23:01 Ukraynadakı müharibə zəka və hiyləgərlik yarışına çevrilib - CNN  |     22:56 Aİ nadir torpaq metallarının tədarükündə Çindən asılılığını azaldacaq  |     22:50 “Zirə”dən qələbə, “Araz Naxçıvan” - “Sabah” matçında isə heç-heçə  |     22:41 Sumqayıtda mənzildə meyit tapıldı  |     22:36 Qriqori Leps xəstəxanaya yerləşdirildi - Vəziyyəti ağırdır  |     22:29 “Cərimənizi hələ ödəməmişəm, indi nə üçün gəlmisiniz?!” - AQTA və qəssablar arasında qalmaqal (Video)  |     22:20 Yeni “iPhone” dizaynları təqdim ediləcək  |     22:15 “İnter” argentinalı futbolçu ilə danışıqlar aparır  |     22:08 Bu yanacaqdoldurma məntəqəsi bağlandı - Video  |     22:00 Narkokartellər Avropaya kokain keçirmək üçün yeni üsullara əl atıb  |     21:54 Bakıda daş hasar hər an uçma təhlükəsi ilə üz-üzədir - Video  |     21:49 28 yaşlı kişi kəsici alətdən xəsarət aldı  |     21:47 Həmin qalmaqallı qurultaydan daha bir görüntü - Video  |     21:26 Gəncədə saxlanılan keçmiş vəkilin məhkəməsi keçirilir  |     21:13 Rusiyada həbsdə olan azərbaycanlı iş adamı sərbəst buraxıldı  |     21:06 Beyləqanda 43 yaşlı kişini elektrik cərəyanı vurub  |     21:01 Çobanyastığı çayının 5 yan təsiri - Diyetoloqlar açıqladı  |     20:54 Kirayə mənzil qiymətləri artacaq  |     20:47 Torpaq bazarında qiymətlər necədir?  |     20:44 Donald Tramp Kim Çen Inla görüşməyə hazırdır  |    

Bu yağları istifadə etməyin - Xəstəlik və ölüm riskini artırır

Heyvan və bitki mənşəli olan yağlar ayrı-ayrılıqda faydalıdır. Amma mütəxəssislər qarışıq tərkibli yağların insan orqanizmi üçün həddindən artıq ziyanlı olduğunu düşünür. Türkiyənin tanınmış həkimi Dr. Alpaslan Tanoğlu hesab edir ki, qarışıq tərkibli yağlardan istifadə edən insanlarda infarkt keçirmə riski üç qat daha çoxdur. Mütəxəssis hesab edir ki, bu yağlar daha gənc yaşlarda ürək böhranı və ölüm riskinə səbəb olur. Bəs görəsən qarııq tərkibli yağların ziyanı nədir?

Median.Az
foodinfo.az-a istinadən mütəxəssis rəylərinə uyğun olaraq bu yağların ziyanları barəsində araşdırmanı təqdim edir:

Qarışıq tərkibli yağlarda insan bədəninə lazım olan zəruri yağ turşuları olmur. Məhz buna görə də öncə bədəndə yağ tarazlığını pozur, xolesterolun səviyyəsinin artırmasına gətirib çıxarır. Bu isə ürək-damar problemlərinin başlanğıc nöqtəsidir.

Amma zərərli təsirlərinə baxmayaraq, hal-hazırda bu cür yağların istifadəsi geniş yayılıb. Səbəb isə qiymətinin ucuz olmasıdır.

Gündəlik istehlak edilən qidalarda qızartmaların yerinə qaynadılmış yeməklər seçilsə yaxşı olar. Yağ olaraq isə marqarin yerinə zeytun, soya, qarğıdalı yağı kimi təbii yağlar, yeməklərin hazırlanmasında isə kərə yağı seçilməlidir. Həmçinin meyvə-tərəvəzə üstünlük verilməsi vacib şərtdir.

Unutmayın ki, ucuzdur deyə aldığınız hər qida, istifadə etdikdən sonra sizi apteklərdəki bahalı dərmanlara doğru aparacaq.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 549 10.04.19 20:16