Dietoloq Qalina Volkova sağlamlıq üçün ən təhlükəli pəhrizi açıqlayıb.
Dietoloqun fikrincə, mono-dietlər və həddindən artıq aşağı kalorili pəhrizlər sağlamlıq üçün ən təhlükəlidir.
Bir qayda olaraq, qarabaşaq, alma və qarpız pəhrizlərində tez-tez istifadə olunan karbohidratlardır. Nəticədə bədənimiz orqanizm üçün vacib olan zülalları və yağları qəbul etmir.
Mütəxəssis vurğulayır ki, gündəlik pəhriz bütün qidalardan ibarət olmalıdır: zülallar, yağlar və karbohidratlar.
“Kəskin aşağı kalorili bir pəhriz də təhlükəlidir. Enerji çatışmazlığı sağlamlığın pisləşməsinə və qidalanma pozğunluğuna gətirib çıxaracaq, nəticədə gözlənilən azalma əvəzinə çəki artıracaq”.
//lent.az