Bu yağları istifadə etməyin - Xəstəlik və ölüm riskini artırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
16:46 Bu ərazidə qaz KƏSİLƏCƏK  |     16:37 Ağ Ev Cefri Epşteynin müştəri siyahısı ilə bağlı açıqlama verdi  |     16:21 Mingəçevir İcra Hakimiyyətində FACİƏ - 34 yaşlı kişi öldü  |     16:04 Dağıstanda içməli sudan KÜTLƏVİ ZƏHƏRLƏNMƏ: 110 nəfər xəstəxanaya yerləşdirildi  |     15:59 Günəşdə güclü partlayış baş verdi  |     15:58 Azad edilmiş ərazilərdə artıq 5 gün qalmaq mümkün olacaq - Müddət uzadıldı  |     15:41 Milli Məclis kazinoların fəaliyyəti ilə bağlı qanuna təklif edilən dəyişikliyi təsdiqləyib  |     15:39 İnzibati Xətalar Məcəlləsinə dəyişiklik edilir  |     15:37 "Keşlə" bazarında istehlaka yararsız 700 kiloqramdan çox balıq məhsulu aşkarlandı  |     15:35 Bakıda və Abşeronda unun topdansatış qiyməti azalıb  |     15:24 Azərbaycanda bəzi şagirdlərə pulsuz məktəbli formaları veriləcək  |     15:23 Biləsuvarda əməliyyat: Marixuana və tiryək aşkarlandı  |     15:21 Əsgər ziyarətindən qayıdan üç nəfərin ölümünə səbəb olan sürücüyə HÖKM OXUNDU  |     13:39 Milli Məclis TƏSDİQLƏDİ: Naxçıvan Muxtar Respublikasının Konstitusiyası DƏYİŞƏCƏK  |     13:12 Azərbaycan nefti bahalaşıb  |     13:04 Sərnişinlərin NƏZƏRİNƏ: Bakı-Sumqayıt qatarlarında hərəkət qrafiki DƏYİŞİR  |     12:59 Azərbaycanlı tanınmış bəstəkarın Türkiyədə ölümünün TƏFƏRRÜATI  |     12:50 Hamilə qadınlara hansı tibbi xidmətlər PULSUZDUR?  |     12:23 Gəncədə gənclər arasında bıçaqlanma hadisələri artıb  |     12:20 İsrailin İrana zərbələri nəticəsində ölənlərin sayı mini keçdi  |    

Bu yağları istifadə etməyin - Xəstəlik və ölüm riskini artırır

Heyvan və bitki mənşəli olan yağlar ayrı-ayrılıqda faydalıdır. Amma mütəxəssislər qarışıq tərkibli yağların insan orqanizmi üçün həddindən artıq ziyanlı olduğunu düşünür. Türkiyənin tanınmış həkimi Dr. Alpaslan Tanoğlu hesab edir ki, qarışıq tərkibli yağlardan istifadə edən insanlarda infarkt keçirmə riski üç qat daha çoxdur. Mütəxəssis hesab edir ki, bu yağlar daha gənc yaşlarda ürək böhranı və ölüm riskinə səbəb olur. Bəs görəsən qarııq tərkibli yağların ziyanı nədir?

Median.Az
foodinfo.az-a istinadən mütəxəssis rəylərinə uyğun olaraq bu yağların ziyanları barəsində araşdırmanı təqdim edir:

Qarışıq tərkibli yağlarda insan bədəninə lazım olan zəruri yağ turşuları olmur. Məhz buna görə də öncə bədəndə yağ tarazlığını pozur, xolesterolun səviyyəsinin artırmasına gətirib çıxarır. Bu isə ürək-damar problemlərinin başlanğıc nöqtəsidir.

Amma zərərli təsirlərinə baxmayaraq, hal-hazırda bu cür yağların istifadəsi geniş yayılıb. Səbəb isə qiymətinin ucuz olmasıdır.

Gündəlik istehlak edilən qidalarda qızartmaların yerinə qaynadılmış yeməklər seçilsə yaxşı olar. Yağ olaraq isə marqarin yerinə zeytun, soya, qarğıdalı yağı kimi təbii yağlar, yeməklərin hazırlanmasında isə kərə yağı seçilməlidir. Həmçinin meyvə-tərəvəzə üstünlük verilməsi vacib şərtdir.

Unutmayın ki, ucuzdur deyə aldığınız hər qida, istifadə etdikdən sonra sizi apteklərdəki bahalı dərmanlara doğru aparacaq.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 486 10.04.19 20:16