“Heç bir şey olmaz” dedikdə, ölümə aparır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:27 46 avtobus marşrutunun fəaliyyəti bərpa edilir  |     13:19 Evdə dərman saxlayarkən bunlara DİQQƏT edin, yoxsa zəhər olar…  |     13:13 Bakıda 170 minlik dələduzluq edən şəxs hakim qarşısında  |     12:52 Pensiyaların ödəniləcəyi tarix bilindi  |     12:41 Azərbaycan avtomobil idxalını azaldıb  |     12:39 Ermənistan Hindistanla danışıqlar aparır: Yeni artilleriya sistemləri alacaq  |     12:36 Nazir direktoru işdən çıxardı - YENİ TƏYİNAT  |     12:33 Maşının texniki baxışdan keçirilməsi üçün rüşvət alan sabiq vəzifəli şəxslə bağlı QƏRAR  |     12:32 Bakıda 170 minlik "iPhone" "atan" şəxs yenidən hakim qarşısında  |     12:31 Ermənistanda 44 günlük müharibədə oğurlanan silah-sursatların bir qismi tapıldı  |     12:28 Ağlaması qətlinə səbəb oldu: Moskva vilayətində dəhşətli cinayət  |     12:27 Son altı ildə qasırğaların gücünün artmasının səbəbi məlum oldu  |     12:26 Bölgələrdə uşaq bağçalarının istilik sistemi var, ancaq işləmir - VİDEO  |     12:23 Hacıqabulda məktəbli faciəli şəkildə ÖLDÜ  |     12:21 Valideynlərin NƏZƏRİNƏ: Uşaqlar arasında təhlükəli virus YAYILIB - VİDEO  |     12:14 İtaliyada lentlə yapışdırılan banan əsəri fantastik qiymətə satıldı  |     12:07 Azərbaycan hərbçiləri Türkiyədə təlimdə iştirak edirlər  |     12:00 Azərbaycan Ordusunun hərbi qulluqçusu dəfn olunub  |     11:49 Bakıda 59 yaşlı qadın qəzada ağır xəsarət aldı  |     11:44 Ağdamda 23 yaşlı qız yoxa çıxdı  |    

“Heç bir şey olmaz” dedikdə, ölümə aparır

Kartof yeməklərdən tutmuş qızartmasına qədər bir çox insanın imtina edə bilmədiyi və uzun müddətdir demək olar ki, hər kəsin rasionunda olan qidalardan biridir. Ancaq uzun müddət tərəvəz qutusunda qalan kartof bir müddət sonra yaşıllaşa bilər. Çox adam tərəfindən kəsilərək istehlak edilən bu kartoflar sağlamlığınız üçün zəhərli ola bilər!

Median.Az
lent.az-a istinadən diqqət etməli olduğunuz şeyləri xatırladır.

Ümumiyyətlə uzun müddət saxlanılan kartof zamanla yaşıllaşır. Bir çox insan tərəfindən zərərsiz hesab edildiyi üçün yeyilən bu kartoflar ölümcül vəziyyətlərə səbəb ola bilər. Çünki?

Uzun müddət saxlanılan və günəş işığına məruz qalan kartof zamanla rəngini sarıdan yaşıla çevirməyə başlayır.

Zərərsiz görünən bu maddə əslində kartofun tərkibindəki xlorofil maddəsinin artdığına işarədir.

Eyni zamanda, kartof yaşıllaşdıqca solanin istehsal etməyə başlayır. Kartof çiçəklərində yüksək konsentrasiyalarda olan solanin yüksək miqdarda kimyəvi zəhər ehtiva edir.
Solaninin meydana gəlməsi üçün günəş işığına və xloroplastlara ehtiyacı var. Beləliklə, kartofun rəngi yaşıllaşmağa başlayır.

Beləliklə, kartofun yaşıllaşmasının zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyini başa düşmək olar. Yaşıl rəng nə qədər sıx olarsa, zəhərlənmə riski bir o qədər çox olar.

Üstəlik, kartof zəhərlənməsi qusma və ishal kimi əlamətlərə, eləcə də ölümcül vəziyyətlərə səbəb ola bilər.

Yaşıl kartof istehlak etsəniz, qızdırma, mədə krampları, başgicəllənmə və baş ağrısı, qusma kimi əlamətlərlə qarşılaşa bilərsiniz.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            444 03.06.24 23:10