Həkim məsləhəti: Gündə nə qədər kolbasa yemək olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:23 Şəkidə ağır yol qəzası baş verib, xəsarət alanlar var  |     22:11 Lavrov: Qərblə hərbi qarşıdurmanın kəskin mərhələsi davam edir  |     22:03 Lerikdə uçqun zamanı bağlı qalan yol qismən açılıb - VİDEO  |     21:57 Azərbaycanda ötən il qeydə alınan QİÇS xəstələrinin sayı açıqlanıb  |     21:45 Şirvanda 6 ev və obyektdən oğurluq edən şəxs saxlanılıb  |     21:42 Dələduzluq etməkdə şübhəli bilinən şəxslər saxlanılıb  |     21:31 Azərbaycanda xizək alpinizmi üzrə ilk yaşanacaq  |     21:25 “Microsoft” “Windows 10”da bu versiyanı dəstəkləməyi dayandıracaq  |     21:17 Kiprdə ilk insanların nə vaxt məskunlaşdığını açıqlandı  |     21:12 Bazar gününə olan hava proqnozu  |     21:08 İndiyə qədər nə qədər ərazi mina və sursatlardan təmizlənib? - MN açıqladı  |     21:01 Azərbaycanda fantastik qiymətə avtomobil nömrələri satılır (VİDEO)  |     20:53 Mayın 22-dən 25-dək... - XƏBƏRDARLIQ  |     20:49 Sel suları Xaçmaz-Quba yolunda avtomobillərin hərəkətini çətinləşdirib  |     20:40 Türkiyə səfirliyi Qırğızıstandakı vətəndaşlarına xəbərdarlıq edib  |     20:26 Pakistanda yol qəzası baş verib, 14 nəfər ölüb  |     20:20 BMT-nin Baş katibi: Yaxın Şərqdə sülhə gedən yeganə yol İsrail və Fələstin dövlətinin yaradılmasından keçir  |     20:13 Rusiya XİN: Fransanın dənizaşırı ərazilərdəki siyasəti dalana dirənib  |     20:04 Türkiyənin İranla sərhədində hərbi maşın aşıb, 6-sı ağır olmaqla 11 nəfər yaralanıb  |     19:59 Azərbaycanın həndbol millisi Özbəkistandakı turnirdə üçüncü qələbəsini qazanıb  |    

Həkim məsləhəti: Gündə nə qədər kolbasa yemək olar?

“Ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün heyvani mənşəli məhsullarda olan doymuş yağlar məhdudlaşdırılmalıdır”.

Bu barədə rusiyalı endokrinoloq və diyetoloq Olqa Çuxaçeva məlumat verib.

“Doymuş yağlar mövcud xəstəliklərdən asılı olmayaraq, bütün insanlarda gündəlik kalori qəbulunun 10%-i qədər olmalıdır. Bu, baş barmaq qalınlığında piy, kolbasa və ya yağ parçasıdır”, - Çuxaçeva bildirib.

Doymuş yağların həddindən artıq istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı ilə əlaqələndirilir. Onlar sağlam doymamış yağlardan (balıq və bitki yağlarından) daha yüksək ərimə dərəcələri ilə fərqlənirlər. Otaq temperaturunda doymuş yağlar bərk qalır.

“Yağsız ət, eləcə də balıq, dəniz məhsulları, paxlalılar, bitki yağları və qoz-fındıq seçərək doymuş yağların qəbulunu azalda bilərsiniz. Həmçinin emal olunmuş məhsullardan imtina etməlisiniz: orqanizmin delikates ətlər, kolbasalar, şirniyyatlar, desertlər və tərkibində doymuş yağlar olan digər məhsulları istehlak etməsinə ehtiyac yoxdur. Onlar daxilimizdə də əmələ gələ bilər”, - həkim izah edib.

Mənbə: gazeta.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            108 06.05.24 11:40