5 saatdan çox ac qalmaq olmaz - Həkimlər » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
16:51 Türkiyə kəşfiyyatçıları İraqda PKK-nın "rəhbər" şəxslərindən birini öldürüb  |     16:42 Nazir: Gələn il işədüzəltmə ilə bağlı hədəf 130 min nəfərdir  |     16:35 Sabah hava dəyişkən buludlu olacaq, arabir tutulacaq - PROQNOZ  |     16:21 Azərbaycanda alimentin məbləği artırılır  |     16:11 Gəncədə qadın sirkə içib öldü  |     16:05 Niyam Rəmişin xanımını işdən çıxardıb?  |     15:55 Karantin cərimələri silinə bilərmi? - Hüquqşünasdan açıqlama  |     15:43 Filippində tayfunlarının yaratdığı fəlakətlərdə 12 nəfər həyatını itirdi  |     15:33 Gələn il bu pensiya 400 manatdan çox olacaq  |     15:22 Bakıda tikintidə FACİƏ: 69 yaşlı usta yıxılıb öldü  |     15:11 Vətəndaşlar hansı dərmanları apteklərdən pulsuz ala biləcəklər? - Hamının gözlədiyi cavab (VİDEO)  |     15:04 Azərbaycanda 4 il sonra minimum istehlak səbətinin tərkibinə yenidən baxılacaq  |     14:36 Umayra Tağıyeva: Meşələrin qırılmasına qarşı siyasəti gücləndirməliyik  |     14:26 Zaxarova: "Moskva COP29-un Bakıda mükəmməl təşkilini yüksək qiymətləndirir"  |     14:13 Sahil Babayev: Əlilliyin təyin olunması ilə bağlı problemi olanlar bizə müraciət etsinlər  |     13:56 Azərbaycanda toy etmək üçün nə qədər pul lazımdır?  |     13:47 AzTU-da 3 aydır tələbə təqaüdləri verilmir? - Universitet aydınlıq gətirdi  |     13:27 46 avtobus marşrutunun fəaliyyəti bərpa edilir  |     13:19 Evdə dərman saxlayarkən bunlara DİQQƏT edin, yoxsa zəhər olar…  |     13:13 Bakıda 170 minlik dələduzluq edən şəxs hakim qarşısında  |    

5 saatdan çox ac qalmaq olmaz - Həkimlər

Rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Zöhrə Pavlova hansı qidaların mədəaltı vəzi hüceyrələrinin ölümünə səbəb olduğunu izah edib.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim şirin və ya yüksək kalorili yeməklərin yağ toxumasını meydana gətirdiyini bildirib:"Yağ toxumasında oksidləşdirici iltihab meydana gəlir, bunun fonunda insulin müqaviməti inkişaf edir və insulin ifraz edən mədəaltı vəzin hüceyrələri ölür".

Bundan əlavə, yeməklər arasındakı fasilələr 3-5 saat arasında olmalıdır.

Endokrinoloqun fikrincə, bu, mədədə olan qidaların həzmi üçün təxmini vaxtdır. Bu vəziyyətdə şam yeməyi və səhər yeməyi arasındakı vaxt intervalı təxminən 10-12 saat olmalıdır. Pavlova onu da əlavə edib ki, yalnız mədə boş olduqda yemək lazımdır. Eyni zamanda, beş saatdan çox ac qalmamalısınız, çünki ac qaldıqda qida maddələrinin səviyyəsini izləyən lipoprotein lipaz (LPL) kimi vacib bir biokimyəvi aktiv maddə aktivləşməyə başlayır".

"Əgər onlar müntəzəm və uzun müddət daxil olmurlarsa, LPL yağ toxumasında aktivliyini artırır və yağ ehtiyatlarının əmələ gəlməsi başlayır. Əgər qida eyni vaxtda və müəyyən müddətlərdə qəbul olunursa, bədən ideal saat mexanizmi kimi işləyir və sahibini vacib məsələlərdən yayındırmır", - tibb elmləri namizədi izah edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            807 05.08.21 22:50