5 saatdan çox ac qalmaq olmaz - Həkimlər » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:09 Ermənistanda daşqınlar: 443 nəfər təxliyə edilib  |     23:02 Fransada əczaçılar tətil edəcək  |     22:53 Universitetlərə qəbul imtahanının modeli dəyişdiriləcək?  |     22:46 Təkrar sertifikatlaşdırmadan keçməyənlərin nəzərinə  |     22:39 Misirlilər 4000 il əvvəl xərçəngi cərrahi yolla müalicə edirmiş? - İnanılmaz  |     22:30 Bəhram Bağırzadənin sürücülük hüququ məhdudlaşdırıla bilər (SƏBƏB)  |     22:25 "YouTube" reklamlara baxmayanlarla mübarizə aparmaq üçün yeni üsul tapdı  |     22:19 Tarixdə ilk dəfə bir insan şəkər xəstəliyindən sağaldı  |     22:12 "Xaç atası"nın prodüseri Albert Raddi vəfat etdi  |     22:07 Niyaməddin Musayev: "Başı xarab adamlardır..."  |     21:56 "Bakı Gəmiqayırma Zavodu" üç ildə 220 mln. manatdan çox zərər edib  |     21:52 Abşeron rayonunda mənzildə yanğın başlayıb  |     21:45 Müəllimlərin vəzifə maaşlarına aylıq əlavələrdə texniki xarakterli məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb  |     21:41 Masallıda 7 kəndin qaz təchizatının müvəqqəti dayandırılması planlaşdırılır  |     21:27 MN-in mayorunu öldürməkdə təqsirləndirilən zabitin məhkəməsi başlayır  |     21:20 Səudiyyə Ərəbistanı İranın media nümayəndələrini ölkədən çıxarıb  |     21:12 UEFA Avropa Liqasında 2023/2024 mövsümünün ən yaxşı qolu açıqlanıb  |     21:05 Vladanka Andreyeva: Azərbaycanda minalarla mübarizəyə dəstəyi genişləndirmək imkanı var  |     20:59 İranda iki həftə ərzində 63 məhbus edam olunub  |     20:51 Beyləqanda 4 otaqlı evdə yanğın olub  |    

5 saatdan çox ac qalmaq olmaz - Həkimlər

Rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Zöhrə Pavlova hansı qidaların mədəaltı vəzi hüceyrələrinin ölümünə səbəb olduğunu izah edib.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim şirin və ya yüksək kalorili yeməklərin yağ toxumasını meydana gətirdiyini bildirib:"Yağ toxumasında oksidləşdirici iltihab meydana gəlir, bunun fonunda insulin müqaviməti inkişaf edir və insulin ifraz edən mədəaltı vəzin hüceyrələri ölür".

Bundan əlavə, yeməklər arasındakı fasilələr 3-5 saat arasında olmalıdır.

Endokrinoloqun fikrincə, bu, mədədə olan qidaların həzmi üçün təxmini vaxtdır. Bu vəziyyətdə şam yeməyi və səhər yeməyi arasındakı vaxt intervalı təxminən 10-12 saat olmalıdır. Pavlova onu da əlavə edib ki, yalnız mədə boş olduqda yemək lazımdır. Eyni zamanda, beş saatdan çox ac qalmamalısınız, çünki ac qaldıqda qida maddələrinin səviyyəsini izləyən lipoprotein lipaz (LPL) kimi vacib bir biokimyəvi aktiv maddə aktivləşməyə başlayır".

"Əgər onlar müntəzəm və uzun müddət daxil olmurlarsa, LPL yağ toxumasında aktivliyini artırır və yağ ehtiyatlarının əmələ gəlməsi başlayır. Əgər qida eyni vaxtda və müəyyən müddətlərdə qəbul olunursa, bədən ideal saat mexanizmi kimi işləyir və sahibini vacib məsələlərdən yayındırmır", - tibb elmləri namizədi izah edib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            582 05.08.21 22:50