Hər gün yulaf əzməsi yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:47 AzTU-da 3 aydır tələbə təqaüdləri verilmir? - Universitet aydınlıq gətirdi  |     13:27 46 avtobus marşrutunun fəaliyyəti bərpa edilir  |     13:19 Evdə dərman saxlayarkən bunlara DİQQƏT edin, yoxsa zəhər olar…  |     13:13 Bakıda 170 minlik dələduzluq edən şəxs hakim qarşısında  |     12:52 Pensiyaların ödəniləcəyi tarix bilindi  |     12:41 Azərbaycan avtomobil idxalını azaldıb  |     12:39 Ermənistan Hindistanla danışıqlar aparır: Yeni artilleriya sistemləri alacaq  |     12:36 Nazir direktoru işdən çıxardı - YENİ TƏYİNAT  |     12:33 Maşının texniki baxışdan keçirilməsi üçün rüşvət alan sabiq vəzifəli şəxslə bağlı QƏRAR  |     12:32 Bakıda 170 minlik "iPhone" "atan" şəxs yenidən hakim qarşısında  |     12:31 Ermənistanda 44 günlük müharibədə oğurlanan silah-sursatların bir qismi tapıldı  |     12:28 Ağlaması qətlinə səbəb oldu: Moskva vilayətində dəhşətli cinayət  |     12:27 Son altı ildə qasırğaların gücünün artmasının səbəbi məlum oldu  |     12:26 Bölgələrdə uşaq bağçalarının istilik sistemi var, ancaq işləmir - VİDEO  |     12:23 Hacıqabulda məktəbli faciəli şəkildə ÖLDÜ  |     12:21 Valideynlərin NƏZƏRİNƏ: Uşaqlar arasında təhlükəli virus YAYILIB - VİDEO  |     12:14 İtaliyada lentlə yapışdırılan banan əsəri fantastik qiymətə satıldı  |     12:07 Azərbaycan hərbçiləri Türkiyədə təlimdə iştirak edirlər  |     12:00 Azərbaycan Ordusunun hərbi qulluqçusu dəfn olunub  |     11:49 Bakıda 59 yaşlı qadın qəzada ağır xəsarət aldı  |    

Hər gün yulaf əzməsi yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Bir çox insan səhər yeməyində yulaf əzməsini üstün tutur. Yulaf  lifi, zülal və manqan, fosfor və maqnezium kimi vacib qidaları ehtiva edir. Bundan əlavə, yulaf xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən beta-qlükanla zəngindir.

Yulaf əzməsi həm də antioksidantların və kompleks karbohidratların mənbəyidir və onu balanslaşdırılmış pəhrizin qiymətli hissəsinə çevirir.

Bununla belə, müntəzəm olaraq yulaf əzməsi yemək qan şəkərinin səviyyəsinin dəyişməsi, həzm problemləri və allergik reaksiya riski kimi sağlamlıq üçün mənfi təsirlərə səbəb ola bilər.

Yulaf qanda qlükoza səviyyəsini artıra bilən karbohidratları ehtiva edir, lakin onların yüksək lif tərkibi bu təsiri azaltmağa kömək edir. Ancaq şəkərli diabet və ya insulin müqaviməti olan insanlar istehlak etdikləri yulaf əzməsinin miqdarına diqqət yetirməlidirlər.

Yulaf əzməsi də aveninlər adlanan zülallar səbəbiylə allergik reaksiyalara səbəb ola bilər, xüsusən də qlütenə həssas olan insanlarda.

Yulaf əzməsi yüksək lif tərkibinə görə həzm üçün faydalı olsa da, həddindən artıq istehlakı yüksək həll olunan lif tərkibinə görə narahatlığa səbəb ola bilər. Odur ki, yulaf əzməsini mülayim şəkildə istehlak etmək və su qəbulunu artırmaq tövsiyə olunur.

Bundan əlavə, yulaf bəzi mineralların udulmasını yavaşlatan fitik turşusu ehtiva edir, lakin normada istehlak edildikdə bu, adətən problem yaratmır.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            525 04.06.24 22:42