Gündə 5 dəfə bu tərəvəzi yemək istənilən xərçəngin qarşısını alır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:42 Dünyanın ən zəngin şəhəri hansıdır?  |     22:32 AFFA “Kəpəz”i 8500 manat cərimələdi  |     22:24 Özünü qazi kimi təqdim edən dələduz saxlanıldı  |     22:20 Şaurma və dönərdən zəhərlənmənin əlamətləri – Nə etməli?  |     22:13 Yasamalda mənzildən meyit tapıldı  |     21:58 İsrail daha 11 fələstinlini saxladı  |     21:50 Britaniya Rusiyanın hərbi attaşesini qovur, diplomatik binalarının statusunu ləğv edir  |     21:37 Məmurun kabinetindən noutbukunu oğurlayan şəxsə hökm oxundu  |     21:29 "Bolt" Azərbaycanda bu xidməti dayandırdı (FOTO)  |     21:24 Malayziya "oranqutan diplomatiyası"na başlayır  |     21:18 Azərbaycanda bağlanan şərab zavodu açılır?  |     21:10 Azərbaycanda 40 dəvə yükü ilə qızıl basdırılan yer (VİDEO)  |     21:01 Qəbələnin Bunud kəndi yağıntılar səbəbindən subasmaya məruz qalıb  |     20:52 Şolts və Zelenski Ukrayna ilə bağlı konfransı müzakirə ediblər  |     20:44 "Ordubad” qoruğunun mühafizə zonasının müəyyənləşdirilməsi istiqamətində işlər yekunlaşıb  |     20:36 Rusiyanın müvəqqəti işlər vəkili Estoniya XİN-ə çağırılıb  |     20:29 Türkiyənin vitse-prezidenti: Azərbaycanda icra olunan layihələrə bundan sonra da dəstək verməyə hazırıq  |     20:23 Süni intellekt və yeni inkişaf meyarları  |     20:14 "Sədərək" sahibinin oğlunun evindən külli miqdarda oğurluq edənin cəzası azaldılıb  |     20:09 Əfqanıstanda hərbçilərə hücum olub, 6 nəfər ölüb, 13 nəfər yaralanıb  |    

Gündə 5 dəfə bu tərəvəzi yemək istənilən xərçəngin qarşısını alır

Populyar tərəvəz düşünüləndən daha faydalıdır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Böyük Britaniyanın Nyukasl universitetinin alimləri hansı tərəvəzin Yeni ildə daha faydalı ola biləcəyini müəyyənləşdirib.

Alimlər yerkökündə güclü antixərçəng təsir aşkarlayıblar.

Adətən kökdə olan beta karotini orqanizmə faydalı hesab edirlər. Amma beta karotinin xərçəngə təsiri sübut olunmayıb. Düzdür onun ürəyə, sümüklərə, gözə faydası var.

Lakin kökdə olan digər aktiv maddı - poliasetilenlər xərçəng hüceyrələrinə qarşıdır.

Alimlər kökə aid 200 meqa tədqiqatın nəticələrini təhlil ediblər.

Ümumilikdə 4,7 milyon insanın məlumat bazası yoxlanılıb.

Nəticə göstərib kio, gündə 80 qram, həftədə 400 qram kök istənilən tip xərçəng növü riskini 20% azaldır.

Hətta gündə 1 ədəd kökm belə xərçəngi 4% azalda bilir.

Fərqi yoxdur, kökü çiy və ya bişmiş formada yemək olar.

Ona görə yeni ildən kök yeməyə vərdiş edin.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            612 28.12.23 21:41