Mojo.az Banner
13:05 Əmək pensiyalarının təyin edilməsi qaydası dəyişib  |     13:03 Taksi sürücüləri üçün növbəti imtahan keçiriləcək  |     12:53 Hesablama Palatası Mədəniyyət Nazirliyində yoxlamalar aparır  |     12:32 Pirəkəşkül və Ağdərədə partlayışlar olacaq: Nazirlikdən XƏBƏRDARLIQ  |     12:21 KİV: Türkiyədə Rusiyaya məxsus tankerləri Ukrayna PUA-ları vurub  |     12:12 "ChatGPT"də reklam funksiyası əlavə oluna bilər  |     12:07 Metroda "pulsuz keçid" iddiası: NFC ödənişləri ilə bağlı yayılan məlumatlara aydınlıq gətirildi - Video  |     11:50 Yasamalda qəza riski: Təhlükə yaradan boru xəttinin kimə məxsus olduğu tapılmır (Video)  |     11:37 Azərbaycanda 71 yaşlı şəxs özünə QR-kodlu başdaşı düzəltdirdi- Video  |     11:35 Gürcüstanda naməlum şəxs üç nəfəri güllələyib  |     11:29 Əli Kərimliyə ittiham irəli sürüldü  |     11:22 Bakıda 50 yaşlı kişini maşın vuraraq öldürüb  |     11:19 "Ramiz Mehdiyev işi"ndə Əli Kərimli epizodu üzrə son ciddi detallar bəlli oldu - FOTO  |     22:54 Azərbaycanda bu məhsul kəskin BAHALAŞDI - VİDEO  |     22:53 Məktəbin həyətində infarkt keçirən oğlan ölümündən əvvəl bərk qorxubmuş... - VİDEO  |     22:53 Zelenski Parisdə Makronla görüşəcək  |     22:44 Əli Kərimlinin evindən Ramiz Mehdiyevin məktubu tapılıb  |     22:30 Amerikalılar "Qara cümə"də rekord məbləğdə pul xərclədilər  |     22:23 Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş  |     22:03 Məhəmməd Əsədullazadə: "Proseslər göstərir ki, Ramiz Mehdiyevin Rusiya ilə əlaqələri ifşa olunub"  |    
Left Banner
Right Banner

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

04.09.2024 12:15 1 149
Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, o, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.

"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.скачать dle 11.3