Restoran işlədənlərə VACİB XƏBƏR - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:46 Netanyahunun bütün tədbirləri ləğv edildi  |     19:41 Balakəndə TOYDA DAVA: İki nəfər həbs olundu  |     19:17 Hikmət Hacıyev Almaniya XİN-in dövlət katibi ilə görüşüb  |     19:09 "QHT işi" üzrə daha iki məhkəmə başlayır  |     18:59 İran gəmiləri Azərbaycana gəlib  |     18:53 Azərbaycanda istehlak bazarı 5 % böyüyüb  |     18:48 Sabah Binəqədinin bəzi ərazilərində qaz olmayacaq  |     18:40 Naxçıvan iqtisadiyyatı 4 %-dən çox böyüyüb  |     18:35 Qazaxıstan Ermənistanla vətəndaşların səfərləri haqqında sazişi ratifikasiya edib  |     18:27 AYNA: Daha bir neçə şəhərlərarası marşrut üzrə keçirilmiş müsabiqələrin qalibləri müəyyənləşib  |     18:20 İndoneziyada yanğın nəticəsində 10 nəfər ölüb  |     18:14 Bakının İslam Səfərli küçəsində içməli su və kanalizasiya xətləri yenilənir - Video  |     18:05 Ukrayna Krımda neft terminalına zərbə endirdiyini təsdiqləyib  |     18:00 Gələn ildən Şuşada "hiking" turları başlayacaq  |     17:51 Azərbaycan TANAP ilə qaz nəqlini 2 %-dən çox artırıb  |     17:46 Qızılın qiyməti 4200 dolları keçərək tarixi maksimumu yeniləyib  |     17:31 Türkiyədə zavodda partlayış: Ölən və yaralılar var  |     17:18 Premyer Liqada 11-ci tur “Zəfər turu” adlanacaq  |     17:16 Bakıda kafedə baytarlıq nəzarəti olmadan saxlanılan heyvanlar xilas edildi  |     16:58 Ramil Həsənin deputat fəaliyyətinə xitam verildi - FOTO  |    

Restoran işlədənlərə VACİB XƏBƏR - VİDEO

Bu ilin may ayında ölkəmizdə restoranlara da hotellər kimi ulduz kateqoriyalarının verilməsi ilə bağlı proseslərə start verilib, artıq bununla bağlı müraciət edib ulduz əldə edən restoranlar da var. Bəs bu proses necə aparılır?

Median.Az
ATV-nin "İqtisadi zona" verilişinə istinadən xəbər verir ki, artıq bir müddətdir Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) qida sahəsində fəaliyyət göstərən ictimai iaşə obyektlərinin risk göstəriciləri əsasında reytinqinin müəyyənləşdirilməsini həyata keçirir. Reytinq təsnifatı üç, dörd, beş ulduz olmaqla aparılır. Restoranların ulduz kateqoriyası alması könüllüdür, istənilən sahibkar özü bu təşəbbüslə elektron və ya hətta yazılı formada Qida Təhlükəsizliyi İnstitutuna müraciət edə bilər.

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) şöbə müdiri Samir Mehralıyev bildirib ki, müraciət edildikdən sonra 30 iş günü ərzində Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu və Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları tərəfindən müraciət etmiş sahibkarlıq subyektində qiymətləndirmə aparılır:

"Növbəti 10 iş günü ərzində isə artıq qarşı tərəfə qida subyekti ilə bağlı nəticələrlə bağlı rəsmi bildiriş göndərilir. Artıq bu çərçivədə ilk dəfə olaraq beş ulduz verilən restoran da var. Müraciətlər çoxdur, qiymətləndirmələr hazırda da davam edir".

Ətraflı süjetdə:скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            663 16.12.24 12:24