Mojo.az Banner
16:15 Pensiyaya daha tez çıxmaq istəyən qadınlara SEVİNDİRİCİ XƏBƏR  |     16:04 Məşhur reper 15 yaşlı qızın qətlində şübhəli bilinir  |     15:47 Bu küçədə avtomobillərin hərəkəti tam MƏHDUDLAŞDIRILACAQ  |     15:43 Nazir gələn il pensiyaların nə qədər artacağını açıqladı  |     15:34 Sabiq icra başçısının cəzaçəkmə yeri dəyişdirildi  |     15:00 "Onu tükəndirən atasının ondan imtina etdiyini öyrənməsi oldu" - 16 yaşlı Nurcanın son görüntüləri (Video)  |     14:58 İrandan Azərbaycana dronla 33 kq narkotik keçirilməsinin qarşısı alınıb  |     14:34 Sabah hava necə olacaq?  |     14:23 Pezeşkian paytaxtın Tehrandan köçürüləcəyini bəyan etdi  |     14:13 Avtomobil nömrələrində defis işarəsi ləğv edildi  |     13:54 Bakıda 27 yaşlı oğlanın kanalizasiyaya düşüb ölməsi ilə bağlı sahə rəisi məsuliyyətə cəlb edilib (Foto / Video)  |     13:41 Müəllimini aldadıb 355 min manatını ələ keçirdi - FOTO  |     13:39 Gələn il iki Günəş və iki Ay tutulması baş verəcək  |     13:34 Rəqsanə İsmayılova ev dustaqlığına necə buraxıldı?  |     13:32 Zal Yusifovun oğlu yenidən həbs edildi  |     13:30 Son istifadə tarixi olmayan məhsullar – SİYAHI  |     13:29 Bakıda qarlı havalara görə hazırlıq BAŞLADI  |     13:28 Gələn il fəsillər bu tarixlərdə əvəzlənəcək  |     13:23 Pensiya alanların nəzərinə!  |     13:08 Hadruta növbəti köç karvanı yola salınıb  |    
Left Banner
Right Banner

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

04.09.2024 12:15 1 095
Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, o, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.

"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.скачать dle 11.3