdi qəfil vəfat etdi  |     22:38 Narkotik bükümlərini udan şəxs xəstəxanada öldü  |     22:33 BMT: Dünyanın təhlükəli istiləşmədən yayınmaq üçün cəmi bir neçə ili qalıb  |     22:25 Putin Üçüncü dünya müharibəsi təhlükəsindən danışdı  |     22:20 Yerin altında nə baş verir: Böyük partlayışa hazırlaşır?  |     22:12 30 min dollarlıq tender dələduzluğu  |     22:07 Şirkətin borcu 13 milyon manatı ötdü - Sahibkara "stop" qoyuldu  |     21:59 Putin: "Dünya nizamı istənilən halda dəyişəcək"  |     21:54 İsveçrə diplomatlarını İrandan Bakıya təxliyə etdi  |     21:43 Macarıstan millisinin üzvü karyerasını "Liverpul"da davam etdirəcək  |     21:39 Məhkəmədə Bako Saakyandan Aprel döyüşləri ilə bağlı etiraflar  |     21:38 "Data Plus" ləğv olunur  |     21:31 Ukrayna Rusiyada PUA istehsalı ilə əlaqəli şəxslərə qarşı sanksiyalar tətbiq edib  |     21:31 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     21:26 İzmirdə meşə yanır, 5 təyyarə, 7 helikopter cəlb olunub  |     21:18 MÜTDA sertifikasiyadan narazılıq edən müəllimlərə müraciət edib  |     21:13 İranda İsrail əleyhinə etiraz aksiyaları keçirilib  |    

Kolbasalar haqqında dəhşətli faktlar üzə çıxdı - VİDEO

Kolbasalar ət məhsulu hesab edilsə də, bu, heç də belə deyil. Çünki əksər kolbasa məhsullarının tərkibində ət çox az miqdarda olur.

Maraqlıdır, görəsən, keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?

Qida üzrə ekspert Məhsəti Hüseynova bildirib ki, məhsulun rəngi keyfiyyətindən xəbər verir:

“Açıq rəngdə, çəhrayıya çalan rəng olmalıdır. Kolbasa ət məhsuludur. Onun hazırlanmasında 70 faiz ət, 30 faiz isə köməkçi maddələrdən istifadə edilməlidir. Həmçinin kolbasanın qabığını üzərindən ayıran zaman quru olmalıdır, üzəri yapışqan və ya sulu olmamalıdır”.

Mütəxəssis qeyd edib ki, kolbasanın keyfiyyətli olduğunu göstərən amillərdən biri də məhsulun daha bərk olmasıdır:

“Kolbasanı kəsəndə içindəki əlavə inqrediyentlər görünməməlidir və boşluqlar olmamalıdır. Əgər məsamələr varsa, bu o deməkdir ki, kolbasanın hazırlanmasında təkcə ətdən deyil, həm də dəri və qığırdaqlardan istifadə olunub”.

Ətraflı Baku TV-nin süjetində:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            867 28.02.24 11:51