Kembric universitetinin alimləri yeni tədqiqatın nəticələrini açıqlayıblar.
Median.az xəbər verir ki, “Science Daily”dəki məqaləyə əsasən, alimlər bəzi insanların istədikləri qədər yemək yeyib kökəlmədiklərinin səbəbini tapıblar. Məlum olub ki, bu insanlar genetik mutasiya sayəsində kökəlmirlər.
Alimlər 2 mindən çox insan üzərində təcrübə aparıblar. Onlar bu məlumatları müxtəlif çəkisi olan 14 min insanın DNA məlumatları ilə müqayisə ediblər. Məlum olub ki, arıqlıq və köklük əvvəllər heç vaxt tədqiq edilməmiş genetik mutasiya ilə bağlı ola bilər.
Tədqiqatın müəllifləri qeyd edirlər ki, bəzi genlər artıq çəkinin yaranma riskini artırır. Amma hələ də məlum deyil ki, kəşf edilən genlər iştahın artması və ya yeyərək kökəlməməyə nə dərəcədə təsir edir.