Tərkibində çox miqdarda fruktoza olan meyvələr polisaxarid olub, orqanizmə mənfi təsir göstərib, hətta ürək və diabet xəstəliyi yarada bilər.
Median.Az xəbər verir ki, rusiyalı həkim dietoloq Rimma Moysenko təhlükəli meyvələri açıqlayıb.
Bu meyvələr qanda xolesterini qaldırır, toksik qarın nahiyəsi piylənmə yaradır, maddələr mübadiləsini pozur.
Həkim çox yetişmiş, həddən artıq yumşalmış və buna bağlı olaraq daha da şirinləşmiş meyvələri yeməməyi tövsiyə edib. Hələ təzə yetişən, yarı yetişmiş, bərk və az şirəli meyvələri seçin.
Evdə, bağda və ya mağazada çox qalan yumşalan heç bir meyvəni yeməyin.
Xüsusən uşaqlar, yaşlılar, diabet və ürək xəstələri manqo, ananas, kivi, banan, yemiş kimi meyvələri az yeməlidir. /medicina.az