Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:14 Türkiyəli nazir müavini COP29-a qatılıb  |     19:01 Leyla Əliyeva COP29 çərçivəsində Qlobal Liderlərin Dialoqunda iştirak etdi  |     18:53 BCM Benyamin Netanyahu və Yoav Qalantın həbsinə order verdi  |     18:44 "Milan" futbolçusu ilə razılığa gəlib  |     18:41 Küləkli hava şəraiti ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ  |     18:22 "Chrome" ləğv olunur - "Google"a inanılmaz tələblər  |     17:56 Xaçmazdakı qəzada ölən və yaralananların şəxsiyyəti müəyyən edilib  |     17:45 Azərbaycanda "Riskli vergi ödəyicisinin, o cümlədən riskli əməliyyatların Meyarları" dəyişib  |     17:26 "Qarabağ"ın futbolçusu üç həftə yaşıl meydanlardan kənarda qalacaq  |     17:18 Qəzzada ölənlərin sayı 44 minə yüksəldi  |     16:51 Türkiyə kəşfiyyatçıları İraqda PKK-nın "rəhbər" şəxslərindən birini öldürüb  |     16:42 Nazir: Gələn il işədüzəltmə ilə bağlı hədəf 130 min nəfərdir  |     16:35 Sabah hava dəyişkən buludlu olacaq, arabir tutulacaq - PROQNOZ  |     16:21 Azərbaycanda alimentin məbləği artırılır  |     16:11 Gəncədə qadın sirkə içib öldü  |     16:05 Niyam Rəmişin xanımını işdən çıxardıb?  |     15:55 Karantin cərimələri silinə bilərmi? - Hüquqşünasdan açıqlama  |     15:43 Filippində tayfunlarının yaratdığı fəlakətlərdə 12 nəfər həyatını itirdi  |     15:33 Gələn il bu pensiya 400 manatdan çox olacaq  |     15:22 Bakıda tikintidə FACİƏ: 69 yaşlı usta yıxılıb öldü  |    

Qarpız yeyənlərə xəbərdarlıq - Türkiyəli professor

Marqarin yağları çıxandan bəri ürək xəstəlikləri artıb. Bunun da səbəbi trans yağlardır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu məşhur kardioloq Canan Karatay verdiyi açıqlamada bildirib.

Onun sözlərinə görə, son zamanlar bütün xəstəliklərə genetikdir deyirlər, ancaq elə xəstəliklər var ki,onun kökündə düzgün qidanlanmamaq dayanır.

"Şəkərli içkilər, GMO məhsuları və qeyri-sağlam məhsular vücudu bir-birinə qatır. Qazlı içkilər çox təhlükəlidir. Təəsüf ki, satışda olan içkilərin böyük əksəriyyəti ya qazlı, ya da kimyəvi qatqılı olanlardır. Xüsusi dad və rəngləndiricilərlə göz oxşayan, iştah açan şəkərli içkilər də bu qəbildəndir.
Eyni zamanda qarpız və yemiş istehlakında diqqət etmək lazımdır. Bildiyimizin əksinə qırmızı ət, yumurta, quru lobya sidik turşusunu yüksəltməz. Yeyirsinizsə qurdlu alma yeyin. İmmun sistemi xəstəliklərinin ən böyük səbəbi rəfinə edilmiş şəkər, un, duzdur. Təbii yağlardan ziyan gəlməz. Bütün yağlar ziyanlıdır deyə bir qayda yoxdur. Xərçəng Altsheymer, şəkər kimi bir çox xəstəliklərə səbəb məhz trans yağlardır. Həmçinin sağlam olmaq üçün qidalanmadan əlavə istirahət də önəmlidir. Bunun üçün ilk öncə vaxtlı-vaxtında və normal şəkildə yatmaq lazımdır."скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 636 26.08.19 23:41