Mojo.az Banner
23:00 Azərbaycanın həndbol millisi beynəlxalq turnirdəki ilk oyununda uduzub  |     22:55 "Barselona"nın 53 oyunluq seriyası başa çatdı  |     22:47 Hikmət Hacıyev Türkiyə nümayəndə heyəti ilə görüşüb - FOTO  |     22:42 Ceyhun Bayramov Papa ilə görüşdü - FOTO  |     22:35 Qızılın qiyməti 2026-cı ildə necə olacaq?  |     22:30 Daşkəsəndə qadın qonşusu tərəfindən döyüldü  |     22:24 Gənclər niyə “Qara Cümə”də maaşlarının yarısından çoxunu xərcləyir?  |     22:18 Güzəştli kartlar nə vaxt istifadəyə veriləcək? - Video  |     22:10 Bu gün ali xüsusi rütbə verilənlər kimdir? - DOSYE  |     22:05 Yanğına səbəb olan sahibkarlara hansı cəzalar verilir? - Vəkildən AÇIQLAMA  |     21:57 Səfirlik: Gürcüstan saxlanılan Azərbaycan TIR-ları ilə bağlı məsələnin qısa müddətdə həll olunacağına söz verib  |     21:52 Nazirliyin "işçisi"ndən 8000 manatlıq dələduzluq  |     21:43 Bu heyvan bazarları fəaliyyət göstərməyəcək - Xəbərdarlıq  |     21:37 Restoranlara xərclənən pul artıb: Səbəb nədir? - İqtisadçı açıqladı  |     21:29 Nazir bu universitetə yeni prorektor təyin etdi  |     21:24 Sabah paytaxtın bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     21:14 Gəncədə yeniyetmə bıçaqlandı  |     21:09 Dondurularaq qurudulan meyvələrə tələbat artıb: Yeni trend, yoxsa sağlam seçim? - Video  |     21:00 Bakıda dava zamanı sahibkarın qulağını qopardılar - "Həsənoğlu Market"in sahibi imiş  |     20:53 İstanbulda hoteldə halı pisləşərək xəstəxanada vəfat edən Böcek ailəsinin ölüm səbəbi açıqlandı  |    
Left Banner
Right Banner

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

04.09.2024 12:15 1 116
Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, o, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.

"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.скачать dle 11.3