Çatdırılma xidməti bu səhvlərə yol versə, zəhərlənə də bilərik » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:46 Dənizkənarı Bulvar İdarəsinin vəzifəli şəxslərinin məhkəmələri başlayır  |     17:33 Sabahdan külək güclənəcək  |     17:16 İzmirin Adnan Menderes Hava Limanı bağlandı  |     17:10 Tibbi xidmətin göstərilməsi qaydalarını pozmağa görə yeni cəzalar  |     16:55 Bir sıra birinci instansiya məhkəmələrinə hakimlər təyin edilib  |     16:43 Tibbi xidmətin göstərilməsi qaydalarını pozmağa görə yeni cəzalar  |     16:32 Miqrasiya Xidmətindən əcnəbilərə xəbərdarlıq - 31 iyula kimi vaxtınız var  |     16:23 Rusiya Azərbaycana nota verib  |     16:15 Azərbaycanla Şimali Makedoniya diplomatik və xidməti pasport sahiblərini qarşılıqlı viza tələbindən azad edir  |     15:59 Hacıqabulda batan 91 yaşlı kişinin meyiti tapıldı  |     15:53 Attestasiya imtahanından keçməyən bəzi müəllimlərə ikinci şans veriləcək  |     15:48 Bakıda bu ərazi yanır  |     15:47 DİN Bakıda narkotik tranziti və onlayn dələduzluqda şübhəli bilinən Rusiya vətəndaşlarından ibarət iki dəstəni saxlayıb (FOTO)  |     15:40 Dənizdən meyiti tapılan şəxs tələbə imiş...  |     15:39 Tiktoker Roşka ev dustaqlığına buraxılmadı  |     15:35 Azərbaycanda rusdilli məktəblər BAĞLANIR?  |     15:28 Türkiyədə zəlzələ oldu  |     15:24 Karantin rejiminin müddəti uzadıldı - Bu gündən  |     15:20 Xalq artistinə ağır itki  |     15:13 Məktəbli formalarını bu gündən daha ucuz qiymətə ala bilərsiniz  |    

Çatdırılma xidməti bu səhvlərə yol versə, zəhərlənə də bilərik

Kafe və restoranlardan sifariş edilən yeməklərin ünvana vaxtında və keyfiyyətli şəkildə çatdırılması hər bir müştərinin istəyidir. Təəssüf ki, bəzən çatdırılma xidməti göstərən restoranlar sifarişləri gecikdirir, bəzən də yeməklər soyumuş halda gətirilir.

Bəzi restoranlarda isə ödənişli çatdırılma ilə şəhərlərarası sifarişlər də qəbul edilir - heç bir soyuducu və zəruri avadanlıqdan istifadə etmədən.

Əslində, necə olmalıdır? Çatdırılma xidməti göstərən restoranlarda qidaların keyfiyyəti necə qorunur? Xüsusilə yay aylarında sifarişlərin çatdırılması zamanı nələrə diqqət yetirilməlidir?

Oxu.Az-ın bu və digər suallarını Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun Keyfiyyətə nəzarət şöbəsinin müdiri Aysel Cəlilova cavablandırıb.

Onun sözlərinə görə, yay aylarında logistik xidmət göstərən restoranlar “soyuq zəncir” deyilən məqama diqqət yetirməlidir:

“Əgər çatdırılma xidməti göstərən restoranlar sifarişi təyin edilən ünvana çatdırana qədər soyuq zəncirə əməl edirlərsə, bu, artıq qayda pozuntusu hesab olunmur. Çünki sifariş müştəriyə çatdırılana qədər soyuducu kamerası olan avtomobillərdə daşınır. Soyuq qida zənciri qorumağın başqa bir yolu isə 2-3 saat ərzində məhsulu soyuq şəkildə saxlayan qutulardan istifadə etməkdir.

Əgər logistik xidmət göstərən restoranlar buna əməl etməsə, sifariş edilən salatlar, yeməklər ünvana çatdırılana qədər xarab ola bilər. Bu halda isə istehlakçının qidadan zəhərlənmə riski yüksəkdir. Ona görə də çatdırılma məsafəsi qısa olmalıdır. Düşünürük ki, qida təhlükəsizliyi baxımından bunu hər bir sahibkar bilməlidir. Əks halda, bu, qida təhlükəsizliyi qaydalarının pozulması deməkdir”.

A.Cəlilova qidaların daşınmasında istifadə edilən plastik qabların növlərinin də düzgün seçilməsinin vacib olduğunu bildirib:

“Plastik qabların müxtəlif növləri var. Sahibkarlar bunu bilir və qidalarla birbaşa təmasda olan qabların xüsusi lisenziyaları olur. Həmin lisenziyalara görə, plastik qablar isti və ya soyuq yeməklərin keyfiyyətinə və dadına heç bir ziyan verə bilməz. Lakin bütün bu hallar yenə də dediyimiz soyuq zəncir qorunduğu müddətdə zərərsiz və təhlükəsizdir”.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 450 11.07.19 17:16