Mojo.az Banner
23:01 Valideynlər üçün səssiz təhlükə: Azyaşlıları "Mavi Balina" kimi oyunlardan necə qoruyaq? (Video)  |     22:55 Elektromobil sürücüləri bu qaydalara əməl etsəniz, maşının ömrünü uzada bilərsiniz - ARAŞDIRMA  |     22:48 Rusiya və Azərbaycan birgə çay-dəniz tankerləri tikməyi planlaşdırır  |     22:42 Sərnişinləri narahat edən avtobus gecikmələrinin arxasında nələr dayanır? - RƏY  |     22:35 "Qonşu gəldi ki, bizim evə qeydiyyata düşmüsünüz" - Vətəndaşların üzləşdiyi problem (Video)  |     22:30 “Airbus” 628 "A320" təyyarəsini geri çağıra bilər  |     22:24 Gəncədə əri 43 yaşlı qadını döyüb, xəstəxanalıq etdi  |     22:16 Tovuzda zəncirvari yol qəzası: xəsarət alanlar var  |     22:10 Azərbaycanda artıq QR kodlu qəbir daşları hazırlanır  |     22:01 Ağdam rayonunda 3.2 milyonluq abadlıq işləri aparılacaq  |     21:55 Bu yol pullu olacaq?  |     21:49 Lotereyadan 40 milyon dollar qazanan şəxs tapılmır  |     21:41 Azərbaycanda vəkil vəfat etdi  |     21:34 NATO Ukraynaya dəstəyini davam etdirəcək  |     21:29 "MİDA mənzilləri üçün ədalətli alternativ seçim imkanları yaratmaq vacibdir" - Osman Gündüz  |     21:20 "Gücünüz çatsa, üzr istəyəcəksiz" - Floradan Eltona cavab  |     21:15 Bakıda restoran yanır  |     21:09 Azərbaycan bu ölkə ilə hərbi tibb sahəsində əməkdaşlığı müzakirə etdi  |     21:01 21 yaşlı Ləman bacısının həyat tərzinin qurbanı olub - Əri ilə mübahisəsi yaranıbmış  |     20:56 Avropa Ermənistana çağırış etdi - VİDEO  |    
Left Banner
Right Banner

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

04.09.2024 12:15 1 164
Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.

Median.Az
Gazeta.ru-ya istinadən bildirir ki, o, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.

"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.скачать dle 11.3