Mojo.az Banner
21:28 Suriya prezidentinə qarşı sui-qəsdlərin qarşısı alınıb  |     21:23 Balakəndə çoban iti 83 yaşlı kişini parçalayaraq öldürüb  |     19:28 İsrail ordusu "Hizbullah"ın rəhbərlərindən birini öldürüb  |     19:00 Qubada 34 yaşlı kişi baltalandı: Şübhəli qadın saxlanıldı  |     18:19 Ərini və uşaqlarını atıb başqa kişi ilə qaçdı, oğlu tərəfindən öldürüldü  |     18:17 Bakı–Qazax yolundakı sıxlıq aradan qaldırılıb  |     17:02 Bakıda mənzildə iki nəfərin MEYİTİ TAPILDI  |     16:35 Azərbaycan UNESCO komitəsinə üzv seçildi  |     16:24 Robert De Niro Bakıya gələcək - Video  |     16:16 Balakəndə kişi velosipeddən yıxılaraq ölüb  |     15:58 Siyəzəndə keçmiş məhkumun meyiti tapılıb  |     15:54 Azərbaycan doqquz ayda 115 ölkəyə mal ixrac edib  |     15:47 Niaqara şəlaləsi Azərbaycan bayrağının rənglərində işıqlandırılıb  |     15:42 Şahbuz sakini arı sancması nəticəsində ölüb  |     15:36 Gədəbəydə dağlıq ərazidə YANĞIN BAŞLAYIB: Ordumuzun hərbi qulluqçuları da köməyə gəldilər - Video  |     15:35 Salyanda sürücünün sükan arxasında yuxulaması həyatına SON QOYDU  |     15:34 Malidə qadın bloqer edam edildi  |     15:33 Bərdədə hamamda meyiti tapılan nənə və nəvənin ÖLÜMÜNÜN TƏFƏRRÜATI  |     15:32 Zaqatalada qohumunun əmlakını yandıran şəxs SAXLANILDI  |     14:06 Şəkidəki ağır qəzadan sonra sürücünün XİLASETMƏ GÖRÜNTÜLƏRİ - Video  |    
Left Banner
Right Banner

Buğdadan imtina etmək lazımdır, çox xəstəliklərin səbəbi odur – Amerikalı kardioloqdan ŞOK

25.04.2019 23:10 2 444
Buğdadan imtina etmək lazımdır, çox xəstəliklərin səbəbi odur – Amerikalı kardioloqdan ŞOK
Amerikanın tanınmış kardioloqu Vilyam Devis dünyada " Buğda qarını" adlı betstellerə çevrilmiş kitabı ilə məşhurdur. O, əmindir ki, müasir insanların səhhəti ilə bağlı başlarına gələn bəlalar buğda və undan qaynaqlanır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, kardioloq qida üçün istənilən digər taxıldan unun daxil edilməsini məqbul sayır, nəinki buğda.
Doktor Devid uzun müddət ürək-damar xəstəliklərinin profilaktikası üçün effektiv metodlar axtarmışdı.

O aşkar etdi ki, müasir buğda və un qanda şəkər və qlikemik indeksi artırır. Eləcə də buğdada olan qliadin adlı zülal iştahı artırır, doyma siqnalını blok edir.

"Bugünkü buğdada 5% qliadin var. Bu zülal dad reseptorlarını dəyişir, insanı çörəkdən asılı vəziyyətə gətirir".

Həkim müalicə etdiyi xəstələrin qidasından bir müddət buğda ilə bağlı bütün məhsulları çıxarır. 6-7 ay sonra onlarda artıq çəki azalıb, qanda şəkərin səviyyəsi enib, ürək-damarların işi yaxşılaşmışdı.

Kardioloq bildirir ki, indiki buğdadan imtina etdikdə ayaqlarda şişkinlik azalır, artrit kimi oynaq xəstəlikləri olmur, mədə turşuluğu və reflüks azalır, əhval-ruhiyyə yaxşılaşır.

Həkim qaba toxum, qara çörək məsələsinə münasibət bildirirək deyib ki, fərqi yoxdur, onlar da buğdadan hazırlanıb. Elə bilin filtrli və ya filtrsiz siqaret.
Hazırda dünya iqtisadiyyatında dədə-babalarımızın becərdiyi natural buğdaya dönmək gözlənilmir. Əksinə bir neçə illərdən sonra genetic dəyişikliyə uğramış daha yeni buğda sortları çıxacaq.

Buğdanı "xroniki zəhər" adlandıran doktor hətta özü kulinar kitab hazırlayaraq, 150 növ buğdasız resept təqdim edib ki, insanlar buğdasız qidalanmağa alışsın.

O, "Buğda qarnı" kitabında isə xəstəliklərin kökünün qarından, yəni bağırsaqlardan qaynaqlandığını, bağırsaqların isə müasir buğda ilə zəhərləndiyini sübut edib.скачать dle 11.3