Həkim məsləhəti: Gündə nə qədər kolbasa yemək olar? » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:30 Qubada körpü qəzalı vəziyyətə düşüb, 30-dan çox kəndə gediş-gəliş çətinləşib  |     20:14 Londonda Ukrayna ilə bağlı danışıqlar keçirilib  |     20:01 Azərbaycan hökuməti Türkiyədəki silsilə zəlzələ ilə bağlı narahatlığını ifadə edib  |     19:54 Şeyxülislam Allahşükür Paşazadə İspaniyaya səfər edəcək  |     19:47 ABŞ Ukrayna və Rusiyaya "sülh ilə bağlı dəqiq təkliflər" verib  |     19:39 Səidənin yeni mahnısı plaqiat çıxdı  |     19:29 Şamaxıda bitki yığan 72 yaşlı kişi dağdan yıxılıb öldü  |     19:22 Tatarıstan üzərində Ukrayna PUA-sı vurulub  |     18:56 Türkiyə DİN: "İstanbulda zəlzələdən sonra 51 afterşok qeydə alınıb"  |     18:25 Güclü külək əsəcək - Sarı xəbərdarlıq (YENİLƏNİB)  |     18:14 İstanbulda məktəblər bağlandı  |     17:51 "Talassemiya işi" ilə bağlı məhkəmədə hakimin sualı tanınmış həkimi çətin duruma saldı  |     17:36 BŞİH Milli Şuranın mitinqlə bağlı müraciətinə cavab verdi  |     17:25 Axtarışda olan azərbaycanlı Albaniyada saxlanılıb, ölkəyə gətirilir  |     17:11 Moskvada biznes mərkəzində güclü partlayışlar - Yanğın başladı  |     16:53 Azərbaycanda saxlanılan Rusiya vətəndaşı öz ölkəsinə təhvil verilib  |     16:45 18 nəfərə qarşı dələduzluqda ittiham edilən qadın məhkəməyə niyə gəlmir?  |     16:38 İstanbulda saat 12 radələrindən etibarən yeddi zəlzələ baş verib - VİDEO (YENİLƏNİB)  |     16:33 Oğurladığı bank kartıyla alış-veriş edən şəxs saxlanılıb  |     16:30 Havaya normadan artıq tullantı atan restoranlar cərimələnib  |    

Həkim məsləhəti: Gündə nə qədər kolbasa yemək olar?

“Ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün heyvani mənşəli məhsullarda olan doymuş yağlar məhdudlaşdırılmalıdır”.

Bu barədə rusiyalı endokrinoloq və diyetoloq Olqa Çuxaçeva məlumat verib.

“Doymuş yağlar mövcud xəstəliklərdən asılı olmayaraq, bütün insanlarda gündəlik kalori qəbulunun 10%-i qədər olmalıdır. Bu, baş barmaq qalınlığında piy, kolbasa və ya yağ parçasıdır”, - Çuxaçeva bildirib.

Doymuş yağların həddindən artıq istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı ilə əlaqələndirilir. Onlar sağlam doymamış yağlardan (balıq və bitki yağlarından) daha yüksək ərimə dərəcələri ilə fərqlənirlər. Otaq temperaturunda doymuş yağlar bərk qalır.

“Yağsız ət, eləcə də balıq, dəniz məhsulları, paxlalılar, bitki yağları və qoz-fındıq seçərək doymuş yağların qəbulunu azalda bilərsiniz. Həmçinin emal olunmuş məhsullardan imtina etməlisiniz: orqanizmin delikates ətlər, kolbasalar, şirniyyatlar, desertlər və tərkibində doymuş yağlar olan digər məhsulları istehlak etməsinə ehtiyac yoxdur. Onlar daxilimizdə də əmələ gələ bilər”, - həkim izah edib.

Mənbə: gazeta.ruскачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            591 06.05.24 11:40