Gündə 5 dəfə bu tərəvəzi yemək istənilən xərçəngin qarşısını alır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:55 Azərbaycan borclanma limitini artırır  |     22:51 Azərbaycan parlamenti Çexiyaya etiraz məktubu göndərib  |     22:29 Azərbaycanda işğaldan azad olunmuş ərazilərə xərcləmələr 1 milyard manatdan çox artırılır  |     22:16 Sabah intensiv yağış yağacaq  |     22:09 Lukaşenko İran Prezidenti Rəisinin ölümündə ABŞ-ni günahlandırıb  |     22:03 Rusiya Yaponiya ilə nüvə silahına dair müqaviləni ləğv edib  |     21:57 Azərbaycanda istifadə edilməyən peyvəndlərin aqibəti necə olub?  |     21:45 Daha iki bank bağlana bilər  |     21:39 Aşağı keyfiyyətli alkoqollu içkilərin satışının qarşısı alınacaq  |     21:33 İki uşaq atası 10 dəqiqə içində öldü - TƏFƏRRÜAT (VİDEO)  |     21:24 Ceyhun Bayramov Berboku Ermənistanla sülh prosesində fikir ayrılıqları barədə məlumatlandırıb  |     21:17 Məşhur reper növbəti dəfə zorlamada ittiham olunur  |     21:12 Qənirə Paşayevanı bu deputat əvəzlədi  |     21:01 Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb  |     20:53 Ermənistanda separatçıların qondarma sabiq meri ev dustaqlığına məhkum edilib  |     20:46 Siqaretin idxalı sahəsində yeni tələb qoyulub  |     20:40 Mərkəzi Hərbi hospitalın keçmiş rəisi vəfat edib  |     20:35 Azərbaycanın beynəlxalq axtarışa verdiyi üç nəfər Rusiyadan ekstradisiya edilib  |     20:28 Mirzoyan estoniyalı həmkarına Azərbaycanla sərhədlərin delimitasiyası prosesi barədə danışıb  |     20:19 MDB ölkələrinin baş nazirləri enerji sahəsində əməkdaşlıq konsepsiyasını təsdiq ediblər  |    

Gündə 5 dəfə bu tərəvəzi yemək istənilən xərçəngin qarşısını alır

Populyar tərəvəz düşünüləndən daha faydalıdır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Böyük Britaniyanın Nyukasl universitetinin alimləri hansı tərəvəzin Yeni ildə daha faydalı ola biləcəyini müəyyənləşdirib.

Alimlər yerkökündə güclü antixərçəng təsir aşkarlayıblar.

Adətən kökdə olan beta karotini orqanizmə faydalı hesab edirlər. Amma beta karotinin xərçəngə təsiri sübut olunmayıb. Düzdür onun ürəyə, sümüklərə, gözə faydası var.

Lakin kökdə olan digər aktiv maddı - poliasetilenlər xərçəng hüceyrələrinə qarşıdır.

Alimlər kökə aid 200 meqa tədqiqatın nəticələrini təhlil ediblər.

Ümumilikdə 4,7 milyon insanın məlumat bazası yoxlanılıb.

Nəticə göstərib kio, gündə 80 qram, həftədə 400 qram kök istənilən tip xərçəng növü riskini 20% azaldır.

Hətta gündə 1 ədəd kökm belə xərçəngi 4% azalda bilir.

Fərqi yoxdur, kökü çiy və ya bişmiş formada yemək olar.

Ona görə yeni ildən kök yeməyə vərdiş edin.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            669 28.12.23 21:41