Çipsin ölümsaçan fəsadları » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:40 FHN çimərliklərdə monitorinqlər keçirib  |     14:32 Azərbaycan yay turizminə hazırdırmı?- ARAŞDIRMA  |     14:25 Azərbaycanda şəhərsalma və tikinti prosedurları sadələşdirilir  |     14:21 Azərbaycanda 5 ayda vətəndaşlara geri qaytarılan ƏDV-nin məbləği açıqlanıb  |     14:16 Azərbaycanda lisenziyasız ödəniş xidmətləri göstərilməsi faktı aşkar olunub  |     14:10 Hindistanda 250 nəfərin olduğu sərnişin təyyarəsi qəzaya uğrayıb  |     14:01 Ötən gün bank kartlarından 6 mindən çox pul vəsaiti oğurlanıb  |     13:56 Bu ilin 5 ayında 21 mindən çox şəxsə pensiya təyin olunub  |     13:50 Vyanada Azərbaycan-Avstriya iqtisadi komissiyasının 11-ci iclası keçirilib  |     13:43 Ötən ay xaricdə təhsil almış 52 nəfərin diplomu tanınmayıb  |     13:38 Goranboyda kişi zəhərlənərək ölüb  |     13:30 “Solar Orbiter” zondu ilk dəfə Günəşin cənub qütbünün təsvirini əldə edib  |     13:24 Türkiyədə 39 nəfər qidadan zəhərlənib  |     13:16 "Arsenal"ın baş məşqçisi Rodriqonu istəyir  |     12:56 Xırdalanda fərdi yaşayış evi yanır - VİDEO  |     12:48 Deputat: Bakıda sənədsiz evlərin sayı 500 mindən çoxdur  |     12:28 Sabah 37 dərəcə isti olacaq  |     12:28 Bu şəxslərə şad xəbər – Dövlət yeni ev tikəcək!  |     12:26 Tovuzda əmək hüquqlarını pozan şirkət 20 min manat məbləğində cərimələnib  |     12:25 Hərbi cinayətlər törətməkdə təqsirləndirilən erməniəsilli şəxslərin məhkəməsi keçirilir  |    

Çipsin ölümsaçan fəsadları

Ürək-damar xəsətliyinə və ömrün qısalmasına səbəb olur.

Kartof çipsiləri insanda ürək-damar xəstəliyi riskini artırmaqla insanın ömrünü qısaldır.

Bu barədə “Eat This, Not That” nəşri yazıb.

Mütəxəssislər 11 illik elmi araşdırma nəticəsində belə bir nəticəyə gəliblər.

Onlar çipsin insan orqanizminə ziyanını öyrənmək üçün 21500 könüllünü prosesə cəlb edib və onları iki qrupa bölüblər. Birinci qrup natural qidalarla, ikinci qrup isə tərkibində nişasta kraxmalı olan kartof çipslərlə qidalanıblar.

Araşdırmanın nəticələri Amerikanın kardioloqlar assosiasiyasının jurnalında dərc olunub.

Nəticə heç də ürək açan olmayıb. Belə ki, çips ilə qidalanan ürək-damar xəstəsinin ölüm riski 57 faizdən yuxarı olub. Sağlam qida qəbul edənlərin nəinki ürək-damar xəstəliyi, eyni zamanda xərçəng xəstəliyi risqi belə azalıb.

Araşdırmanı aparan qrupun rəhbəri, Xarbin Tibb Universitetinin professoru Yinq Li hesab edir ki, təkçə çipslər deyil, ümumiyyətlə, nişastası bol olan digər məhsullar da ürək xəstələri üçün risklidir.

Professor onu da qeyd edib ki, kartof yeməyi sevənlər onu çips kimi yeməkdənsə, hansısa yeməkdə istifadə edib qəbul etmək daha faydalıdır.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            648 06.07.21 13:59