AQTA Zaqatalada zəhərlənmənin səbəbini açıqladı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:59 Şuşada daha iki məscid inşa edilir  |     22:53 "Şamaxı" daha bir futbolçunu heyətinə qatıb  |     22:47 Qazaxda 26 yaşlı oğlanı elektrik cərəyanı vuraraq öldürüb  |     22:40 İçki içib hücum çəkdi: Qardaşların davası ölümlə bitdi  |     22:32 Ukrayna hökuməti Rusiya Federasiyası ilə birbaşa danışıqların olmayacağını açıqlayıb  |     22:29 Qəbələdə zəncirvari yol qəzası baş verib, ölən və xəsarət alanlar var - YENİLƏNİB  |     22:26 Şəmkirdə az yaşlını maşın vuraraq öldürüb  |     22:18 Paşinyan sərhədimizə gəldi: 3 gün qalacaq  |     22:02 Kürdə balıq tutan şəxs bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb  |     21:47 Ərdoğan Azərbaycan xalqını təbrik edib  |     21:40 Sakinlərin DİQQƏTİNƏ: Bakının bəzi küçələrində yol hərəkətində dəyişiklik edilir  |     21:31 Fransanın sabiq prezidenti seçkidə namizədliyini irəli sürdü  |     21:24 AVRO-2024: B qrupunun ilk oyunu başlayıb  |     21:14 Elektrik lampasını dəyişən qadın cərəyanın qurbanı oldu  |     21:07 Ata oğurladığı pulla qızına toy etdi  |     20:53 Şəhid qızı dəhşətli qəzaya düşdü  |     20:45 Hacı Surxay: "Ətin kiloqramla qurbanlıq adı ilə satılması doğru deyil" - VİDEO  |     20:39 Dostunun pasportu ilə Bakıya əylənməyə gəldi - Cərimələndi  |     20:30 Kot d’İvuarda güclü yağışlar nəticəsində səkkiz nəfər ölüb  |     20:24 Ermənistanda “Daşnaksütyun” partiyasının 13 üzvü saxlanılıb  |    

AQTA Zaqatalada zəhərlənmənin səbəbini açıqladı

Zaqatalada baş verən zəhərlənmə hadisəsinin səbəbi məlum olub.

Bu barədə Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) məlumat yayıb.

Bildirilib ki, zərərçəkənlərin ifadələri əsasında qida məhsulunun istehsal olunduğu iaşə müəssisəsinə (“Şef Dönər”) baxış keçirilib.

Müayinələrin aparılması üçün məhsullardan və qida ilə təmasda olan səthlərdən nümunələr götürülərək Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun müvafiq laboratoriyalarına təqdim olunub. İlkin araşdırma zamanı çiy dönərin müəssisənin daxilində hazırlandığı müəyyən edilib.

Faktla bağlı qanunvericiliyə uyğun olaraq dönərxananın fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb. Obyektlə bağlı digər nəzarət tədbirləri aparılmaqdadır. Araşdırma nəticəsində müəyyən edilmişdir ki, zəhərlənməyə səbəb dönərlərin hazırlanması (o cümlədən çiy dönərlərin hazırlanması) və istehlakçılara təqdim edilməsi zamanı ciddi sanitar-gigiyenik pozuntulara yol verilməsi və ikincili çirklənməyə səbəb olmasıdır.

Qeyd olunub ki, Agentlik tərəfindən qeyd edilən ünvanda aparılan monitorinqlər zamanı toyuq dönərində E.Coli aşkar edildiyi üçün 2023-cü il 14 dekabr tarixində “Şef Dönər” ictimai iaşə müəssisəsində plandankənar yoxlama keçirilib, aşkarlanmış uyğunsuzluqların aradan qaldırılması istiqamətində icrası məcburi göstərişlər verilib, müəssisənin sahibinə cərimə tətbiq edilib.

Qeyd edək ki, 2024-cü ilin ötən dövründə Agentlik tərəfindən 58 dönərxanada yoxlama aparılıb. Yoxlamalar zamanı 18 dönərxanada sanitar-gigiyenik vəziyyətin qənaətbəxş olmadığı aşkarlanıb. Uyğunsuzluq aşkarlanan obyektlərin fəaliyyəti ilə bağlı müvafiq məhdudlaşdırıcı qərarlar qəbul edilib.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            276 08.05.24 17:30